شرط تحقق بزه رابطه نامشروع عنوان این مقاله است؛ رابطه نامشروع، یکی از جرائمی است که در قانون مجازات اسلامی ایران پیش بینی شده است. این جرم، بر اساس ماده 637 قانون مجازات اسلامی، عبارت است از «هر یک از زن و مردی که بدون داشتن علقه زوجیت، مرتکب همخوابگی یا عمل مقدماتی آن شوند، به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد.» در ادامه در مورد جرم رابطه نامشروع توضیحات بیشتری داده شده است اما می توانید در این باره با وکیل روابط نامشروع در گروه وکلای کیفری ژیوار مراجعه کرده تا اطلاعات جز را مطلع شوید.
شرط تحقق بزه رابطه نامشروع چیست؟
برای تحقق این جرم، وجود دو شرط ضروری است:
- عدم وجود علقه زوجیت
- ارتکاب عمل جنسی یا مقدماتی آن
عدم وجود علقه زوجیت
اولین شرط تحقق بزه رابطه نامشروع، عدم وجود علقه زوجیت بین زن و مرد است. علقه زوجیت، عبارت است از رابطه حقوقی که بین زن و مرد ایجاد می شود و موجب می شود که آنها از نظر حقوقی زوج یکدیگر محسوب شوند. این رابطه میتواند بر اساس ازدواج دائم، ازدواج موقت، یا محارم شرعی ایجاد شود.
بنابراین، اگر زن و مردی با یکدیگر ازدواج دائم یا موقت کرده باشند، رابطه آنها علقه زوجیت دارد و نمیتوان آنها را به اتهام رابطه نامشروع محکوم کرد. همچنین، اگر زن و مردی با یکدیگر محارم شرعی باشند، نیز نمیتوان آنها را به اتهام رابطه نامشروع محکوم کرد.
مزیت مشاوره تلفنی و حضوری در گروه وکلای کیفری ژیوار:
ارتکاب عمل جنسی یا مقدماتی آن
در ادامه بحث از شرط تحقق بزه رابطه نامشروع باید گفت که دومین شرط تحقق بزه رابطه نامشروع، ارتکاب عمل جنسی یا مقدماتی آن است. عمل جنسی، عبارت است از هرگونه عمل فیزیکی که منجر به تحریک یا ارضای جنسی شود. مقدماتی عمل جنسی، نیز عبارت است از هرگونه عملی که برای ارتکاب عمل جنسی انجام می شود.
بنابراین، اگر زن و مردی با یکدیگر عمل جنسی یا مقدماتی آن را انجام دهند، مرتکب بزه رابطه نامشروع شده اند.
انواع رابطه نامشروع
رابطه نامشروع، به دو نوع رابطه نامشروع زنا و رابطه نامشروع غیر زنا تقسیم می شود.
رابطه نامشروع زنا
رابطه نامشروع زنا، عبارت است از رابطه جنسی بین زن و مردی که با یکدیگر ازدواج نکردهاند. زنا، یکی از جرائم مستوجب حد است و مجازات آن، صد ضربه شلاق است.
رابطه نامشروع غیر زنا
رابطه نامشروع غیر زنا، عبارت است از رابطه جنسی بین زن و مردی که با یکدیگر ازدواج کردهاند، اما رابطه آنها از نظر شرعی باطل است. مجازات این نوع رابطه، شلاق تا 99 ضربه است.
مستندات: ماده 637 قانون مجازات اسلامی 1374 – نظریه مشورتی 3880./7 اداره حقوقی مورد 1381/04/19 با موضوع رابطه نامشروع – نظریه مشورتی 2452/07 اداره حقوقی قوه قضائیه مورخ 1378/06/01 با موضوع رابطه نامشروع نقل شده در سایت سامانه ملی آرای قضایی
اثبات رابطه نامشروع
در راستای بحث از شرط تحقق بزه رابطه نامشروع می بایست اشاره کرد که رابطه نامشروع، یک جرم غیر قابل گذشت است و تعقیب آن منوط به شکایت شاکی خصوصی است. برای اثبات رابطه نامشروع، میتوان از ادله مختلفی استفاده کرد، از جمله:
- اقرار متهم
- شهادت شهود
- علم قاضی
اقرار متهم، یکی از بهترین ادله برای اثبات رابطه نامشروع است. اگر متهم به رابطه نامشروع اقرار کند، دادگاه می تواند او را بدون نیاز به ادله دیگری محکوم کند.
شهادت شهود، نیز یکی از ادله اثبات رابطه نامشروع است. برای اینکه شهادت شهود در دادگاه پذیرفته شود، باید شرایط خاصی داشته باشد، از جمله اینکه:
- شهود عادل باشند.
- شهادت آنها مبتنی بر علم و آگاهی باشد.
- شهادت آنها با یکدیگر مطابقت داشته باشد.
علم قاضی، نیز یکی از ادله اثبات رابطه نامشروع است. اگر قاضی با توجه به قرائن و امارات موجود، علم پیدا کند که متهم مرتکب رابطه نامشروع شده است، می تواند او را محکوم کند.
خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:
رابطه نامشروع، یک جرم غیر قابل گذشت است که مجازات آن شلاق تا 99 ضربه است. برای تحقق این جرم، وجود دو شرط ضروری است:
- عدم وجود علقه زوجیت
- ارتکاب عمل جنسی یا مقدماتی آن
اثبات این جرم، منوط به شکایت شاکی خصوصی است و میتوان از ادله مختلفی برای اثبات آن استفاده کرد. برای استفاده از وکیل باتجربه در زمینه شرط تحقق بزه رابطه نامشروع میتوان به وکیل رابطه نامشروع در تهران در گروه وکلای کیفری ژیوار مراجعه کرد تا روال پرونده با اگاهی بیشتر طی شود.
سوالات متداول در باب شرط تحقق بزه رابطه نامشروع
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب شرط تحقق بزه رابطه نامشروع می باشیم:
- شرط تحقق بزه رابطه نامشروع چیست؟ عدم وجود علقه زوجیت، ارتکاب عمل جنسی یا مقدماتی آن
- شرایط اثبات رابطه نامشروع چیست؟ اقرار متهم، شهادت شهود و علم قاضی
بدون دیدگاه