قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع کاملا واضح است. رابطه نامشروع یکی از جرائمی است که در قانون مجازات اسلامی ایران جرم انگاری شده است. این جرم به معنای برقراری رابطه جنسی بین زن و مردی است که رابطه زوجیت با یکدیگر ندارند.
- آیا جرم رابطه نامشروع قابل گذشت است؟
- آیا زنای محصنه قابل گذشت است؟
گروه وکلای کیفری ژیوار در مورد جزییات این جرم می توانند به بهترین نحو راهنمایی کنند. وکیل رابطه نامشروع می تواند به شما در باب قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع کمک کند.
جرم رابطه نامشروع قابل گذشت است؟ در قانون مجازات اسلامی
جرم رابطه نامشروع در ماده 637 قانون مجازات اسلامی ایران جرم انگاری شده است. بر اساس این ماده، هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب زنا یا لواط شوند، به مجازات شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد.
قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع
جرم رابطه نامشروع یکی از جرایم غیرقابل گذشت است. به این معنا که شاکی خصوصی، یعنی فردی که به دلیل ارتکاب این جرم، آسیب دیده است، نمی تواند از حق شکایت خود صرف نظر کند.
در خصوص مشاوره حقوقی و یا اعطای وکالت کلیک کنید.
دلایل قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع
دلایل قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع عبارتند از:
- جرم رابطه نامشروع، یک جرم علیه عفت عمومی است.
- جرم رابطه نامشروع، می تواند عواقب جبران ناپذیری برای خانواده ها داشته باشد.
- جرم رابطه نامشروع، می تواند موجب شیوع بیماری های مقاربتی شود.
آثار قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع
قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع، آثاری به شرح زیر دارد:
- دادگاه به شکایت شاکی خصوصی، رسیدگی خواهد کرد.
- دادگاه حتی اگر شاکی خصوصی از حق شکایت خود صرف نظر کند، می تواند به جرم رسیدگی کند.
- دادگاه می تواند، حتی بدون شکایت شاکی خصوصی، از طریق دادستان، به جرم رسیدگی کند.
مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:
راهکارهای پیشگیری از جرم رابطه نامشروع
برای پیشگیری از جرم رابطه نامشروع، راهکارهای مختلفی وجود دارد. از جمله این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آموزش و آگاه سازی افراد جامعه در مورد پیامدهای جرم رابطه نامشروع
- ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
- ایجاد فرصتهای شغلی و تحصیلی برای جوانان
- افزایش سطح رفاه اجتماعی
در ادامه، به برخی از جزییات کامل مطلب در مورد قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع، اشاره می شود:
منظور از علقه زوجیت
علقه زوجیت به معنای وجود رابطه زناشویی بین زن و مرد است. این رابطه می تواند از طریق ازدواج رسمی، ازدواج موقت یا صیغه برقرار شود.
منظور از زنا و لواط
زنا به معنای برقراری رابطه جنسی بین زن و مردی که با یکدیگر رابطه زوجیت ندارند، است. لواط به معنای برقراری رابطه جنسی بین دو مرد، است.
نمونه شکواییه روابط نامشروع
شاکی ……………….. به نشانی ………………..
مشتکی عنهما: ……………….. به نشانی ………………..
تاریخ وقوع جرم ……………….. محل وقوع جرم ………………..
موضوع: رابطه نامشروع مادون زنا
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ………………..
با سلام و احترام، به استحضار می رساند: اینجانب آقای/ خانم ……………….. (شاکی) به استناد سند ازدواج شماره ……………….. همسر دائمی ……………….. (مشتکی عنه) برای مدت ……………….. سال می باشم. در تاریخ ……………….. طبق اظهارات شهود، مشتکی عنه همراه با ……………….. در مکان های عمومی در حالی که دست در دست یکدیگر داشته اند مشاهده شده اند و پس از آن با پیگیری تماس های تلفنی مشتکی عنه و پیامک های ایشان مشخص شد که در زمان های دیگر نیز با یکدیگر ملاقات داشته اند. تماس ها و شهادت شهود به پیوست شکایت نامه ضمیمه شده است. لذا، به استناد ماده 637 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب سال ۱۳۷۵ با عنوان رابطه نامشروع مادون زنا تقاضای رسیدگی و تعقیب و مجازات نامبردگان را دارم.
با تشکر و سپاس فراوان
امضاء
خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:
مجازات جرم رابطه نامشروع و راه های رسیدگی به آن
مجازات جرم رابطه نامشروع، شلاق تا 99 ضربه است. این مجازات، توسط دادگاه صادر می شود. وکیل متخصص رابطه نامشروع راهنمای شما است. جرم رابطه نامشروع، می تواند از طریق شکایت شاکی خصوصی یا از طریق دادستان، رسیدگی شود. جرم رابطه نامشروع، یک جرم جدی است که می تواند عواقب جبران ناپذیری برای افراد، خانواده ها و جامعه داشته باشد. قابل گذشت نبودن این جرم، نشان دهنده اهمیت آن در نظام حقوقی ایران است. با توجه به دلایل قابل گذشت نبودن این جرم، لازم است که افراد جامعه نسبت به آن آگاه باشند و برای پیشگیری از آن تلاش کنند. اگر می خواهید در این مورد جزییات بیشتری را کسب کنید، میتوانید از مشاوره های گروه وکلای کیفری ژیوار استفاده کنید.
سوالات متداول در باب قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع می باشیم
- مجازات جرم رابطه نامشروع و راه های رسیدگی به آن چیست؟ مجازات جرم رابطه نامشروع، شلاق تا 99 ضربه است. این مجازات، توسط دادگاه صادر می شود. وکیل روابط نامشروع راهنمای شما است. جرم رابطه نامشروع، می تواند از طریق شکایت شاکی خصوصی یا از طریق دادستان، رسیدگی شود. جرم رابطه نامشروع، یک جرم جدی است که می تواند عواقب جبران ناپذیری برای افراد، خانواده ها و جامعه داشته باشد. قابل گذشت نبودن این جرم، نشان دهنده اهمیت آن در نظام حقوقی ایران است. با توجه به دلایل قابل گذشت نبودن این جرم، لازم است که افراد جامعه نسبت به آن آگاه باشند و برای پیشگیری از آن تلاش کنند.
- آثار قابل گذشت نبودن جرم رابطه نامشروع چیست؟ دادگاه به شکایت شاکی خصوصی، رسیدگی خواهد کرد. دادگاه حتی اگر شاکی خصوصی از حق شکایت خود صرف نظر کند، می تواند به جرم رسیدگی کند. دادگاه می تواند، حتی بدون شکایت شاکی خصوصی، از طریق دادستان، به جرم رسیدگی کند.
بدون دیدگاه