وکیل جعل پایه یک دادگستری

وکیل جعل

جرم جعل سند یکی از جرایمی است که حجم زیادی از پرونده های کیفری را به خود اختصاص داده است. در دفاع یا طرح پرونده های جعل بهتر است قبل از هر اقدامی از مشاوره و وکالت وکیل جعل سند یا وکیل جعل پایه یک دادگستری استفاده کنید. تا در روند رسیدگی پرونده دچار مشکل نشوید. سند جعلی سندی است که در آن جرم جعل صورت گرفته است. برای اثبات جرم جعل نیاز به ادله و مستندات قانونی است.

در این مقاله در مورد جرم جعل، عناصر تشکیل دهنده جرم، مجازات آن در قانون مجازات اسلامی شرح داده شده است. برای تحقق جرم وجود ارکان سه گانه قانونی، مادی و معنوی الزامی است. رکن مادی ارائه و استفاده از سند مجعول است. رکن معنوی نیز قصد اضرار به غیر است. برای ورود ضرر به دیگری از طریق جعل و استفاده از سند مجعول نیاز نیست حتما ضرر مادی باشد بلکه ضرر میتواند معنوی و شامل اشخاص حقیقی و حقوقی شود.

مقالات مرتبط  جرم جعل سند

 تعریف جعل

 تعریف جعل در لغت به معنای:

  • ساختن
  • دگرگون کردن
  • وضع کردن
  • هر چیز ساختگی که در آن ادعای اصل نمایند
  • هر چیزی که کسی شخصا بوجود آورد.

 جعل عبارتست از:

  • ساختن نوشته یا سند یا چیز دیگر بر خلاف حقیقت
  • یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی، یا به قصد تقلب
  • خراشیدن
  • تراشیدن
  •  قلم بردن
  •  الحاق
  •  اثبات
  • سیاه کردن
  •  تقدیم یا تاخیر سند نسبت به تاریخ حقیقی
  • الصاق متقلبانه نوشته ای به نوشته دیگر
  • بکار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن

و نظایر آن که همگی از عناوین جعل مادی بشمار میروند و در قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی ذکر شده است.

مقالات مرتبط  جرم جعل سند

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

ارکان جرم جعل در قانون

ارکان جرم جعل در قانون عبارتست از:

عنصر مادی جرم

  • فعل مثبت
  • همان دگرگونی اصل در یک نوشته دارای اعتبار و سندیت، به یکی از روش های متصور در قانون اطلاق می شود.
  •  فعل منفی یا ترک فعل
  • نیز در جعل معنوی یا مفادی محقق می شود. به این صورت که در اثر ترک فعل، سندی ایجاد شده که با محتوای اصلی آن منطبق نیست، مانند اینکه قسمتی از نوشته هایی که دیکته میشود و الزاما باید در سند درج شود، حذف کرده باشد و بر اثر آن تعهد یا حقی را که مربوط به شخص دیگری است را مخفی کند و از این طریق موجب ورود ضرر به شخص شود.

عنصر روانی جرم

برای تحقق عنصر روانی جرم جعل از یک سو باید قصد ساختن یا تغییر دادن احراز شود. از سوی دیگر مرتکب باید قصد کامل فریب دادن دیگران را از این که سند یا نوشته یا چیز مجعول دیگری را به عنوان اصل قبول کنند و از این طریق به ضرر خود عمل کنند، داشته باشد در اینجا منتفع شدن یا قصد منتفع شدن شخص جاعل ضروررت ندارد. بنابراین قصد استفاده بردن دیگران هم کفایت می‌ کند.

عنصر قانونی جرم

قانون گذار در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات از ماده 523 الی 542 در خصوص جرم جعل سند و مجازات آن توضیح داده است.

استفاده از سند مجعول توسط وکیل جعل

یکی از جرایمی که با جرم جعل در ارتباط است جرم استفاده از سند مجعول است. سند مجعول سندی است که خود شخص استفاده کننده یا کس دیگری عمل جعل را بر آن انجام داده است و حال قصد استفاده از سند جعل شده را دارد. در ماده 535 قانون مجازات اسلامی استفاده از سند مجعول جرم بیان شده است.

مقالات مرتبط  جرم جعل سند

جعل مهر و امضاء

یکی از رایج ترین و مهمترین انواع جعل، جعل مهر یا امضاء اشخاص است. مهر یا امضاء اشخاص بر نوشته ها اعتبار اسناد را تایید می نماید. وقتی کسی امضاء یا مهر شخصی را جعل می کند و از آن در اسناد استفاده میکند. در واقع اعتبار صاحب امضاء یا مهر را در مقابل شخص ثالث به حراج میگذارد و سوء استفاده میکند.

و ناخواسته وی را در مقابل دیگران متعهد و ملزم به امور مالی یا کاری یا سایر می نماید. جعل امضاء بر روی چک، جعل مهر اشخاص حقیقی و شرکت ها و موسسات و ادارات دولتی و خصوصی از جمله این جرم می باشد.

مرجع صالح به رسیدگی به جرم جعل و استفاده از سند مجعول

مرجع صالح به رسیدگی به جرم جعل و استفاده از سند مجعول

مرجع صالح رسیدگی به جرم جعل ، دادگاه محل وقوع جرم است. اما گاهی در صلاحیت دادگاه محل کشف جرم در صورت معلوم نبودن محل ارتکاب و یا محل دستگیری متهم یا محل اقامت متهم قرار دارد. مثال: اگر متهم در محلی دستگیر شود، دادگاه محل دستگیری باید تحقیقات لازم را انجام دهد و پرونده را به همراه متهم به دادگاه محل وقوع جرم بفرستند.

اما اگر محل وقوع جرم مشخص نباشد، دادگاه محل دستگیری به موضوع رسیدگی و حکم صادر خواهد کرد. اگر متهم جرایم مختلفی را در حوزه‌ های قضایی مختلف انجام دهد، دادگاهی که مهمترین جرم در آن حوزه ارتکاب یافته، صالح به رسیدگی به همه جرایم ارتکابی است. اگر جرایم از نظر درجه اهمیت در یک درجه باشند، دادگاهی که متهم در محل آن دستگیر شده، صالح به رسیدگی به همه جرایم است. اگر متهم دستگیر نشده باشد، دادگاهی که ابتدا شروع به تحقیقات کرده، صالح به رسیدگی به همه جرایم است.

مقالات مرتبط  تعلیق مجازات جعل سند و بررسی علل و شرایط تخفیف مجازات

جرم جعل در دادگاه حقوقی یا کیفری

در چه مواردی جرم جعل و استفاده از سند مجعول در دادگاه حقوقی و در چه مواردی در دادگاه کیفری مطرح و پیگیری می‌ شود؟

  • رسیدگی به همه جرایم از جمله جرم جعل و استفاده از سند مجعول در دادسراها و محاکم کیفری صورت می‌ گیرد.
  • در محاکم حقوقی صرفاً به ادعای جعل و اظهار انکار پرداخته می‌ شود.
  • در موضوع جعل، شخص ادعا می‌ کند که سند موجود ساختگی و غیر حقیقی است.
  • اما در ادعای انکار شخصی که سند منتسب به وی است، انتساب آن سند یا امضای ذیل آن به خود را منکر می‌ شود.

مقالات مرتبط  مجازات جرم جعل

مجازات جرم جعل در قانون مجازات اسلامی

ماده 532 قانون مجازات اسلامی؛ هر یک از کارمندان و مسئوولان دولتی که در اجرای وظیفه خود در احکام و تقریرات و نوشته‌ ها و اسناد و سجلات و دفاتر و غیر آنها؛ از‌نوشته‌ ها و اوراق رسمی تزویر کند؛

  • اعم از این که امضاء یا مهری را ساخته
  • امضاء یا مهر یا خطوط را تحریف کرده
  •  کلمه‌ ای الحاق کند یا اسامی اشخاص‌ را تغییر دهد

علاوه بر مجازات‌ های اداری و جبران خسارت وارده به حبس از یک تا 5 سال یا به پرداخت 6 تا 30 میلیون ریال جزای نقدی‌ محکوم م یشوند.

ماده 533 قانون مجازات اسلامی؛ اشخاصی که کارمند یا مسئوول دولتی نیستند هر گاه مرتکب یکی از جرایم مذکور در ماده قبل شوند؛ علاوه بر جبران خسارت وارده به‌ حبس از 6 ماه تا 3 سال یا 3 تا 18 میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شوند.

ماده 534 قانون مجازات اسلامی؛ هر یک از کارکنان ادارات دولتی و مراجع قضائی و مامورین خدمات عمومی که در تحریر نوشته‌ ها و قراردادهای راجع به وظایفشان ‌مرتکب جعل و تزویر شوند؛

  • اعم از اینکه موضوع یا مضمون آن را تغییر دهند.
  • گفته و نوشته یکی از مقامات رسمی، مهر یا تقریریات یکی از طرفین را ‌تحریف کنند.
  • امر باطلی را صحیح یا صحیحی را باطل یا چیزی را که بدان اقرار نشده است اقرار شده جلوه دهند.

علاوه بر مجازات‌ های اداری و جبران ‌خسارت وارده به حبس از یک تا 5 سال یا 6 تا 30 میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شوند.

ماده 535 قانون مجازات اسلامی؛ هر کس اوراق مجعول مذکور در مواد (532) ، (533) و (534) را با علم به جعل و تزویر مورد استفاده قرار دهد؛ علاوه بر جبران خسارت ‌وارده به حبس از 6 ماه تا 3 سال یا به 3 تا 18 میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.

 ماده 536 قانون مجازات اسلامی؛ هر کس در اسناد یا نوشته‌ های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد؛ علاوه بر جبران‌ خسارت وارده به حبس از 6 ماه تا 2 سال یا به 3 تا 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.

مجازات جرم جعل مهر و امضاء

در قانون مجازات اسلامی جعل امضاء مستقلا جرم انگاری نشده است. تنها در صورتی که جعل امضا بر روی اسناد و نوشته ها ی افراد صورت پذیرد، در ردیف جعل سند قرار میگیرد. در حالیکه جعل مهر و ساختن و تغییر آن در قانون پیش بینی شده و مجازات آن نیز تعیین شده است. لازم به ذکر است که ساختن مهر اشخاص به تنهایی جرم محسوب نمیشود. تنها در صورت استفاده ی مهر بر روی اسناد و نوشته ها به قصد تقلب و سوء استفاده جرم است و مجازات دارد.

اما ساختن و تغییر دادن مهر شرکت ها و موسسات و ادارات دولتی و وابسته به دولت و ادارات غیر دولتی مثل شهرداری ها و یا شرکت های غیر دولتی و بازرگانی؛ خود به تنهایی جرم بوده. حتی اگر هیچ گاه از آن مهر در اسناد و نوشته ها استفاده نشود؛ که در ماده 530 قانون مجازات اسلامی بیان شده است.

ماده 530 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات

استفاده بدون مجوز از مهر ادارات، شرکت‌ها و تجارت‌خانه‌ های مذکور؛ موجب محکومیت به تحمل 2 ماه تا 2 سال حبس برای مرتکب می‌ شود.

مقالات مرتبط  جرم جعل سند

جرم جعل در آرای وحدت رویه

  • شماره رای وحدت رویه: 624
  • تاریخ رای وحدت رویه: 18-01-1377
  • خلاصه رای وحدت رویه:‌ استفاده از سند مجعول عملی مستقل از جعل محسوب و نسبت به جاعل نیز بزه جداگانه است.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

وکیل جعل گروه وکلای کیفری ژیوار

جعل یکی از جرایم کیفری است که با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ابزار الکترونیکی و اینترنت افزایش یافته است. برای اثبات جرم نیاز به ادله اثبات می باشد. قبل از هر اقدام در دفاع یا طرح شکایت در خصوص جعل سند با وکیل متخصص جعل مشورت نمایید. سئوالات و مشکلات حقوقی در مورد جرم جعل سند، امضا و مهر و سایر را در تمام ساعات شبانه روز حتی ایام تعطیل؛ با مشاور حقوقی گروه وکلای کیفری ژیوار مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد. 

سوالات متداول در باب وکیل جعل

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب وکیل جعل می باشیم:

  • ارکان جرم جعل در قانون کدام اند؟ عنصر مادی، عنصر روانی، عنصر جرم
  • مرجع صالح به رسیدگی به جرم جعل و استفاده از سند مجعول؟ مرجع صالح رسیدگی به جرم جعل ، دادگاه محل وقوع جرم است. اما گاهی در صلاحیت دادگاه محل کشف جرم در صورت معلوم نبودن محل ارتکاب و یا محل دستگیری متهم یا محل اقامت متهم قرار دارد. مثال: اگر متهم در محلی دستگیر شود، دادگاه محل دستگیری باید تحقیقات لازم را انجام دهد و پرونده را به همراه متهم به دادگاه محل وقوع جرم بفرستند.اما اگر محل وقوع جرم مشخص نباشد، دادگاه محل دستگیری به موضوع رسیدگی و حکم صادر خواهد کرد. اگر متهم جرایم مختلفی را در حوزه‌ های قضایی مختلف انجام دهد، دادگاهی که مهمترین جرم در آن حوزه ارتکاب یافته، صالح به رسیدگی به همه جرایم ارتکابی است. اگر جرایم از نظر درجه اهمیت در یک درجه باشند، دادگاهی که متهم در محل آن دستگیر شده، صالح به رسیدگی به همه جرایم است. اگر متهم دستگیر نشده باشد، دادگاهی که ابتدا شروع به تحقیقات کرده، صالح به رسیدگی به همه جرایم است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.