حکم جلب چیست و چه شرایطی دارد؟

حکم جلب

حتما تا به حال عبارت حکم جلب را شنیده اید. حکم جلب به معنای همان حکم دستگیری است که می تواند نسبت به متهم، محکوم یا شخص معرفی شده به عنوان شاهد در دعاوی کیفری رخ دهد. حکم جلب بر اساس قانون دارای شرایط ویژه ای است که صدور آن بدون رعایت تمامی این شرایط غیر قانونی بوده و به عنوان جرم قابل تعقیب است. در این مقاله به تعریف حکم جلب، انواع آن، شرایط آن نسبت به هر یک از افراد و نحوه اجرای آن پرداخته می شود.

برای آشنایی بیشتر و دقیق تر با نکات حقوقی مربوط به حکم جلب بهتر است با یک وکیل پایه یک کیفری متخصص مشورت کنید. گروه وکلای ژیوار متشکل از چندین وکیل کیفری متخصص و مجرب در کلیه جرایم کیفری هستند که می توانند در زمینه حکم جلب شما را راهنمایی کنند.

اینفوگرافیک خدمات تخصصی وکیل کیفری

حکم جلب چیست؟

حکم جلب همان طور که گفته شد، به معنای حکم دستگیری فرد در پرونده قضایی ای است در رابطه با آن شخص در محاکم دادگستری باز است. البته واژه درست تر برای تصمیم مقام قضایی برای جلب فرد، دستور یا قرار جلب است زیرا حکم به رای ماهوی دادگاه درباره پرونده گفته می شود که درباره آن تعیین تکلیف می کند. با این حال به صورت تسامحی از واژه حکم جلب استفاده می شود که در این مقاله هم از آن استفاده خواهد شد.

حکم جلب می تواند مربوط به پرونده ای حقوقی باشد یا پرونده ای کیفری. اما معمولا در پرونده های کیفری کاربرد بیشتری نسبت به پرونده های حقوقی دارد.

مقالات مرتبط  اجاره سند برای دادگاه جرایم اقتصادی

در خصوص مشاوره حقوقی و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

انواع حکم جلب

حکم جلب با توجه به اختیارات افراد برای دستگیری فرد به دو نوع حکم جلب عادی و حکم جلب سیار تقسیم می شود. در جلب عادی مکان شخص برای جلب مشخص است و ماموران برای جلب او به همان مکان مراجعه می کنند. اما در جلب سیار که معمولا در مواردی صادر می شود که مکان شخص مشخص نیست یا آن شخص فراری است، حکمی تحت عنوان جکم جلب سیار استفاده می شود که به ماموران اجازه می دهد در هر کجا که شخص را پیدا کردند او را دستگیر کنند.

نکته مهم در رابطه با حکم جلب سیار این است که این حکم دارای مدت و محدودیت زمانی است و تنها تا زمانی که این حکم اعتبار دارد ماموران می توانند اقدام به جلب شخص نمایند. نکته دیگر این است که تنها ماموران قضایی آن حوزه قضایی که مقام قضایی در آن حکم جلب سیار را صادر کرده می توانند فرد را دستگیر کنند و ماموران سایر حوزه های قضایی چنین اختیاری ندارند. و نکته آخر نیز این است که ماموران در صورت پیدا کردن شخص در اماکن یا خانه ها حق ورود به آن ها را ندارند مگر اینکه این مساله یعنی مجوز قضایی ورود به اماکن و منازل در برگه حکم جلب سیار صراحتا قید شده باشد. مطالعه مقاله اجرای حکم دیه برای شما خالی از لطف نمی باشد.

موارد صدور حکم جلب چیست؟

سوال مهمی که در رابطه با حکم جلب وجود دارد این است که اساسا حکم جلب در چه مواردی صادر می شود و هدف از صدور حکم جلب در این موارد چیست. همان طور که گفته شد، حکم جلب می تواند در پرونده های حقوقی و یا پرونده های کیفری توسط مقام قضایی صادر شود که در هر کدام شرایط صدور حکم جلب متفاوت است و در ادامه به هر یک از آن ها پرداخته می شود.

مقالات مرتبط  تفاوت وکیل کیفری و وکیل حقوقی

صدور حکم جلب در دعاوی حقوقی

صدور حکم جلب در دعاوی حقوقی

در دعاوی حقوقی حکم جلب زمانی صادر می شود که فردی به پرداخت مالی محکوم شود و علاوه بر اینکه خودش آن مال را نمی پردازد، اموالی هم از او برای توقیف و پرداخت محکوم به پیدا نمی شود. در این شرایط شخص محکوم با درخواست محکوم له (یعنی کسی که حکم دادگاه به نفع او صادر شده) تا زمان پرداخت محکوم به جلب می شود. بنابراین در دعاوی حقوقی بدون درخواست محکوم له نمی توان فرد محکوم را جلب نمود.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

صدور حکم جلب در دعاوی کیفری

در دعاوی کیفری در مرحله تحقیقات مقدماتی که معمولا در دادسرا انجام می شود، در صورتی که مقام قضایی حضور متهم را در مرجع قضایی لازم بداند اما متهم با احضار از سوی مرجع قضایی حاضر نشود، حکم جلب او صادر می شود.

حالت دیگر برای صدور حکم جلب در دعاوی کیفری زمانی است که فرد به موجب حکم دادگاه به عنوان مجرم محکوم شده است اما برای اجرای حکم خود حاضر نمی شود. در این صورت هم مقام قضایی حکم جلب او را برای اجرای حکم صادر می کند.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

استفاده از وکیل برای حکم جلب

استفاده از وکیل دادگستری برای انجام کلیه امور حقوقی و پیگیری تمام پرونده های حقوقی و کیفری در دنیای امروز ضروری است. بدون حضور وکیل پایه یک در پرونده های مختلف قضایی از جمله حقوقی و کیفری نمی توانید نتیجه دلخواه و مطلوب خود را کسب کنید. در رابطه با حکم جلب نیز حضور یک وکیل پایه یک مجرب و متخصص می تواند بسیار کارگشا و موثر باشد. وکیل پایه یک به شما کمک می کند تا در زمان مناسب برای صدور حکم جلب علیه محکوم علیه در پرونده های حقوقی اقدام کنید و یا اگر در پرونده های کیفری متهم به ارتکاب جرمی شده اید، از صدور حکم جلب علیه خود جلوگیری نمایید.

مقالات مرتبط  تعویق صدور حکم در جرایم کیفری

گروه وکلای کیفری ژیوار بهترین وکیل پایه یک در تهران، بهترین وکیل پایه یک در کرج، بهترین وکیل پایه یک در مشهد و در تمامی شهرهای کشور و سند اجاره ای را برای آزادی زندانی به شما معرفی می کنند و در صورت نیاز به خدمات حقوقی دیگر درباره حکم جلب در اسرع وقت پاسخگوی شما هستند. از سایر خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار می توان به وکیل کلاهبرداری، وکیل مواد مخدر نیز اشاره کرد.

سوالات متداول در باب حکم جلب

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات شما در باب حکم جلب می باشیم:

  • حکم جلب چیست؟ حکم جلب در واقع دستوری است که برای دستگیری فرد صادر می شود. در پرونده های حقوقی پس از گذشت مهلت پرداخت محکوم به و عدم شناسی مالی متعلق به محکوم به حکم جلب صادر می شود و در پرونده های کیفری هم در مرحله تحقیقات مقدماتی و یا مرحله اجرای احکام در صورت عدم حضور فرد در مرجع قضایی حکم جلب او صادر خواهد شد.
  • انواع حکم جلب چیست؟ حکم جلب به دو نوع حکم جلب عادی و حکم جلب سیار تقسیم می شود. حکم جلب عادی متعلق به زمانی است که محل اقامت فرد مشخص است و حکم جلب سیار مختص شرایطی است که محل اقامت شخص مشخص نیست و یا فراری است.
Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.