مجازات جرم اخاذی

مجازات جرم اخاذی

مجازات جرم اخاذی، مشاوره با شماره 09020038664، زورگیری، تهدید، قتل، کلاهبرداری، سرقت، اخاذی در فضای مجازی و ارائه خدمات توسط گروه وکلای کیفری ژیوار صورت می گیرد. مجازات جرم اخاذی به عنوان یکی از جرایم شناخته شده است که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازاتی تعیین شده است. عنصر قانونی جرم اخاذی مربوط به ماده 669 قانون مجازات اسلامی می باشد.

از این رو طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی هر گاه فردی، دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر نفسی، شرافتی، مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان نماید، اعم از این که به واسطه تقاضای پول، مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده با ننموده باشد، برای مجرم مجازات 74 ضربه شلاق در نظر گرفته می شود. همچنین این مجازات می تواند از 2 ماه تا 2 سال حبس نیز تبدیل شود. گروه وکلای کیفری ژیوار در این باره راهنمایی های لازمرا در اختیار شما قرار خواهند داد.

تعریف و ارکان اصلی جرم اخاذی

در این بخش به بررسی مبحث تعریف و ارکان اصلی جرم اخاذی می پردازیم. اخاذی در لغت به معنای باج گیری، زورگیری و عملی است که با تهدید و ترساندن موجب گرفتن مال دیگری گردد. یکی از ارکان جرم اخاذی مربوط به عنصر قانونی است که طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی در بخش مقدمه توضیحاتی در این خصوص در اختیار شما قرار گرفت.

رکن بعدی که در جرم اخاذی تاثیرگذار خواهد بود مربوط به عنصر مادی است. موضوع تهدید و افشا در صورتی که امری رسوا کننده باشد و به شرف و حیثیت قربانی جرم لطمه وارد کند، جرم محسوب می گردد. به عنوان مثال در مورد فردی که شخصی را با اخاذی به انتشار افشای محکومیت قضایی بدون مجوز قانونی و به قصد ضرر زدن، توسط اشخاص دیگر تهدید می کند، این موضوع محقق خواهد بود. همچنين این موضوع خود از موارد مربوط به ماده 669 قانون مجازات اسلامی است.

مقالات مرتبط  مشاوره حقوقی مواد مخدر در تهران

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید:

مشاوره حقوقی

تهدید و مجازات جرم اخاذی

در این بخش از مقاله به بررسی جزییات تهدید و مجازات جرم اخاذی می پردازیم:

  • زمانی که فقط عمل تهدید و جرم اخاذی انجام می شود، مجازات شخص تهدید کننده از 2 ماه تا 2 سال حبس یا تا 74 ضربه شلاق خواهد بود.
  • ولی اگر شخص تهدید کننده در نتیجه تهدید، پول یا مال یا سند و سایر موارد را از طریق اخاذی به دست آورد در کل عمل جرم صورت گرفته است.
  • همچنین این شخص تنها به مجازات جرم اخاذی محکوم خواهد شد.
  • همچنین ممکن است دادگاه این شخص را به 3 ماه تا 2 سال حبس یا اینکه تا 74 ضربه شلاق محکوم کند.

اما زمانی که شخص مجرم پا را فراتر گذاشته و از طریق تهدید سعی دارد که پول یا مال یا چیز دیگری را به دست بیاورد، در این حالت ممکن است دادگاه بدون توجه به جنبه های تخفیف، برای مجرم اشد مجازات را نیز در نظر بگیرد.

تفاوت سرقت و مجازات جرم اخاذی

در خصوص جرم سرقت و اخاذی تفاوت هایی وجود دارد که در این بخش به بررسی تفاوت سرقت و مجازات جرم اخاذی پرداخته می شود. در جرم سرقت ممکن است آزار وجود داشته باشد ولی نوع آزار زمانی اعمال می‌ شود که مخاطب در مقابل بردن مال خود مقاومت کند. در سرقت مال فرد در دسترس است و موقع بردن آن ممکن است صاحب مال مقاومت کند و مرتکب آزاری قرار گیرد. بدین ترتیب در کلاهبرداری نیز اساسا فرد در اثر فریبی که می‌خورد مال را با رضایت خاطر تسلیم می‌ کند، در حالی که به اعتبار اینکه رضایت از بردن مال به صورت آگاهانه نبوده است. بدین ترتیب قانون گذار عمل مذکور را جرم تلقی می نماید.

از این رو اگر بردن مال منوط به اعمال زور باشد عمل اخاذی صورت گرفته است. ولی اگر بردن مال منوط به اعمال زور نباشد ولی اگر سارق حین بردن مال به صاحب مال آزار برساند، از این رو سرقت توام با آزار تلقی خواهد شد و در کلاهبرداری نیز تحقق جرم منوط به آزار یا تهدید نیست. بدین ترتیب کلاهبردار با اعمالی که انجام می‌دهد مالباخته را متقاعد می نماید که مال خود را 2 دستی و با میل و رغبت و حتی در برخی موارد با خواهش و اصرار تحویل تقديم کلاهبردار کند.

مقالات مرتبط  اعتراض قرار

تفاوت سرقت و مجازات جرم اخاذی

مجازات جرم اخاذی در فضای مجازی

امروزه یکی از رایج ترین انواع اخاذی، اخاذی اینترنتی است که افراد بی شماری را درگیر خود ساخته است. اخاذی اینترنتی از طرق متفاوتی ممکن است رخ دهد. در این خصوص بایستی بدانید که این پدیده به عنوان جرم شناخته شده و مجازات جرم اخاذی اینترنتی بر حسب مورد متفاوت است.

از جمله روش های اخاذی اینترنتی بدین شرح می باشد:

  • یکی از روش های اخاذی اینترنتی استفاده از ddas است. این روش اخاذی یک نوع باج خواهی از وب سایت های فعال در زمینه کسب و کار می باشد. روش این نوع اخاذی از طریق ایجاد ترافیک های خارج از ظرفیت یک سایت باعث می باشد که موجب می گردد تا سایت مورد نظر از کار بیفتد.
  • روش دیگر اخاذی اینترنتی هک نمودن اکانت افراد خواهد بود. بدین صورت اگر داده های مورد نظر افراد قفل شود و سیستم درخواست رمز می نماید و جهت رمز نگاری از قربانی بیت کوین (پول الکترونیکی) در خواست می شود. بدین ترتیب قربانیان نیز به جهت رمز نگاری داده های خود و مبلغ در خواستی را واریز خواهند نمود.
  • روش دیگر اخاذی اینترنتی سرقت اطلاعات خصوصی افراد و تهدید به انتشار آنها در فضای مجازی است. روش دیگری از اخاذی اینترنتی این چنین است که فرد اخاذ جهت جلوگیری از انتشار آنها در خواست وجه یا حق السکوت می نماید.

بررسی مجازات جرم اخاذی در فضای مجازی

در بررسی مجازات جرم اخاذی در فضای مجازی به ماده 745 قانون مجازات اسلامی اشاره می نماییم. هر کس به وسیله سامانه‌ های رایانه‌ ای یا مخابراتی صوت، تصویر و یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت جزء در موارد قانونی منتشر و در دسترس دیگران قرار دهد، به طوری که منجر به ورود ضرر یا عرفا موجب ضربه به حیثیت فرد شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال محکوم می گردد.

در مواردی متناسب با جرم، مجرم به پرداخت جزای نقدی از 5 میلیون تا 40 میلیون ریال یا هر 2 مجازات محکوم می گردد. از این رو جرم اخاذی از جرایمی است که در صلاحیت دادگاه عمومی مطرح می گردد. اما گاهی اخاذی به جهت تهدید به انتشار فیلم های غیر اخلاقی نیز خواهد بود. بدین ترتیب چنین مواردی در صلاحیت دادگاه نیز تاثیر می گذارد.

مقالات مرتبط  وکیل جرم آدم ربایی

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

نحوه شکایت و مجازات جرم اخاذی

در صورتی که با جرم کلاهبرداری یا اخاذی در فضای مجازی مواجه شدید به چند روش می توانید اقدام نمایید:

  • مراجعه حضوری به دادسرای جرایم رایانه ای و بیان شکایت خود به صورت شفاهی و یا کتبی از طریق شکواییه. این دادسرا وظیفه رسیدگی به جرایمی که در فضای مجازی و رایانه صورت می گیرد را دارا می باشد.
  • پس از اینکه تشکیل پرونده انجام شد و رسیدگی به جریان افتاد دادسرا برای بررسی بیشتر موضوع، پرونده را به پلیس فتا ارجاع می دهد.
  • ورود به سامانه اینترنتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) و کلیک روی آیکون ارتباطات مردمی و ثبت مشخصات و نشانی و شماره
  • پس از آن پلیس فتا با شما تماس می گیرد و پیگیر پرونده شما می شود.
  • سپس مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکایت

جهت پیشبرد و رسیدگی به پرونده های کیفری خود بهتر است پیش از هر اقدامی ابتدا با گروه وکلای کیفری ژیوار و وکلای کارآمد ما در بخش مشاوره تماس حاصل فرمائید. مشاوره با وکیل کیفری تهران می تواند راهنمای شما در این خصوص باشد.

سوالات متداول در باب مجازات جرم اخاذی

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب مجازات جرم اخاذی می باشیم:

  • ارکان اصلی جرم اخاذی چیست؟ اخاذی در لغت به معنای باج گیری، زورگیری و عملی است که با تهدید و ترساندن موجب گرفتن مال دیگری گردد. یکی از ارکان جرم اخاذی مربوط به عنصر قانونی است که طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی در بخش مقدمه توضیحاتی در این خصوص در اختیار شما قرار گرفت.
  • تفاوت سرقت و مجازات جرم اخاذی چیست؟ در جرم سرقت ممکن است آزار وجود داشته باشد ولی نوع آزار زمانی اعمال می‌ شود که مخاطب در مقابل بردن مال خود مقاومت کند. در سرقت مال فرد در دسترس است و موقع بردن آن ممکن است صاحب مال مقاومت کند و مرتکب آزاری قرار گیرد. بدین ترتیب در کلاهبرداری نیز اساسا فرد در اثر فریبی که می‌خورد مال را با رضایت خاطر تسلیم می‌ کند.

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.