وکیل سید حسن ذوقی

سید حسن ذوقی

⚖ وکیل دادگستری

⚖ عضو مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه

⚖ با 20 سال سابقه وکالت و مشاوره حقوقی

⚖ متخصص در دعاوی کیفری

شماره تماس: 09101923725

02122927763

آدرس: تهران، خیابان شریعتی، خیابان ظفر، بعد از خیابان نساء، پلاک 52، ساختمان بانک تجارت، طبقه سوم، واحد 3

کیفیت خدمات تضمینی

امتیاز 4.9 بر اساس دیدگاه مشتریان

بررسی مدارک قبل از قبول وکالت

وکیل ملکی

 وکیل ملکی به وکیلی گفته می شود که در تمامی ابعاد دعاوی ملکی دارای تخصص و مهارت است و می تواند در مرجع قضایی صالح طرح دعوا کند. دعاوی ملکی دامنه گسترده ای دارند. و می توانند ابعاد ثبتی، حقوقی و کیفری داشته باشند. الزام به تنظیم سند رسمی املاک، اخذ پایان کار، فروش مال غیر، افراز ملک مشاع، خلع ید، تصرف عدوانی و سایر از جمله دعاوی ملکی هستند که رواج زیادی در مراجع قضایی دارند.

  • وکیل ملکی کیست؟
  • بهترین وکیل ملکی کیست؟
  • بهترین وکیل ملکی تهران کیست؟
  • در خصوص تامین دلیل مزاحمت ملکی چکار کنیم؟

در این مقاله بیشتر به ابعاد کیفری دعاوی ملکی یعنی جرایمی که در حوزه املاک جرم انگاری شده و برای آن ها مجازات در نظر گرفته شده است، پرداخته می شود و ویژگی ها و وظایف یک وکیل ملکی متخصص بیان خواهد شد.

اینفوگرافیک خدمات تخصصی وکیل ملکی

وکیل ملکی کیست؟

وکیل ملکی به وکیل پایه یکی گفته می شود که مسلط به تمام ابعاد ثبتی، حقوقی و کیفری دعاوی ملکی است و سابقه و تجربه چندین ساله در طرح موفقیت آمیز این دعاوی در مراجع قضایی دارد. در ادامه برخی از انواع جرایم ملکی که هر وکیل ملکی باید نسبت به آن ها تسلط کامل داشته باشد توضیح داده می شود.

آنچه باید در باب استخدام یک وکیل ملکی خوب بدانید:

انواع جرایم ملکی و نقش وکیل ملکی در آن ها

جرایم ملکی انواع و اقسام گوناگونی دارند که هر کدام مجازات مخصوص به خود را دارند. بسیاری از افراد به دلیل عدم آشنایی کافی با قوانین حاکم بر املاک هنگام انجام معاملات و یا سایر اعمال حقوقی به عنوان بزهدیده جرایم ملکی مورد سوء استفاده قرار می گیرند و متحمل زیان های مالی بسیاری می شوند که در برخی موارد می تواند تمام دارایی فرد باشد.

به همین دلیل آشنایی با جرایم ملکی و نحوه ارتکاب آن ها می تواند کمک زیادی برای پیش گیری از ارتکاب این جرایم کند. بهتر است پیش از انجام معاملات ملکی و یا انجام دیگر اعمال حقوقی با یک وکیل ملکی متبحر تماس بگیرید و مشاوره حقوقی او در جهت پیش گیری از وقوع جرایم ملکی استفاده کنید. در این قسمت برخی از مهم ترین و رایج ترین انواع جرایم ملکی برای شما بیان می شود.

مزیت مشاوره تلفنی و حضوری در گروه وکلای کیفری ژیوار:

دعاوی ملکی و وکیل ملکی

به دعاوی که مربوط به ارتباطات افراد با اموال غیر منقول می باشد دعاوی ملکی می گویند. کلیه دعاوی مرتبط با املاک و اراضی در تمامی حوزه های حقوقی می تواند به عنوان زیرمجموعه ی دعاوی ملکی در نظر گرفته شود.

قوانین دعاوی ملکی چیست؟

در قوانین دعاوی ملکی به اختلافات حقوقی ناشی از دعاوی ملکی می پردازند. در قوانین دعاوی ملکی طیف گسترده ای از متون قانونی و مصوبات موجود در شکل گیری قوانین نقش دارد. از مهم ترین این قوانین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • قانون مدنی
  • قانون آیین دادرسی مدنی
  • قانون مجازات اسلامی
  • قانون روابط موجر و مستاجر
  • قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها
  • قانون تملک آپارتمان ها
کتاب دعاوی ملکی

کلاهبرداری ملکی

کلاهبرداری می تواند نسبت به تمامی اموال از جمله اموال غیر منقول که ملک نامیده می شوند ارتکاب پیدا کند. در تعریف کلاهبرداری گفته شده است کلاهبرداری یعنی بردن مال دیگری از طریق توسل توأم با سوء نیت به وسایل یا عملیات متقلبانه. حال اگر موضوع این کلاهبرداری اموال غیر منقول یعنی املاک باشد، یعنی در نتیحه توسل به وسایل یا عملیات متقلبانه ملک متعلق به یک فرد بر اساس فریبی که خورده است از او گرفته شود، به این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداری ملکی می گوییم.

مجازات کلاهبرداری ملکی همان مجازاتی است که در ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری ذکر شده است: علاوه بر رد اصلی مال به صاحبش، حبس از یک تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ شده است.

معامله معارض در املاک

این جرم یکی از رایج ترین جرایم ملکی در مراجع قضایی است که متاسفانه افراد زیادی را به عنوان بزهدیده درگیر خود می کند. معامله معارض در املاک به معنای آن است که فردی یک ملک را دو یا چند بار و با افراد مختلفی معامله کند. این جرم به عنوان یکی از جرایم ملکی در ماده 117 قانون ثبت اسناد و املاک کشور جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است. این ماده مقرر می دارد: هر کس به موجب سند رسمی یا عادی نسبت به عین یا منفعت مالی (اعم از منقول یا غیرمنقول) حقی به شخص یا اشخاص داده و بعد نسبت به‌‌ همان عین یا منفعت به موجب سند رسمی معامله یا تعهدی معارض با حق مزبور بنماید به حبس با اعمال شاقه از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.

برای تشخیص اینکه نسبت به ملکی که به شما منتقل شده جرم معامله معارض در املاک صورت گرفته باید حتما با یک وکیل ملکی مشورت کنید تا شواهد و مدارک لازم برای اثبات جرم را جمع آوری و با کمک وکیل ملکی بر اساس آن به دادسرای صالح شکواییه ارسال نمایید.

بهترین وکیل ملکی

شکایت از تصرف عدوانی

تصرف عدوانی به معنای آن است که فردی از راه زور و قهر، ملک متعلق به دیگری یا ملکی که شخص دارای سابقه تصرف نسبت به آن است را از ید متصرفانه او خارج کند. این جرم تنها نسبت به اموال غیر منقول یا همان املاک رخ می دهد و بنابراین نسبت به اموال منقول قابل تصور نیست. ماده 690 قانون مجازات اسلامی مصادیق و مجازات جرم تصرف عدوانی را به تفصیل بیان نموده است:

هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌ کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌ بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ ها، باغ‌ ها، قلمستان‌ ها،‌منابع آب، چشمه‌ سارها، انهار طبیعی و پارک‌ های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌ های وابسته به دولت یا شهرداری‌ ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌ المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌ حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌ شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید

برای شکایت از جرم تصرف عدوانی مانند تمام جرایم ملکی بهتر است به یک وکیل ملکی با تجربه مراجعه کنید.

انتقال مال غیر

انتقال مال غیر یکی از رایج ترین جرایمی است که در حوزه املاک رخ می دهد و به دلیل ناآشنایی افراد بزهدیده با قوانین این حوزه و عدم استفاده از وکیل ملکی که به طرح دعوا و شکایت علیه این جرم آشنا باشد، معمولا به نتیجه دلخواهی نمی رسد. انتقال مال غیر به معنای این است که شخصی عین یا منفعت مال دیگری را بدون آنکه برای انتقال مال از او اجازه داشته باشد به دیگران انتقال دهد. تفاوت انتقال مال غیر با معامله فضولی در این است که در معامله فضولی شخصی که مال دیگری را به دیگران منتقل می کند لزوما دارای سوء نیت نیست و حتی ممکن است نسبت به اینکه آن مال متعلق به دیگری است علم نداشته باشد. در حالی که در انتقال مال غیر، شخص مرتکب به تعلق مال به دیگری آگاه است و این کار را با سوء نیست انجام می دهد. همچنین اگر کسی که مال غیر به انتقال پیدا می کند از این موضوع آگاه باشد به عنوان جرم محسوب می شود و حتی اگر خود مالک هم یک ماه پس از اطلاع از این انتقال طی اظهارنامه این موضوع را به منتقل الیه اطلاع ندهد معاون در جرم در نظر گرفته می شود.

این جرم در قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مطرح شده و به عنوان جرمی که در حکم کلاهبرداری در نظر گرفته شده است، مجازات کلاهبرداری را دارد.

بهترین وکیل ملکی

توصیه اکید ما به شما این است که اصولا قبل از آنکه هر یک از جرایم ملکی نسبت به شما صورت بگیرد و شما را متحمل زیان و ضررهای مالی گسترده کند، در رابطه با معاملات مربوط به املاک خود با یک وکیل ملکی که سابقه موفقی در مشاوره حقوقی و طرح دعاوی ملکی داشته باشد مشورت کنید.

در صورت درگیر شدن در پرونده های ملکی نیز به طریق اولی توصیه می شود بدون حضور وکیل ملکی اقدام به طرح شکایت از هر شکل دیگری از اقدام حقوقی نکنید. گروه وکلای کیفری ژیوار بهترین وکیل ملکی و وکیل اراضی در هر شهر را به شما معرفی می کنند تا در کلیه مراحل دادرسی دعاوی ملکی در کنار شما بوده و شانس موفقیت شما در این دعاوی را افزایش دهد.

Rate this page

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.