در صورت مفید بودن، این لینک را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه آن بهرهمند شوند.
هنگامی که درگیر مسائل حقوقی شده و به وکیل احتیاج پیدا میکنید، با دو عنوان وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری مواجه میشوید. هرکدام از این وکلا اجازه دارند درباره مسائل مشخصی اظهار نظر کرده و شما را راهنمایی کنند. به همین دلیل پیش از انتخاب وکیل، باید با تفاوت وکیل پایه یک و وکیل دادگستری پایه دو آشنا شوید. برای بررسی کامل این موضوع تا انتها با ما همراه باشید.
کاربر گرامی، در صورت نیاز به مشاوره حقوقی کلیک نمایید.
وکیل دادگستری کیست؟
پیش از اینکه بخواهیم تفاوت وکیل پایه یک و دو را مورد بررسی قرار بدهیم، ابتدا باید بدانیم که وکیل دادگستری کیست و چه وظایفی دارد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که؛ وکیل دادگستری فردی است که از کانون وکلای دادگستری یا مرکز مشاوران حقوقی قوه قضائیه پروانه و مجوز وکالت دریافت کرده است. وی اجازه دارد در مسائل حقوقی، شما را راهنمایی کرده و به شما خدمات مشاوره ارائه دهد.
اخذ پروانه وکالت چه شرایطی دارد؟
شرایط اخذ و دریافت پروانه وکالت به دو بخش تقسیم بندی میشود. این دو بخش شرایط اختصاصی و عمومی هستند که شامل موارد زیر میباشند.
شرایط اختصاصی
قبولی در آزمون وکالت
به اتمام رساندن دوره کارآموزی وکالت به مدت 2 سال
شرکت در مراسم تحلیف
شرایط عمومی اخذ پروانه وکالت
تابعیت جمهوری اسلامی ایران
برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی
اعتقاد به مبانی اسلام و قانون اساسی
عدم محکومیت به جنحه و جنایت عمدی
محروم نبودن از حقوق اجتماعی
داشتن حداقل مدرک کارشناسی در رشته حقوق
مزیت تنظیم لایحه و شکوائیه با گروه وکلای کیفری ژیوار:
وکیل پایه یک دادگستری کیست؟
وکیل پایه یک دادگستری شخصی است که در رشته حقوق یا فقه اسلامی تحصیل کرده و حداقل مدرک کارشناسی این رشته را دریافت کرده است. وی باید آزمون وکالت را پشت سر گذاشته و نمره قبولی آن را به دست آورده باشد. همچنین پس از قبولی در آزمون، وی باید یک دوره 18 ماهه کارورزی را پشت سر بگذارد که به آن دوره کارآموزی وکالت میگویند.
پس از گذراندن دوره کارورزی، فرد متقاضی باید در یک امتحان دیگر که هم به صورت کتبی و هم به صورت شفاهی است، شرکت کند و اگر در آن امتحان هم نمره موردنیاز را کسب کرد، میتواند در مراسم تحلیف وکلا سوگند یاد کند و به وکیل پایه یک تبدیل شود.
معمولا سطح تحصیلات وکیل پایه یک از وکیل پایه دو دادگستری بیشتر بوده و از تجربیات بیشتری هم برخوردار است. همچنین اجازه دارد به صورت مستقل به فعالیت بپردازد و نیازی به کار کردن در کنار یک وکیل خبره ندارد. همچنین تخصص وی از وکیل پایه دو بیشتر بوده و میتواند در حوزههای ارث، تجارت، خانواده و غیره به موکل خود کمک کند.
شبکه های اجتماعی ژیوار
|
وکیل پایه دو دادگستری کیست؟
همانطور که در قسمت قبل متوجه شدید، وکیل دادگستری پایه دو، نسبت به وکیل دادگستری پایه یک، اختیارات محدودتری دارد. به عنوان مثال یک وکیل پایه دو تنها میتواند به موکل خود مشاوره بدهد و حق حضور در دادگاهها را ندارد. اما وکیل پایه یک با اختیارات گستردهای که دارد میتواند علاوهبر مشاوره حقوقی، در دادگاه هم شرکت نماید.
یک وکیل پایه دو در ابتدای کار نمیتواند به طور مستقل و به تنهایی فعالیت کند. بلکه باید در کنار یک وکیل حرفهای تجربه کسب کند تا بتواند در ادامه برای خود به طور مستقل فعالیت کند.
تفاوت میان وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری چیست؟
در بخشهای قبلی به طور مختصر به تفاوت میان این دو دسته از وکلای دادگستری پرداختیم. اما در این بخش قصد داریم به طور کاملتر به تفاوت میان این دو دسته بپردازیم.
به طور کلی میتوان گفت که تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو، در میزان اختیارات و صلاحیتهای آنها در دعاوی است. وکیل دادگستری پایه دو دارای صلاحیت مطلق نیست و فقط میتواند به آن دسته از فعالیتهایی بپردازد که در دفترچه راهنمای آزمون وکالت ذکر شده است. در ادامه به بررسی کاملتر این تفاوتها میپردازیم.
- مدرک: معمولا مدرک تحصیلی وکیل دادگستری پایه یک از پایه دو بالاتر است. چرا که وکیل دادگستری باید حداقل مدرک کارشناسی را اخذ کرده باشد. به همین دلیل وکیل پایه یک معمولا دارای مدرک کارشناسی ارشد به بالا میباشد.
- تجربه: وکیل پایه یک حداقل دارای ده سال تجربه است و میتواند به طور مستقل فعالیت داشته باشد. در حالی که وکیل پایه دو به دلیل تجربه کمی که دارد حتما باید در کنار یک وکیل خبره، دوره کارآموزی را به اتمام برساند.
- تخصص: همانطور که گفتیم، وکیل پایه یک به دنبال تجربه، از تخصص بیشتری هم برخوردار است. به همین علت میتواند در تمامی حوزهها از جمله خانواده، ارث، امور مالی، بازرگانی و غیره فعالیت داشته باشد.
اختیارات: میزان اختیارات هر دسته از وکلا توسط دیوان عالی کشور تعیین شده و در دفترچه راهنمای آزمون وکالت ذکر میگردد. همچنین از آنجایی که وکیل پایه یک از تخصص و تجربه بیشتری برخوردار است، قاعدتا نسبت به وکیل پایه دو اختیارات بیشتری هم دارد.
چرا گروه وکلای کیفری ژیوار
وکلای کیفری ژیوار مجموعه ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته و اساتید دانشگاه است.
همچنین 86 درصد پرونده هایی که قبول وکالت کرده اند منجر به نتیجه ای مطلوب بوده است.
رضایت مندی موکلین، ارائه گزارش از روند پرونده، تعهد و مسئولیت پذیری از ویژگیهای وکلای این گروه حقوقی می باشد.
از اینرو، برای مشاوره حقوقی و اعطای وکالت دادگستری به این گروه باتجربه که بعضا بیش از 30 سال سابقه قضایی دارند مراجعه می کنم.
شباهتهای وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری
اکنون که به بررسی تفاوتهای وکلای پایه یک و دو پرداختیم، به طور مختصر به تعدادی از شباهتهای آنها نیز اشاره میکنیم.
- آشنایی با دانش حقوقی: هر دو دسته از وکلای پایه یک و پایه دو دادگستری، از علم حقوقی برخوردارند و آزمون وکالت را قبول شدهاند. حتی اگر در میزان تجربه با یکدیگر تفاوت داشته باشند، اما هر دو علم حقوقی دارند.
- توانایی مشاوره حقوقی: هر دو آنها میتوانند به شما در مسائل و چالشهای حقوقی مشاوره بدهند.
وکیل پایه یک یا وکیل پایه دو دادگستری؛ کدام یک بهتر است؟
براساس مطالب گفته شده، وکیل دادگستری پایه دو سابقه و اختیارات کمتری در مسائل حقوقی دارد. از طرف دیگر وکیل دادگستری پایه یک باتجربهتر است و برای پروندههایی با پیچیدگی بیشتر، بهترین گزینه محسوب میشود.
اما در انتها، انتخاب میان وکیل پایه یک و پایه دو به نیازهای حقوقی شما بستگی دارد و بهتر است پیش از انتخاب، از میزان اعتبار و تجربه وکیل موردنظرتان اطمینان حاصل کنید.
سوالات متداول
مهمترین تفاوت وکلای پایه یک و پایه دو را میتوان در میزان اختیارات آنها دانست. از آنجایی که وکلای پایه یک از تجربه بیشتری برخوردارند، میتوانند همه نوع پرونده را پذیرش کنند و در دادگاه حاضر شوند. در حالی که وکیل پایه دو حق حضور در همه دعاوی دادگاه را ندارد.
وکلای پایه یک دادگستری از تخصص و تجربه بیشتری برخوردارند و میتوانند جهت دفاع موکل در دادگاه حضور پیدا کنند. اما به طور کل باید گفت که انتخاب میان وکیل پایه دو و پایه یک، به موضوع دعوی و پرونده شما بستگی دارد.
یک وکیل پایه یک دادگستری میتواند در همه امور از جمله مسائل خانوادگی و طلاق، امور حقوقی، ثبتی، ملکی و انجام مشاوره حقوقی فعالیت نماید.
نظرات ارزشمند شما به ما کمک میکند تا خدمات خود را در زمینه وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری چه تفاوتی دارند بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
بدون دیدگاه