- 237
پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
نمونه شکایت سرقت را در این متن که توسط گروه وکلای کیفری ژیوار نگارش شده است را مطالعه کنید. سرقت یکی از رایج ترین جرایمی است که در سطح جاعه ارتکاب می یابد و ممکن است هر فردی را به عنوان بزهدیده درگیر خود کند. به همین دلیل آشنایی نسبی هر شهروند با این جرم که در قانون به عنوان یکی از جرایم علیه اموال و مالکیت شناخته می شود، برای مواجهه بهتر با آن و اتخاذ اقدامات حقوقی لازم در زمان مناسب ضروری است. در این مقاله تلاش شده است برای آشنایی بیشتر شما با جرم سرقت نمونه شکایت سرقت طرح و بررسی شود.
- نمونه شکایت سرقت از کارگاه
- نمونه شکواییه سرقت طلا
- نمونه شکایت سرقت اموال دولتی
- نمونه شکایت سرقت از خانه
- شکایت برای سرقت ماشین
- گزارش سرقت اموال دولتی
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
کاربر گرامی، در صورت نیاز به وکیل کیفری کلیک نمایید.
تعریف سرقت
پیش از بررسی نمونه شکایت سرقت باید با تعریف سرقت در حقوق ایران آشنا شویم. سرقت بر اساس قانون مجازات اسلامی به معنای ربودن مال متعلق به غیر است. بنابراین برای اثبات سرقت اولا باید عمل ربودن یعنی از اختیار خارج کردن مال و ثانیا تعلق مال به کسی غیر از مرتکب ثابت شود. بر اساس این تعریف می توان گفت سرقت فقط مربوط به اموال منقول است زیرا اموال غیر منقول را نمی توان ربود و جا به جا کرد.
سرقت از اموال دولتی
قوانین مربوط به سرقت اموال دولتی و وسایل و تجهیزات تاسیسات عمومی، بر اساس مواد ۵۴۴ و ۶۵۹ قانون مجازات اسلامی تعیین تکلیف میکنند.
مطابق ماده ۶۵۹، هر فردی که وسایل و تجهیزات مرتبط با تاسیسات عمومی که با هزینه دولت یا با سرمایه دولت یا سرمایه مشترک دولت و بخش غیردولتی، یا توسط نهادها و سازمانهای عمومی، موسسات خیریه و مشابه آن نصب یا ایجاد شده است، مانند سیستمهای آب، برق، گاز، سرقت کند، به حبس از یک تا پنج سال محکوم میشود. در صورت ارتکاب این جرم توسط کارکنان سازمانهای ذیربط، حداکثر مجازات اعمال خواهد شد.
طبق ماده ۵۴۴، هرگاه نوشتهها، اسناد، اوراق یا دفاتری که در دفاتر رسمی و اماکن دولتی نگهداری میشوند، به سرقت رود، تخریب شود یا برخلاف مقررات از بین برود، افراد مرتبط با ثبت و ضبط مانند دفتردار یا مسئولان امور، به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم میشوند.
انواع سرقت چیست؟
سرقت دارای دو نوع حدی و تعزیری است. وکیل کیفری سرقت می تواند راهنمای شما در این باب باشد. در سرقت حدی اگر عمل مرتکب تمام ۱۴ شرطی که در قانون مجازات اسلامی برای تحقق این نوع سرقت بیان شده است را داشته باشد سارق مرتکب سرقت حدی شده و به مجازاتی که در شرع و به تبع آن در قانون برای سرقت حدی تعیین شده محکوم می شود. مجازات سرقت حدی در ماده ۲۷۸ قانون مجازات به شرح زیر است:
الف) در مرتبه اول، قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است، به طوری که انگشت شست و کف دست باقی بماند.
ب) در مرتبه دوم، قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی است، به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند.
پ) در مرتبه سوم، حبس ابد است.
ت) در مرتبه چهارم، اعدام است هر چند سرقت در زندان باشد.
ماده ۲۷۸ قانون مجازات اسلامی در ویکی حقوق: حد سرقت به شرح زیر است: الف ـ در مرتبه اول، قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است، به طوری که انگشت شست و کف دست باقی بماند. ب ـ در مرتبه دوم، قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی است، به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند. پ ـ در مرتبه سوم، حبس ابد است.
نوع دیگر سرقت، سرقت تعزیری است که شرایط و محدوده مجازات آن توسط قانون گذار تعیین شده و تعیین نوع و میزان دقیق آن بر عهده قاضی است. سرقت تعزیری خود به انواع ساده، مشدد یا مقرون به آزار، جیب زنی، راه زنی و سایر تقسیم می شود که هر کدام مجازات متفاوتی دارند. در ادامه چند نمونه شکایت سرقت بر اساس موضوع آن ها برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با انواع این سرقت ها طرح خواهد شد.
شبکه های اجتماعی ژیوار
|
مصادیق خاص جرم سرقت
در حقوق کیفری، سرقتهای خاص و متفاوتی تعریف شده است که هر یک خصوصیات و مجازاتهای منحصربهفرد دارند. در ذیل، نمونههای مهم این نوع سرقتها به صورت حقوقی و بازنویسی شده آورده شده است:
سرقت همراه با آزار و اذیت
عمل سرقت همزمان با استفاده از رفتارهای آزاردهنده، چه جسمانی و چه روانی، که به مالباخته یا فرد مورد تعرض وارد آزار میکند، از مصادیق خاص محسوب میشود. این آزار باید در حین انجام سرقت و همزمان با آن اتفاق بیفتد و به قصد ایجاد رعب و وحشت صورت گیرد. مجازات این جرم بر اساس ماده 652 قانون مجازات اسلامی، حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه است. در مواردی که این آزار منجر به جرح گردد، علاوه بر مجازات سرقت، مجازات جرح نیز اعمال میشود و ممکن است مجازاتها تا حداکثر مجازات تعیینشده در قانون افزایش یابند.
سرقت کیفزنی و جیببری
بر اساس ماده 657 قانون مجازات اسلامی، اقدام به ربودن مال دیگری از طریق کیفزنی، جیببری یا اعمال مشابه، جرم خاص محسوب میشود. مجازات قبل از اصلاح قانون، حبس از یک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق بود، اما بر اساس قانون جدید، مجازات حبس کاهش یافته و به حداقل 6 ماه و حداکثر دو سال و نیم کاهش یافته است. مجازات شلاق و جریمه نقدی همچنان در قانون باقی مانده و تغییر نکرده است.
چرا گروه وکلای کیفری ژیوار
وکلای کیفری ژیوار مجموعه ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته و اساتید دانشگاه است.
همچنین 86 درصد پرونده هایی که قبول وکالت کرده اند منجر به نتیجه ای مطلوب بوده است.
رضایت مندی موکلین، ارائه گزارش از روند پرونده، تعهد و مسئولیت پذیری از ویژگیهای وکلای این گروه حقوقی می باشد.
از اینرو، برای مشاوره حقوقی و اعطای وکالت دادگستری به این گروه باتجربه که بعضا بیش از 30 سال سابقه قضایی دارند مراجعه می کنم.
سرقت وسایل و تجهیزات تاسیسات عمومی
مطابق ماده 659 قانون مجازات اسلامی، سرقت وسایل و تجهیزات مربوط به تاسیسات عمومی نظیر آب، برق، گاز و سایر خدمات عمومی، جرم محسوب میشود. مرتکب در صورتی که این وسایل را با هزینه دولت یا در قالب سرمایههای عمومی یا مشترک بین دولت و بخش غیردولتی ایجاد یا نصب کرده باشد، به حبس از یک تا پنج سال محکوم میشود. در صورت کارمند بودن فرد مجازات ممکن است به حداکثر حد قانونی افزایش یابد.
سرقت از محل کار
در مورد سرقت در محیطهای کاری، به ویژه زمانی که سارق کارمند یا مستخدم باشد، ماده 656 قانون مجازات اسلامی به موضوع میپردازد. در صورت انجام سرقت در محل کار، مجازات حبس بین 6 ماه تا 3 سال و تا 74 ضربه شلاق تعیین شده است؛ اما بر اساس قانون مصوب سال 1399، مجازات این نوع سرقت کاهش یافته و حبس بین 3 ماه تا یک سال و نیم است.
در مجموع، این موارد نشاندهنده اهمیت و حساسیت سرقتهای خاص در حقوق کیفری هستند و هر کدام مجازاتهای متناسب با نوع جرم را دارا میباشند. اگر نیاز به جزئیات بیشتر در مورد هر مورد دارید.
نمونه متن صورتجلسه سرقت:
شماره پرونده: [شماره پرونده]
تاریخ تشکیل پرونده: [تاریخ تشکیل پرونده]
مکان وقوع جرم: [محل وقوع جرم]
موضوع جرم: سرقت [نوع مال مسروقه] به ارزش [مبلغ] ریال
متهم: [نام و نام خانوادگی متهم]
شاکی: [نام و نام خانوادگی شاکی]
مشخصات متهم:
نام و نام خانوادگی: [نام و نام خانوادگی متهم]
نام پدر: [نام پدر متهم]
تاریخ تولد: [تاریخ تولد متهم]
شماره شناسنامه: [شماره شناسنامه متهم]
صادره از: [محل صدور شناسنامه متهم]
نشانی: [آدرس متهم]
مشخصات شاکی:
نام و نام خانوادگی: [نام و نام خانوادگی شاکی]
نام پدر: [نام پدر شاکی]
تاریخ تولد: [تاریخ تولد شاکی]
شماره شناسنامه: [شماره شناسنامه شاکی]
صادره از: [محل صدور شناسنامه شاکی]
نشانی: [آدرس شاکی]
شرح جرم:
در تاریخ [تاریخ وقوع جرم]، شاکی به کلانتری مراجعه و اعلام کرد که [نوع مال مسروقه] خود را به ارزش [مبلغ] ریال از محل [محل وقوع جرم] به سرقت برده اند.
پس از بررسی اولیه، متهم در تاریخ [تاریخ دستگیری] در محل [محل دستگیری] دستگیر شد. متهم در بازجویی ها، به سرقت [نوع مال مسروقه] اعتراف کرد.
مدارک و مستندات:
شهادت شهود: [اسامی شهود]
فیلم های ضبط شده توسط دوربین های مداربسته: [مشخصات فیلم ها]
سایر مدارک و مستندات: [مشخصات مدارک]
نمونه شکایت سرقت خودرو
شماره پرونده: [شماره پرونده]
به دادگاه محترم
من، [نام و نام خانوادگی]، مالک خودروی پژو پارس با مشخصات زیر:
– شماره شاسی: [شماره شاسی]
– شماره پلاک: [شماره پلاک]
با تاسف عمیق اعلام می نمایم که خودروی مذکور که در جلوی درب منزل شخصی خود پارک شده بود، مورد سرقت قرار گرفته است. با همکاری نیروهای انتظامی محلی، به پارکینگ خودروهای توقیفی نیز مراجعه کردم، اما متاسفانه خودروی بنده در آنجا نیز حضور نداشت.
ضمناً، از اهمیت موضوع خبر داریم که تعدادی چک به شماره های —— و —— با مجموع مبلغ — میلیون تومان در داشبورد خودروی من قرار داشت که نیز توسط سارقان سرقت شده است. به پیوست این شکوائیه، صورت جلسه کلانتری نیز ضمیمه شده است.
خواهشمند است از دادگاه محترم تحقیق دقیق و پیگیری این موضوع به منظور اجرای عادلانه قوانین خواهانیم و ما را از پیشرفت وضعیت اطلاع دهید.
تاریخ: [تاریخ]
امضا:
امضای شاکی
نمونه شکایت برای سرقت ماشین:
شکایت برای سرقت ماشین از طریق سایت https://police-man.ir/ امکان پذیر است.
نمونه شکایت سرقت از منزل
اینجانب مستاجر یک واحد آپارتمان در تهران، ستارخان هستم. در تاریخ ۲۶/۰۸/۱۳۹۶، من و خانواده ام از منزل خارج بودیم و در ساعت ۲ بامداد به منزل بازگشتیم. درب واحد ما نیمه باز بود و قفل درب تخریب شده بود. ما فوراً با ۱۱۰ تماس گرفتیم و نیروهای انتظامی در محل حضور یافتند. طلاهای همسرم به همراه مبلغ — میلیون تومان نقد که در منزل بود، سرقت شده بود .پس از بررسی با مدیر ساختمان و همسایه ها، متوجه شدیم که پسر بزرگ همسایه ما، ساکن واحد ۱ در طبقه اول، از انبارهای همسایگان مرتباً سرقت کرده و مشتبه به دزدی از منزل ما است. تقاضای تعقیب جزایی از این مشتبه ارائه می شود. لازم به ذکر است که برای انتساب اتهام به کسی در دعاوی کیفری، ادله اثبات جرم به نحو کافی برای اثبات اتهام باید وجود داشته باشد.
مجازات سرقت از منزل
در مواردی که سرقت مشمول مجازات حد نباشد و در مکانهایی مانند منزل مسکونی، محل سکونت، یا در توابع آن، یا در اماکن عمومی مانند مساجد و حمامها رخ دهد، شامل حبس از شش ماه تا سه سال و همچنین حبس تا 74 ضربه شلاق است.
با توجه به قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال 1399، مدت حبس در این مورد از سه ماه تا یک سال و نیم کاهش یافته است.
در هر حال، مجازات شلاق و جزای نقدی که در ماده ذکر شده آمده، همچنان معتبر است و تغییر نکرده است.
نمونه شکایت نامه سرقت از منزل:
نمونه شکایت سرقت از کارگاه
یکی از اماکنی که به عنوان هدف سرقت توسط سارقین انتخاب می شود کارگاه های مختلفی است که دارای ابزارآلات گران قیمت و یا اموال دیگری هستند که ارزش مالی بسیار زیادی دارند. سرقت از کارگاه علاوه بر صاحب کارگاه و افراد کارآفرین افرادی که به عنوان کارگر در آن کارگاه مشغول به کار هستند را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد و به آن ها خسارات مالی بسیاری وارد می کند.
در این قسمت یک نمونه شکایت سرقت از کارگاه یا محل کار آورده شده که به این صورت است:
با سلام و احترام خدمت مقام محترم قضایی
به استحضار می رسانم:
اینجانب …. مالک فروشگاه …. به آدرس …. می باشم؛ و اینجانب دارای ۲ کارگر به نام های آقا/خانم …. بوده که در تاریخ …. متوجه کسری درآمد فروشگاه شده و بلافاصله با بررسی دوربین های مدار بسته فروشگاه محرز شد که آقا/خانم …. به صورت متوالی از صندوق فروشگاه مبالغی را به سرقت می بردند. پس از طرح مسئله با ایشان، مشتکی عنه آقا/خانم …. منکر چنین عملی شد. مادامی که از وجود فیلم دوربین های مدار بسته آگاه شد، دیگر در محل کار حاضر نشده است. حال از مقام محترم قضایی استدعا دارم با وجود این فرضیه که ممکن است مشتکی عنه متواری گردد، تا رسیدگی ماهوی به شکواییه اینجانب دستور اقدامات ضروری را صادر نمایید.
از عنایت شما سپاسگزارم.
نمونه شکایت سرقت طلا
سرقت طلا با توجه به اوضاع اقتصادی کنونی به طور فزاینده ای در سطح جامعه رخ می دهد. سرقت طلا می تواند در قالب سرقت مسلحانه توسط وکیل سرقت مسلحانه و مقرون به آزار توسط وکیل سرقت مقرون به آزار پیگیری شود. این نوع سرقت در مغازه طلافروشی رخ دهد و یا سرقت از منزل و ربودن طلای شخصی افراد ساکن در آن. در زیر یک نمونه شکایت سرقت طلا برای آشنایی بیشتر آورده می شود:
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب
با سلام و عرض ادب
احتراما اینجانب … به عنوان شاکی پرونده شکایت خود را تحت عنوان مجرمانه سرقت اموال به شرح ذیل تقدیم می دارم:
در تاریخ … یک نفر با هویت … در ساعت … در زمانی که اینجانب و خانواده ام در منزل نبوده ایم، به محل سکونت اینجانب به آدرس … مراجعه کرده و در نبود اینجانب قفل درب را شکسته و وارد منزل شده است و اقدام به سرقت اموال با ارزش اینجانب که شامل طلا و پول بوده، نموده است. در زمانی که نامبرده قصد خروج از منزل بنده را داشته اند، خوشبختانه یکی از همسایگان وارد ساختمان شده و با دیدن ایشان، سارق اقدام به فرار نموده که توسط همسایگان دستگیر شده و با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته شده است.
حال با عنایت به شرح ماوقع و ادله اینجانب، ۱) …، ۲) … و …، و با توجه به اینکه فعل ارتکابی مشتکی عنه مصداق بارز ماده ۶۵۵ قانون مجازات اسلامی می باشد، تعقیب و مجازات ایشان به اتهام شروع به جرم و نیز تحقق جرم (سرقت) را استدعا دارم.
از بذل توجه و مساعدت جنابعالی کمال قدردانی را دارم.
نمونه گزارش سرقت اموال دولتی
یکی از انواع اموال که می تواند مورد سرقت واقع شود، اموال دولتی است که از جهت مالکیت به دولت تعلق دارد. البته منظور از اموال دولتی با اموال عمومی متفاوت است و گاهی اوقات این عبارات به جای یکدیگر استفاده می شوند. اموال عمومی اموالی هستند که هیچ شخص خاصی مالک آن ها نیست بلکه عموم مردم به طور مشترک مالک آن ها هستند. در حالی که در اموال دولتی مالکیت نسبت به آن اموال متعلق به دولت به عنوان شخص حقوقی است.
ماده ۶۵۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر کس وسائل و متعلقات مربوط به تأسیسات مورد استفاده عمومی که به هزینه دولت یا با سرمایه دولت یا سرمایه مشترک دولت و بخش غیردولتی یا به وسیله نهادها و سازمان های عمومی غیردولتی یا مؤسسات خیریه ایجاد یا نصب شده مانند تأسیسات بهره برداری آب و برق و گاز و غیره را سرقت نماید به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شود و چنانچه مرتکب از کارکنان سازمان های مربوطه باشد، به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
برای شکایت از سرقت اموال عمومی می توان به شرح نمونه شکایت سرقت های ذکر شده در بالا و با استناد به ماده ۶۵۹ قانون مجازات اسلامی که مربوط به سرقت اموال عمومی است شکواییه تنظیم کرد.
وکیل سرقت تهران
معمولا افرادی که به عنوان بزهدیده جرم سرقت درگیر پرونده های کیفری سرقت در محاکم قضایی می شوند به علت ناگهانی بودن اتفاقی که برای آن ها رخ داده نمی توانند بدون استفاده از یک مشاور حقوقی آگاه و در نهایت با استفاده از یک وکیل سرقت متخصص در زمینه امور کیفری شکواییه درستی طرح و در جلسات رسیدگی از آن دفاع کنند.
به همین دلیل بهره مندی از یک وکیل سرقت متخصص و مجرب که دارای سال ها تجربه در طرح شکایات کیفری در انواع محاکم کیفری باشد کمک شایانی به موفقیت شما و کسب نتیجه دلخواه در روند دادرسی می نماید. اگر درگیر پرونده سرقتی در دادسرای کیفری تهران هستید، گروه وکلای ژیوار بهترین وکیل سرقت تهران را با کمترین هزینه ممکن برای ارائه خدمات حقوقی به شما معرفی می کنند. برای استفاده از خدمات وکیل سرقت در تهران در اسرع وقت کافی است با گروه وکلای کیفری ژیوار تماس بگیرید. اجاره سند برای زندانی محکوم به سرقت از دیگر خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار می باشد.
جمعبندی
مقاله حاضر به بررسی جامع نمونه شکایت سرقت در انواع مختلف مانند سرقت از منزل، سرقت خودرو، سرقت طلا، و سرقت اموال دولتی پرداخته است. این متن با ارائه تعریف دقیق سرقت و تفکیک آن به انواع حدی و تعزیری، به خوانندگان کمک میکند تا با فرآیند قانونی طرح شکایت و پیگیری آن آشنا شوند. همچنین، نمونههای عملی شکواییه و نکات حقوقی مرتبط با هر نوع سرقت، راهنمای مناسبی برای بزهدیدگان این جرم است. استفاده از وکیل متخصص در این زمینه میتواند شانس موفقیت در پروندههای کیفری را افزایش دهد.
سوالات متداول
برای شکایت از سرقت بهتر است ابتدا به واسطه وکیل سرقت با نمونه شکایت سرقت در انواع مختلف آن آشنا شوید و سپس فرایند تنظیم شکواییه و دفاع از آن در جلسات دادگاه را به وکیل سرقت بسپارید.
اثبات سرقت با استفاده از ادله اثبات کیفری مانند اقرار متهم، شهادت شهود و امارات و قرائنی مانند معاینه و تحقیقات محلی انجام می شود که می تواند منجر به ایجاد علم در قاضی نسبت به وقوع سرقت شود.
مدارک اثبات سرقت شامل شهادت شهود، فیلمهای دوربین مداربسته، صورتجلسه پلیس، و سایر مستندات مانند فاکتورهای خرید اموال مسروقه است. این مدارک به قاضی کمک میکند تا وقوع جرم را احراز کند.
سرقت حدی شرایط خاصی دارد و مجازات آن در شرع تعیین شده است، مانند قطع انگشتان دست برای بار اول. در حالی که سرقت تعزیری شرایط کمتری دارد و مجازات آن توسط قاضی تعیین میشود، مانند حبس یا پرداخت جریمه.
بله، اما از آنجا که اموال دولتی متعلق به عموم است، دادستان نیز میتواند به عنوان مدعی العموم وارد پرونده شود. مجازات سرقت اموال دولتی معمولاً شدیدتر است.
نظرات ارزشمند شما به ما کمک میکند تا خدمات خود را در زمینه نمونه شکایت سرقت بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.
با درود
به عرض میرساند در بامداد تاریخ یک آبان چند نفر به کارگاه بنده وارد شده اند و تمامی ابزار و اجناس را که 106 قلم است و به پیوست تقدیم حضورتان میگردد به سرقت برده اند مظنونین بنده افرادی هستند که به کارگاه بنده رفت و آمد داشته اند و بنده از ایشان مبلغ 65 میلیون تومان طلبکار هستم موقعی که ادعای طلب کاریمذرا کردم این افراد متواری شده و جواب تلفن بنده را نمیدادند ابتدا در برج پنج آمدند و یک دینام کولر و یک نردبان آتش نشانی را بردند بنده شکایت نموده که پیگیری نشده است تا این که در تاریخ مذکور آمدند داخل کارگاه و سرقت نمودند در ضمن بنده به چندین مورد دزدی و خرید و فروش مال غیر این افراد شاهد بودم و شاهد بر دزدی این افراد هم دارم در صورت دستور مقام محترم قضایی حتما به حضور خواهم آورد