منظور از وکیل داوری چیست؟

وکیل داوری

پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این لینک را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آن‌ها نیز از مطالعه آن بهره‌مند شوند.

https://yun.ir/naba14

اختلافات و درگیری‌ها جزو جدایی ناپذیری از زندگی هستند و برای حل آن‌ها راه حل‌های گوناگونی درنظر گرفته شده‌است. نخستین راهی که به ذهن همه می‌رسد مراجعه به دادگاه و مراجع قضایی است. اما با توجه به فراوانی پرونده‌ها و وقت‌گیر بودن روند بررسی، مراجعه به وکیل داوری انتخاب مناسب‌تری خواهد بود. وکیل داوری می‌تواند در شرایط بهتر و کمترین زمان ممکن به حل و فصل پرونده بپردازد. در این مقاله از گروه وکلای ژیوار به این موضوع به طور مفصل پرداخته شده است.

کاربر گرامی، در صورت نیاز به مشاوره حقوقی متخصص و باتجربه، کلیک نمایید.

وکیل داوری چیست؟

وکیل حوزه داوری شخصی است که از تحصیلات حقوقی و تجربه بالایی برخوردار است و در زمینه حل و فصل پرونده‌های داوری تخصص دارد. اما لازم به ذکر است که هر وکیلی را نمی‌توان به عنوان وکیل داوری انتخاب کرد و این وکیل باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد. وکیل داوری درواقع نوعی قاضی است که توسط طرفین دعوی انتخاب گردیده و پس از اینکه به طور رسمی با آن‌ها قرارداد بست، به قضاوت میان آن‌ها می‌نشیند‌‌. چنانچه این شخص عدالت و انصاف را در حق طرفین رعایت نکند، مسئولیت‌‌های‌ کیفری و مدنی متوجه او خواهد شد.

یک وکیل متخصص در حوزه داوری، علاوه‌بر هوش و علم زیاد، باید بسیار ریزبین و خونسرد باشد تا بتواند در شرایط مختلف به درستی به قضاوت بپردازد. همچنین هرچه سابقه‌ی فعالیت بیشتری داشته باشد، آشنایی بیشتری با این قبیل از پرونده‌ها داشته و بسیار راحت‌تر این فرایند را پشت سر می‌گذارد. همچنین هنگام انتخاب یک وکیل داور باید دقت کرد که فرد برگزیده شده توسط شما، باید در حوزه‌ی مورد نظر تخصص کافی و عملکرد منصفانه‌ای داشته باشد. چرا که در غیر این صورت، مشکلات زیادی برای طرفین دعوی به وجود خواهد آمد.

شبکه های اجتماعی ژیوار
ایتااینستاگرامتلگرامروبیکا

چه موقعی باید به وکیل داوری مراجعه کرد؟

یکی از سوالات مهم و اساسی این است که چه موقعی باید به وکیل داوری مراجعه کرد؟ کمک گرفتن از وکیل برای داوری احتمال آسیب و عدم موفقیت شما را در پرونده کاهش می‌دهد. ممکن است برخی از افراد این تصور را داشته باشند که اگر در زمانی که پرونده دچار مشکل شده یا روند آن به تعویق افتاده، به این نوع وکیل مراجعه کنند، او می‌تواند جریان پرونده را سرعت ببخشد. اما این تصور کاملا نادرست بوده و صحت ندارد. با اینکه یک وکیل متخصص داوری در هر زمانی که به پرونده ورود کند از میزان آسیب حکم صادر شده می‌کاهد. اما نباید انتظار داشت که میزان آسیب‌های قبلی که به پرونده وارد شده هم کاهش پیدا کرده و یا اینکه به طور کلی از بین برود.

مقالات مرتبط  موسسه حقوقی چیست و چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

برای اینکه بتوان شرایط پرونده را تغییر داد به فرصت و زمان نیاز است و این تغییر به طور ناگهانی رخ نمی‌دهد. با توجه به توضیحاتی که داده شد می‌توانیم بگوییم که بهترین موقعیت برای مراجعه به یک وکیل داوری حرفه‌ای و متخصص، اوایل پرونده است. چرا که هرچه رسیدگی به پرونده زود‌تر شروع شود از میزان صدمات آن در همان ابتدای امر کاسته خواهد شد.

خدمات حقوقی گروه کیفری ژیوار شامل مشاوره تخصصی، تنظیم لایحه، وکالت در پرونده‌های کیفری و دفاع از حقوق موکلین در دعاوی جنایی است.

فرم درخواست تماس

نام(ضروری)
لطفا به ما اطلاع دهید که چه چیزی در ذهن شماست. سوالی از ما دارید؟ بپرس.

نکات مهم در انتخاب وکیل داوری

انتخاب یک وکیل مناسب برای داوری بسیار مهم بوده و در فرایند حل و فصل اختلافات شما تاثیر بسیاری دارد. بنابراین سعی کنید وکیلی را انتخاب کنید که در این حوزه تجربه و دانش کافی دارد. همچنین باید با وکیل ارتباط خوبی برقرار کنید و با رویکرد او در زمینه داوری راحت باشید. اما در ادامه به چند نکته مهم برای انتخاب این نوع وکیل اشاره خواهیم کرد.

تجربه کافی

سعی کنید وکیلی را انتخاب کنید که در زمینه حل و فصل اختلافات در زمینه داوری از تجربه و سابقه بالایی برخوردار است. بنابراین حتما در ابتدای کار از وکیل‌تان درمورد تعداد پرونده‌های داوری که داشته سوال کرده و نتیجه را جویا شوید.

برخورداری از تخصص لازم

در هنگام انتخاب وکیل مناسب، دقت داشته باشید که وکیل موردنظر در زمینه نوع اختلاف شما تخصص لازم را داشته باشد. به عنوان مثال اگر در زندگی مشترک به مشکل خورده و به دنبال طلاق هستید، به دنبال وکیلی باشید که در زمینه داوری طلاق دانش و سابقه داشته باشد.

شهرت خوب

حتما از همکاران و موکلان درمورد شهرت وکیل موردنظر تحقیق کنید و با وکلای دیگر، قضات و سایر افراد متخصص مشورت نمایید.

نرخ‌ها و هزینه‌ها

قبل از استخدام وکیل داوری، در مورد نرخ‌ها و هزینه‌های لازم از او سوال کنید. مطمئن شوید که از هزینه وکیل و هرگونه هزینه اضافی که ممکن است از شما دریافت شود آگاه شده‌اید.

ارتباط خوب و مناسب

مطمئن باشید که توانسته‌اید با وکیل ارتباط خوبی برقرار کنید و با او کاملا راحت باشید. باید بتوانید راحت و آزادانه با وکیل داوری خود درخصوص موارد و روند پرونده صحبت کنید و به توصیه‌های او اعتماد کنید.

نوع رویکرد به داوری

یکی دیگر از نکات مهمی که در هنگام انتخاب وکیل داوری باید به آن توجه کرد، نوع رویکرد او به داوری است. بعضی از وکلا رویکردی خصمانه دارند. درحالیکه برخی دیگر بصورت مشارکتی عمل می‌کنند. شما باید مطمئن شوید که با رویکرد وکیل مدنظر خود کاملا راحت بوده و مشکلی با آن ندارید.

مقالات مرتبط  وکیل حقوقی

نزدیک بودن

ممکن است بخواهید وکیلی را برای داوری انتخاب کنید که از نظر مکان، به شما نزدیک باشد تا جلسات حضوری را بهتر و سریعتر برگزار کنید.

شخصیت وکیل

سعی کنید از نظر شخصیتی با وکیل خود راحت‌ باشید و بتوانید به درستی با وی ارتباط برقرار کنید و تمامی نکات پرونده را با وی درمیان بگذارید.   

چرا گروه وکلای کیفری ژیوار

وکلای کیفری ژیوار مجموعه ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته و اساتید دانشگاه است.

همچنین 86 درصد پرونده هایی که قبول وکالت کرده اند منجر به نتیجه ای مطلوب بوده است.

رضایت مندی موکلین، ارائه گزارش از روند پرونده، تعهد و مسئولیت پذیری از ویژگی‌های وکلای این گروه حقوقی می باشد.

از این‌رو، برای مشاوره حقوقی و اعطای وکالت دادگستری به این گروه باتجربه که بعضا بیش از 30 سال سابقه قضایی دارند مراجعه می کنم.

چه مواردی رای وکیل داوری را باطل می‌کند؟

موارد و شرایط خاصی وجود دارد که سبب باطل شدن رای وکیل داوری می‌شود. درصورتیکه بتوان به این موارد استناد و آن‌ها را اثبات کرد، می‌توان رای وکیل را توسط دادگاه باطل نمود. دقت داشته باشید که دلیل شما حتما باید قابل اثبات باشد تا بتوان دادخواست را با عنوان ابطال رای داور به مراجع قانونی تحویل داد. در ادامه به شرایطی که می‌توان به کمک آن‌ها رای وکیل حوزه داوری را باطل کرد، اشاره می‌کنیم.

  • رأي صادره شده با قوانين موجد حق مخالفت داشته باشد.
  • داور درمورد مطلبي كه موضوع پرونده و داوري نبوده رأي صادر كرده باشد.
  • وکیل داور خارج از حوزه اختياری خود رأي صادر کرده باشد. در اين شرایط فقط بخشی از رأي كه خارج از اختيارات داور است باطل خواهد شد.
  • رأي داور پس از به اتمام رسیدن مدت داوري وی صادر و تسليم شده باشد.
  • رأي داور با چیزی که بین طرفین دعوا در دفتر اسناد رسمي ثبت شده و داراي اعتبار قانوني است تطابق نداشته باشد.
  • رأي توسط داوراني صادر شده كه صلاحیت صدور رای را ندارند.
  • قرارداد رجوع به داوري فاقد اعتبار باشد.

بنابراین اگر بتوانید یکی از دلایل عنوان شده در متن بالا را اثبات کنید، رای داور باطل شده و مجددا به پرونده رسیدگی خواهد شد.

آیا می‌توان همه دعاوی را به وکیل داوری ارجاع داد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت خیر. نمی‌توان همه اختلافات و دعاوی را به وکیل داوری ارجاع داد. براساس ماده 478 قانون دادرسی مدنی هرگاه در هنگام رسیدگی به پرونده مسائلی کشف شود که به وقوع جرم مربوط است و در رای داور موثر بوده و تفکیک جهات مدنی آن از جهات جزایی ممکن نباشد و در صورتی که دعوی مربوط به طلاق، نکاح یا نسب باشد و رفع اختلاف در امری که رجوع به داوری شده است، متوقف بر رسیدگی به موضوع طلاق، نکاح یا نسب باشد، رسیدگی داوران تا صدور حکم نهایی از دادگاه ‌دارای صلاحیت نسبت به این امر متوقف می‌شود.

مقالات مرتبط  دفتر وکالت

هزینه وکیل داوری چقدر است؟

هزینه‌های وکیل داوری به عوامل مختلفی وابسته بوده و در هر موردی متفاوت است. این عوامل به موارد زیادی مثل پیچیدگی اختلاف، تجربه وکیل، نرخ‌های رایج در منطقه و توافقات بین وکیل و موکل بستگی دارد. روش‌های پرداخت هزینه‌های وکیل شامل هزینه‌های ساعتی، هزینه‌های ثابت یا ترکیبی از هر دو است. انتخاب روش مناسب بر اساس نیازها و موقعیت شما تعیین خواهد شد. از نکات مدیریت هزینه‌های وکیل داور می‌توان به مواردی مانند پرسش درباره نرخ‌ها و هزینه‌ها، درخواست برآورد کتبی، توافق مکتوب در مورد هزینه‌ها، ارتباط منظم با وکیل و درخواست راه‌های کاهش هزینه‌ها اشاره نمود.

چه افرادی برای داوری صلاحیت ندارند؟

در ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی مدنی شرایط افرادی که برای داوری صلاحیت ندارند به طور کامل بیان شده است. دادگاه به جز با رضایت طرفین دعوی نمی‌تواند افراد با شرایط زیر را به عنوان وکیل داوری تایید کند.  

  • افرادی که زیر ۲۵ سال سن دارند.
  • اشخاصی که در دعوی مطرح شده نفع داشته باشند.
  • کسانی که با یکی از طرفین دعوی نسبت داشته باشند.
  • افرادی که کفیل، قیم یا وکیل پایه یک دادگستری یا مباشر یکی از طرفین هستند یا یکی از طرفین دعوی مباشر امور آنان است.
  • کسانی که خودشان یا همسرانشان وارث یکی از اصحاب دعوی باشند.
  • اشخاصی که یا خودشان یا همسرانشان و یا یکی از اقربای سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم او با یکی از صاحبان دعوا یا زوجه و یا یکی از اقربای نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم او در دادرسی مدنی دارند.
  • کارمندان دولت در حوزه ماموریتشان.

سوالات متداول

در این روش سرعت رسیدگی به پرونده و همچنین قطعی شدن نتیجه آن بسیار بیشتر خواهد بود. ضمنا طرفین هزینه کمتری پرداخت کرده و امکان تمدید مدت قضاوت هم برای آن‌ها وجود دارد. همچنین رسیدگی به پرونده نیز بسیار موشکافانه و جزئی انجام می‌شود.

افرادی که زیر 25 سال سن دارند، میزنی که در دعوی مطرح شده نفع دارند، اشخاصی که با طرفین دعوی نسبت سببی یا نسبی دارند، اشخاصی که وکیل یکی از طرفین دعوی هستند،کسانی که وراث یکی از طرفین دعوی‌‌اند، فردی که با طرفین دعوی یا نزدیکان سببی و نسبی آنان در زمان حال یا گذشته سابقه‌ی کیفری دارند و کارمندان دولت در حوزه مدیریتشان.

نظرات ارزشمند شما به ما کمک می‌کند تا خدمات خود را در زمینه وکیل داوری بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.