تامین دلیل کیفری شامل چه مواردی میگردد؟

تامین دلیل کیفری


در صورت مفید بودن، این لینک را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آن‌ها نیز از مطالعه آن بهره‌مند شوند.

https://yun.ir/pbdre9

زمان طرح و تنظیم دادخواست تامین، مرجع صالح رسیدگی، وکیل کیفری ژیوار آماده ارائه خدمات به شما می باشد. یکی از انواع تامین دلیل در قانون می باشد که یکی از راه های حفظ حقوق شخص خسارت دیده و شاکی می باشد. برخی مواقع آثارخسارتی که به افراد وارد می‌شود، در طول رسیدگی قضایی از میان می‌ رود و اثبات وارد شدن خسارت بسیار مشکل می‌ شود. در چنین مواردی، قانون تامین را پیش بینی کرده است.

کاربر گرامی، در صورت نیاز به مشاوره حقوقی  کلیک نمایید.

تأمین به معنی در امنیت قرار دادن دلیل است. مواردی كه شخص ذی‌ نفع احتمال دهد كه در آینده استفاده از دلائل و مدارك دعوای آنان از قبیل تحقیق محلی و كسب اطلاع از مطلعان و استعلام نظر كارشناسان یا دفاتر تجاری یا استفاده از قرائن و امارات موجود در محل یا دلایلی كه نزد طرف دعوا یا دیگری است، از بین می رود یا در دسترس قرار نمی گیرد، می‌ تواند از دادگاه، تأمین آنها را درخواست کند. منظور از تأمین در این مورد ملاحظه و صورت‌ برداری از این دلایل است.

معنای تامین دلیل

معنای تامین دلیل به شرح زیر است:

 در لغت: ریشه امن

به معنای: امن گردانیدن، امنیت دادن، امان دادن

و در حقوق هر آن چیزی است که بتواند حقی را برای غیر بر عهده متعهد و یا شخص ثالث تضمین کند. در هر دعوایی خواهان باید دلایلی برای اثبات حقانیت و ادعای خود ارائه کند. گاهی شرایطی پیش می آید که ممکن است تا زمان رسیدگی دادگاه، دلیل خواهان از بین برود. مثال: دلیل حقانیت شخص، شهادت شاهدی است که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارد و زمان بازگشت وی معلوم نیست. در این وضعیت قانون گذار برای حفظ دلیل امکانی فراهم کرده است که به آن تامین دلیل می گویند.

مثال: شما دلائل و مدارکی دارید که در حال از بین رفتن است یا ممکن است از بین برود و فعلا هم برای طرح دعوا یا استفاده‏ از این دلائل آماده نمی‌‏باشید و هدفتان این است که این دلائل فعلا در جای امنی نگهداری شوند، در این صورت بهترین راه تأمین کیفری است. هرچند تامین برای حفظ و صورت برداری از ادله است و اینکه تا چه حدی قاطع دعوا باشد، بستگی به نظر قاضی رسیدگی کننده دعوا دارد.

مقالات مرتبط  وکیل اعاده دادرسی، متخصص و با تجربه

مزیت مشاوره تلفنی و حضوری گروه وکلای کیفری ژیوار:

زمان طرح دادخواست تامین دلیل کیفری

دادخواست تامین کیفری، قبل از طرح دعوا و به منظور حفظ دلائل موجود داده می شود. ولی ممکن است در ضمن دادرسی و رسیدگی به دعوایی احتیاج به دادخواست تامین پیدا شود. تامین خواسته و تامین دلیل از مباحث آییین دادرسی مدنی که در حقوق ما جزء دعاوی اصلی نبوده و پیرو دعوای اصلی مطرح می شود. لذا آرای صادره از دادگاها در این دو مورد به صورت قرار بوده و هیچکدام قابل تجدید نظر خواهی نیستند و آثار آنها زمانی مشخص می شود که حکم قطعی در خصوص دعوای اصلی صادر شود. در نتیجه قرارهای صادره زمانی صادر می شوند، که مدعی تامین یا تامین خواسته مدعی حقوقی برای خود در آینده می باشد. لذا برای حفظ حقوق خود ناگزیر اقدام به درخواست صدور تامین یا تامین خواسته برحسب مورد می شود.

در جه مواردی می توان در خوات تامین دلیل کرد

درخواست تأمین دلیل کیفری در شرایط خاصی امکان‌پذیر است. در صورتی که دعوا دارای سند رسمی باشد، دادگاه می‌تواند به درخواست خواهان، بدون نیاز به تأمین دلیل از وی، نسبت به صدور قرار تأمین دلیل کیفری اقدام کند.

 تأمین دلیل زمانی ضرورت دارد که در معرض تضییع یا تفریط قرار گیرد، مطابق با بند ب ماده ۱۰۹ قانون آئین دادرسی مدنی. همچنین، طبق ماده ۹۵۲ این قانون، تفریط به معنای ترک عملی است که به موجب قرارداد یا عرف برای تأمین دلیل کیفری ضروری نیست.

در خصوص اسناد تجاری واخواست شده، قانون به دادگاه تکلیف می‌کند که درخواست تأمین دلیل را بپذیرد. به عنوان مثال، در مورد برات، سفته و چک، طبق ماده ۲۹۲ قانون تجارت، پس از اقامه دعوا، دادگاه موظف است به محض درخواست دارنده براتی که به دلیل عدم تأدیه اعتراض شده، معادل وجه برات را از اموال مدعی‌علیه به عنوان تأمین دلیل کیفری توقیف کند.

شبکه های اجتماعی ژیوار
ایتااینستاگرامتلگرامروبیکا

آیا می‌توانیم تمام مراحل دادرسی را به تنهایی طی کنیم؟

مطالب فوق تنها بخشی از نکات مربوط به تأمین دلیل کیفری را شامل می‌شود و هر یک از این موارد دارای جزئیات و پیچیدگی‌های خاصی است که برای افراد غیرحقوقدان قابل درک نیست. همچنین، قانون به صراحت دخالت افرادی که پروانه وکالت ندارند را در پرونده‌های کیفری ممنوع کرده و ادامه روند دادرسی را بدون وکیل مجاز نمی‌داند. بنابراین، اگر شما نیز مانند بسیاری از افرادی که به وکیل نیاز دارند، در آغاز کار به دنبال راهی برای پیشبرد پرونده خود بدون کمک وکیل هستید، باید توجه داشته باشید که هر حوزه‌ای نیاز به تخصص دارد و غفلت از این موضوع می‌تواند شما را با مشکلات جدی مواجه کند.

چرا گروه وکلای کیفری ژیوار

وکلای کیفری ژیوار مجموعه ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته و اساتید دانشگاه است.

همچنین 86 درصد پرونده هایی که قبول وکالت کرده اند منجر به نتیجه ای مطلوب بوده است.

رضایت مندی موکلین، ارائه گزارش از روند پرونده، تعهد و مسئولیت پذیری از ویژگی‌های وکلای این گروه حقوقی می باشد.

از این‌رو، برای مشاوره حقوقی و اعطای وکالت دادگستری به این گروه باتجربه که بعضا بیش از 30 سال سابقه قضایی دارند مراجعه می کنم.

تنظیم دادخواست تامین دلیل کیفری

دادخواست تامین دلیل کیفری مانند سایر دادخواست‏ ها باید روی فرم چاپی دادخواست های معمولی بدوی و به تعداد طرف های تامین به علاوه یک نسخه باشد. در ستون:

مقالات مرتبط  وکیل ماده 477

خواهان، مشخصات و نشانی شاکی

خوانده مشخصات و نشانی طرف

خواسته، تامین دلیل را می‏ نویسید.

مقالات مرتبط  تأثیر رضایت شاکی در جرایم

در متن دادخواست:

با ذکر مقدمه، علت تقدیم دادخواست و منظور از آن را نوشته

از دادگاه‏ درخواست جمع ‏آوری و تامین دلیل موجود را می‏ نمائید.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

تنظیم دادخواست تامین دلیل کیفری

مرجع رسیدگی به دادخواست تامین‏ کیفری، دادگاه بخش محل است. در حال حاضر دادخواست تامین را به شورای حل اختلاف محل ارائه نمائید .اگر دادخواست تامین فوری بود یا اینکه تعیین نام و نشانی طرف برای شما غیرممکن باشد در این دو مورد دادگاه بدون احضار طرف تامین دلیل می کند. در بعضی مواقع تقاضای‏ تامین ممکن است شفاهی و بدون تقدیم دادخواست باشد و آن در موردی است که دعوای‏ شما در دادگاه بخش جریان داشته باشد و در ضمن دادرسی از دادگاه تقاضا کنید که برای موضوعی‏ که مورد نظر شما است تامین شود. در این صورت بدون تقدیم دادخواست جداگانه دادگاه‏ به تقاضای شما رسیدگی می کند.

تأمین دلیل کیفری، به منظور جمع‌آوری و حفظ شواهد و مدارک پیش از طرح دعوا یا در جریان رسیدگی قضایی انجام می‌شود.

صلاحیت تامین دلیل کیفری

دادگاه اختیار دارد تامین را به عهده دادرس‏ علی ‏البدل دادگاه یا مدیر دفتر بسپارد. ولی برای این کار معمولا مدیر دفترها مسئول آن هستند. در حال حاضر دادرس دادگاه با صدور قرار، موضوع تأمین را به یکی از کارشناسان رسمی دادگستری در رشته مربوط ارجاع و نظر وی را می پذیرند.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

تفاوت تامین دلیل کیفری با تامین حقوقی

تامین دلیل کیفری بر خلاف تامین دلیل حقوقی موکول به پرداخت خسارت احتمالی نیست، اگر در قرار امان دادن دلیل حقوقی برای دادگاه اثبات شود که تقاضای تامین به دلیل غرض ورزی مطرح شده است، دادگاه خواهان را به سه برابر هزینه دادرسی محکوم می کند. اما در تامین دلیل کیفری در این خصوص ساکت است، در تامین دلیل حقوقی قرار امان دادن به طرف دعوا ابلاغ می شود و وی حق دارد در مهلت تعیین شده ۱۰ روز به این قرار اعتراض کند. دادگاه در اولین جلسه به اعتراض رسیدگی میکند و نسبت به آن تعیین تکلیف می کند. اما در امان دادن کیفری قرار امان دادن در دادگاه و نه در دادسرا قطعی و غیر قابل اعتراض است.

مقالات مرتبط  وکیل تجاوز

شرایط تامین دلیل کیفری

اگر دعوا سند رسمی داشته باشد، دادگاه در صورت احراز شرایط مقرر به درخواست خواهان بدون گرفتن تامین دلیل از وی نسبت به صدور قرار تامین کیفری اقدام می کند. در صورتی که امان دادن در معرض تضییع یا تفریط باشد امان دادن کیفری لازم نیست. اسناد تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست امان باشد مثل برات، سفته، چک به موجب ماده ۲۹۲ قانون تجارت پس از اقامه دعوا دادگاه مکلف است به مجرد تقاضای دارنده براتی که به علت عدم تأدیه اعتراض شده است معادل مبلغ برات را از اموال مدعی علیه به عنوان امان دادن کیفری توقیف می کند.

وکیل کیفری ژیوار

گروه وکلای کیفری ژیِوار مجموعه ی تخصصی از وکلای دادگستری و کارشناسان ارشد حقوق، متخصص در امور کیفری و جرم شناسی، مشاوره و وکالت خود را در پرونده های کیفری:

کلاهبرداری

جرم خیانت در امانت

جعل سند

پولشویی

جرایم گمرکی

جرایم پزشکی

تحصیل مال نامشروع

و سایر موارد کیفری می باشد.

سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد جرایم کیفری را با وکیل متخصص امور کیفری ژیوار مطرح نمائید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد. گروه وکلای کیفری ژیوار راهنمای شما در تمامی موارد کیفری می باشد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی تأمین دلیل کیفری و اهمیت آن در دادرسی پرداخته شد. تأمین دلیل به عنوان اصل بنیادین حقوق جزا، نقش مهمی در حفظ حقوق متهم و شفافیت قضایی دارد.

انواع روش‌های تأمین دلیل، شامل جمع‌آوری شواهد و گواهی شهود، و چالش‌های مطرح شده در این زمینه مانند سوءاستفاده از شواهد مورد بحث قرار گرفت. تأثیر تأمین دلیل بر تصمیم‌گیری قضات و کاهش اشتباهات قضایی نیز تحلیل شد.

در نهایت، ضرورت اصلاحات قانونی و استفاده از روش‌های نوین برای بهبود جمع‌آوری و ارزیابی شواهد تأکید گردید. این مقاله بر اهمیت تأمین دلیل کیفری و نقش آن در ارتقاء عدالت و اعتماد عمومی به نظام قضایی تأکید می‌کند.

خدمات حقوقی گروه کیفری ژیوار شامل مشاوره تخصصی، تنظیم لایحه، وکالت در پرونده‌های کیفری و دفاع از حقوق موکلین در دعاوی جنایی است.

سوالات متداول

فرآیند جمع‌آوری و مستند کردن شواهد در پرونده‌های کیفری است.

شهادت شهود، مدارک مکتوب، تصاویر و شواهد فیزیکی.

با مشخص کردن دلایل و لایحه تنظیم دقیق برای مشخص نمودن دلیل

نظرات ارزشمند شما به ما کمک می‌کند تا خدمات خود را در زمینه تامین دلیل کیفری بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.