سرقت از منزل یکی از رایج ترین انواع جرم سرقت است که می تواند خسارت های مالی بسیاری به بزهدیدگان وارد کند. حکم سرقت از منزل با توجه به نحوه ارتکاب جرم و یا موضوع جرم یعنی مالی که ربوده می شود انواع گوناگون دارد. برای آشنایی بیشتر با جرم سرقت، انواع و مجازات های آن بهتر است با یک وکیل سرقت متخصص و خبره که گروه وکلای کیفری ژیوار در اختیار شما قرار خواهند داد مشورت کنید.
- مجازات سرقت طلا از منزل چیست؟
- اثبات سرقت از منزل به چه صورت ممکن است؟
- حکم دزدی زن از خانه شوهر چیست؟
- بهترین وکیل سرقت در تهران کیست؟
- نمونه شکایت سرقت طلا از منزل به چه صورت است؟
دزدی یا سرقت در حقوق کیفری به گرفتن غیرقانونی اموال دیگران بدون رضایت آنها می گویند. در حقوق کیفری دو نوع سرقت ذکر شده است، سرقت حدی و سرقت تعزیری.
سرقت و انواع آن چیست؟
سرقت بر اساس قانون مجازات اسلامی به معنای ربودن مال متعلق به غیر است. بنابراین اولا باید عنصر ربودن یعنی جا به جایی مال که مختص به اموال منقول است تحقق پیدا کند و ثانیا این مال باید متعلق به غیر باشد و نه خود مرتکب. پس اگر شخصی مالی را که متعق به خودش اما در اختیار دیگری است را بدون اجازه او از اختیارش خارج کند عمل او مصداق جرم سرقت نخواهد بود.
سرقت در وهله اول دارای دو نوع سرقت حدی و سرقت تعزیری است. در سرقت حدی تعریف، شرایط و میزان و نوع مجازات مرتکب در شرع مقرر شده و در قانون مجازات اسلامی هم با الهام از شرع به عنوان جرم به رسمیت شناخته شده است. سرقت حدی مانند سایر جرایم حدی به هیچ عنوان قابل تغییر توسط قاضی نیست. در حالی که سرقت تعزیری که به هر نوع سرقتی که از نوع حدی نباشد گفته می شود، می تواند مورد تخفیف، تشدید، عفو یا نهادهای ارفاقی کیفری مثل تعلیق، تعویق و آزادی مشروط واقع شود. حکم سرقت از منزل با توجه به اینکه آن سرقت مشمول کدام یک از انواع سرقت باشد متفاوت است که در ادامه به طور دقیق به آن می پردازیم.
در خصوص مشاوره حقوقی سرقت می توانید با گروه وکلای کیفری ژیوار در ارتباط باشید. در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید:
مجازات سرقت طلا و حکم سرقت از منزل
سرقت طلا در سرقت از منزل اتفاق شایعی است که ممکن است برای هر یک از افرادی که طلا یا جواهرات متعلق به خود را در منزل نگهداری می کنند رخ دهد و هزینه های بسیار گزاف مالی برای آن ها به بار بیاورد. حکم سرقت از منزل در این رابطه یعنی سرقت طلا از منزل با توجه به نوع سرقت که با توجه به شکل و شرایط ارتکاب آن تعیین می شود متفاوت است. اگر سرقت طلا از منزل دارای شرایط 14گانه ای باشد که در قانون به عنوان شرایط سرقت حدی شناخته شده حکم سرقت از منزل، حد سرقت که در قطع دست در مرتبه اول است خواهد بود. اما اگر سرقت هر یک از این شروط 14گانه را نداشته باشد مشمول عنوان سرقت تعزیری می شود که خود دارای انواع مختلفی در قانون است. سرقت تعزیری می تواند از نوع ساده، مشدد یا مقرون به آزار و مسلحانه و … باشد که هر کدام از جهت حکم سرقت از منزل میزان و نوع مجازات به خصوصی دارند.
نمونه شکایت نامه سرقت از منزل
شدیدترین مجازات سرقت تعزیری که متعلق به سرقت مسلحانه و مقرون به آزار است در ماده 651 قانون مجازات بیان شده است. این ماده می گوید:
ماده 651 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر گاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد مرتکب از 5 تا 20 سال حبس و تا (74) ضربه شلاق محکوم می گردد:
- سرقت در شب واقع شده باشد.
- سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.
- یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند.
- از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا بر خلاف حقیقت خود را مامور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند.
- در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.
مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان:
اثبات سرقت از منزل و حکم سرقت از منزل
برای اثبات سرقت از منزل و در نتیجه اعمال حکم سرقت از منزل باید شکواییه ای که در شکایت از سرقت از منزل و توسط وکیل برای سرقت تنظیم می شود، مستند به یک یا چند مورد از ادله اثبات کیفری باشد. برای مثال شهادت شهود یکی از ادله اثبات کیفری مهمی است که می تواند جرم را اثبات کند. در کنار شهادت شهود ادله و امارات دیگری که ارزش قضایی کمتری از شهادت شهود دارند نیز می توانند در مواردی به اثبات سرقت از منزل کمک کنند. برای امثال این امارات می توانند شامل مواردی مثل معاینه و تحقیق محلی، نظریه کارشناسی و سایر باشند که باعث ایجاد علم در قاضی به عنوان یکی از ادله اثبات کیفری می شوند. به کمک یک وکیل سرقت حرفه ای می توانید به راحتی جرم سرقت از منزل را اثبات و در نتیجه حکم سرقت از منزل را که هم شامل مجازات مرتکب و هم رد و مال و جبران خسارت مالی می شود را محقق کنید.
حکم دزدی زن از خانه شوهر
یکی از سوالات چالش برانگیز که در رابطه با حکم سرقت از منزل به وجود می آید این است که با توجه به اینکه زن و شوهر در یک منزل زندگی می کنند حکم دزدی زن از اموال شوهر در منزل مشترک چیست و اصلا آیا این رفتار نوعی سرقت محسوب می شود یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید به تعریف عنصر مادی سرقت که در ابتدا بیان کردیم مراجعه کنیم. در تعریف سرقت گفته شد سرقت عبارت است از ربودن مال متعلق به غیر. منظور از ربودن نیز جا به جایی و سلب تسلط مالک بر ان مال است.
اگر زن مال متعلق به همسرش را از آن منزل خارج کند یا به نحوی آن را جا به جا کند که مرد عرفا به آن مال تسلطی نداشته باشد این رفتار مصداق سرقت است و به تناسب نوع آن مجازات خواهد شد. اما اگر جا به جایی مال در حدی باشد که مرد همچنان به ان تسلط عرفی داشته باشد مثل زن مال را در جایی در همان خانه مخفی کند، در این صورت عنصر مادی سرقت یعنی ربودن تحقق پیدا نکرده و بنابراین حکم سرقت از منزل جاری نخواهد شد.
جرم سرقت از منزل
جرم سرقت از منزل به معنای ناخوانده و بدون رضایت صاحبان، ورود به منزل افراد و برداشتن اموال یا وسایل آنها می باشد. این حکم سرقت از منزل، یکی از جرایم مهم در قانون مجازات اسلامی است و نوعی دزدی از خانه دیگران است. مهم نیست که سارق آشنا باشد یا غریبه، همچنین ارزش مال مسروقه تاثیری ندارد. اگر بدون رضایت صاحب خانه، به منزل دیگری وارد شود و سعی در دزدیدن مالی داشته باشد، این حکم سرقت از منزل اعمال می شود.
حتی اگر سارق در اثر موانعی مانند اطلاع صاحب خانه یا حضور پلیس نتواند به دزدی دست پیدا کند، همچنان ممکن است مجازات شروع به جرم سرقت اعمال شود. این حکم نشان می دهد که قانون اسلامی در حفظ مالکیت و اموال افراد بسیار دقیق و سخت گیرانه عمل میکند و هر گونه تخریب امنیت منازل افراد را تحت حکم سرقت از منزل محکوم می کند.
مجازات سرقت لوازم منزل
ماده 651 قانون مجازات اسلامی به حکم سرقت از منزل و شرایطی که مجازات از 5 تا 25 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق را می تواند داشته باشد پرداخته است. در صورتی که سارقین شبانه باشند، دو نفر یا بیشتر باشند، حداقل یک نفر از آنها حامل سلاح باشد، از دیوار بالا بروند یا حرز را شکسته باشند و یا با لباس مستخدم دولت عمل کنند و یا خود را مامور دولتی اعلام کنند و یا در محل سکونت یا مهیا برای سکونت سرقت کنند و در عمل سرقت کسی را آزار یا تهدید کنند، مجازات تعزیری اعمال می شود.
همچنین، ماده 655 از همان قانون به حکم سرقت در محل سکونت یا توابع آن پرداخته و در اینصورت مجازات به 6 ماه تا 3 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محدود میشود. به این ترتیب، حکم سرقت از منزل به وضوح بسته به شرایط و موقعیت مکانی جرم ممکن است تعزیری یا تعقیبی باشد.
ماده 655 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) ویکی حقوق: مجازات شروع به سرقت های مذکور در مواد قبل تا 5 سال حبس و شلاق تا (74) ضربه می باشد.
مجازات های تشدیدی سرقت از منزل
مجازات جرم سرقت از منزل می تواند در شرایط خاصی تشدید شود. به عنوان مثال، اگر سرقت در شب یا در مکان خلوت انجام شود، یا اگر سارق از سلاح یا سایر ابزارهای خطرناک برای سرقت استفاده کند، مجازات آن می تواند به 5 تا 20 سال حبس و تا (74) ضربه شلاق افزایش یابد.
مجازات های تخفیفی سرقت از منزل
در برخی شرایط، مجازات جرم سرقت از منزل میتواند تخفیف یابد. به عنوان مثال، اگر سارق سابقه کیفری نداشته باشد، یا اگر سرقت با انگیزه غیرمادی مانند فقر یا اعتیاد انجام شده باشد، مجازات آن می تواند به حبس از 6 ماه تا یک سال و تا (74) ضربه شلاق کاهش یابد. یکی از شایعترین سرقت ها از منازل، سرقت طلا است که در ادامه به مجازات آن پرداخته شده است.
مجازات سرقت طلا از منزل
مجازات سرقت طلا از منزل در ایران بستگی به شرایط و عوامل مختلفی دارد:
- در شرایط عادی، مجازات آن از 6 ماه تا 3 سال حبس و تا (74) ضربه شلاق است.
- در شرایط خاص، مثلا اگر سرقت طلا در شب یا در مکان خلوت انجام شود، مجازات آن می تواند به 5 تا 20 سال حبس و تا (74) ضربه شلاق افزایش یابد.
خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:
وکیل سرقت در تهران
طرح شکایت و پیگیری جرم سرقت با توجه به ابعاد مختلف حقوقی و کیفری و آثار زیان باری که به لحاظ مالی بر شخص بزهدیده می گذارد یک امر کاملا تخصصی است. در نتیجه اولین اقدام جدی پس از مواجهه یا جرم سرقت از منزل مشورت با یک وکیل سرقت و مشاور حقوقی متخصص است که با جرم سرقت از منزل و حکم سرقت از منزل آشنایی کامل داشته باشد. ما در گروه وکلای کیفری ژیوار بهترین وکلای کیفری از جمله بهترین وکیل متخصص سرقت در تهران و در شهرهای دیگر را گرد آورده ایم تا با کمترین هزینه به نیازهای حقوقی شما پاسخ بدهیم. برای استفاده از بهترین وکیل سرقت در تهران کافی است با گروه وکلای کیفری ژیوار تماس بگیرید
سوالات متداول حکم سرقت از منزل
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب حکم سرقت از منزل می باشیم:
- حکم سرقت از منزل چیست؟ حکم سرقت از منزل با توجه به اینکه چه سرقتی از نوع حدی و تعزیری ارتکاب یافته متفاوت است. سرقت تعزیری نیز خود به انواع مختلفی تقسیم می شود که شدیدترین آن ها تا 20 سال حبس به دنبال دارد.
- هزینه وکیل سرقت چقدر است؟ هزینه وکیل سرقت با توجه به میزان سختی و پیچیدگی پرونده متفاوت است. ما در گروه وکلای ژیوار بهترین وکیل سرقت را به تناسب توان مالی شما در اختیارتان می گذاریم.
- حکم سرقت از منزل در شب چیست؟ سرقت در شب موجب تشدید مجازات مرتکب جرم سرقت از منزل است.
بدون دیدگاه