پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این لینک را برای دیگران هم ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه آن بهرهمند شوند.
رابطه نامشروع یکی از جرایم منافی عفت است که می تواند به طبف گسترده ای از رفتارها اطلاق شود. وکیل رابطه نامشروع بر قانون و رویه قضایی مربوط به این جرم تسلط دارد و به واسطه تجربه در طرح این دعاوی می تواند به شما کمک کند.
کاربر گرامی، در صورت نیاز به وکیل دادگستری متخصص و باتجربه، کلیک نمایید.
گروه وکلای کیفری ژیوار تشکیل شده از بهترین وکلای پایه یک کیفری است که بهترین وکیل رابطه نامشروع را در اختیار شما می گذارند و همچنین پاسخگوی انواع سوالات حقوقی شما به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی خواهند بود.
معنی نامشروع چیست؟
رابطه نامشروع در زمینه حقوقی به معنای ارتباطاتی است که به صورت غیرقانونی و خارج از چارچوبهای قانونی و شرعی شکل میگیرد. این نوع روابط به دلیل عدم وجود ازدواج رسمی میان طرفین، به عنوان روابط ممنوعه شناخته میشوند. در این دسته از روابط، زن و مرد به طور غیرمجاز و بدون رعایت قوانین مربوطه با یکدیگر تعامل میکنند. از جمله مصادیق این روابط میتوان به معاشقه، بوسیدن، در آغوش گرفتن و حتی ارتباطات تلفنی غیرمجاز اشاره کرد. این روابط به طور کلی از زنا کمتر به عنوان جرم تلقی میشوند و ممکن است با مجازاتهای تعزیری مواجه شوند. به طور خلاصه، رابطه نامشروع به هر نوع ارتباطی اشاره دارد که میان زن و مردی که ازدواج نکردهاند، برقرار میشود و از حدود قانونی فراتر میرود. این روابط به عنوان روابط نامشروع شناخته شده و ممکن است تحت قوانین مربوطه مورد تنبیه قرار گیرند.
دامنه جرم رابطه نامشروع
در ماده 637 قانون تعزیرات اشاره به انواع روابط نامشروع داریم، از جمله تقبیل و مضاجعه، اما مصداق های این عمل ها ممکن است بر اساس شرایط محتوای پرونده و عرف محلی متغیر باشند.
ماده 637 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.
همچنین، رابطه نامشروع ممکن است در فضای مجازی و از طریق تلفن نیز قابل تشخیص باشد. این مسئله به عهده قاضی محکمه است و بر اساس تحقق شرایط و عرف محل، تشخیص داده می شود. بنابراین، هر نوع ارتباط غیرقانونی بین زن و مرد، مختصراً به عبارت “رابطه نامشروع” اشاره می شود. این تشخیص به عوامل چند گانه اعم از شرایط محتوای پرونده و عرف محلی وابسته است و نهاردهنده رابطه نامشروع ممکن است تعقیب و تحقیق کند تا به تصمیم نهایی برسد.
مزیت تنظیم لایحه و شکوائیه در گروه وکلای کیفری ژیوار:
رابطه نامشروع به چه معناست و حضور وکیل رابطه نامشروع چه ضرورتی دارد؟
در تمامی کشورهای جهان، رابطه میان زن و مرد تحت شرایط خاصی به عنوان رابطه نامشروع شناخته میشود. در قانون ایران، این نوع رابطه میتواند به زنا یا روابط مادون زنا تقسیم شود. زنا، که یکی از حدود مقرر در قانون مجازات اسلامی است، در ماده ۲۲۱ این قانون تعریف شده و به معنای جماع بین زن و مردی است که هیچگونه رابطه زوجیتی میان آنها وجود ندارد و همچنین شامل موارد وطی به شبه نمیشود. در تبصره این ماده، جماع به معنای دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنهگاه در واژن یا مقعد زن تعریف شده است.
رابطه نامشروع مادون زنا، همانطور که از نامش پیداست، به روابطی اطلاق میشود که به حد زنا نمیرسند. ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی برای این نوع روابط مجازات تعزیری تعیین کرده است. بر اساس این ماده، هرگاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیتی وجود ندارد، مرتکب روابط نامشروع یا اعمال منافی عفت غیر از زنا، مانند بوسیدن یا در آغوش گرفتن شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد.
رابطه نامشروع و عمل منافی عفت
موضوع نخستین که در ارتباط با این ماده قانونی مطرح میشود، این است که آیا رابطه نامشروع معادل عمل منافی عفت است یا خیر. در این زمینه، دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. گروهی بر این باورند که این دو مفهوم با یکدیگر همپوشانی دارند و به همین دلیل، موضوع این ماده تنها به رابطه نامشروع به صورت فیزیکی محدود میشود که نمونههای آن در متن ماده ذکر شده است.
از سوی دیگر، گروهی دیگر معتقدند که رابطه نامشروع و عمل منافی عفت از یکدیگر متمایز هستند. بر این اساس، رابطه نامشروع میتواند شامل هر نوع ارتباطی باشد، حتی ارتباطات در فضای مجازی یا نامهنگاری. در نهایت، اینکه قاضی رسیدگیکننده به پرونده چه عملی را به عنوان رابطه نامشروع تلقی کند، به تفسیر او از متن قانون و همچنین نحوه دفاع و استدلال وکیل مربوط میشود.
رابطه نامشروع با اکراه
در مواردی که رابطه نامشروع به واسطه اکراه یکی از طرفین توسط طرف مقابل ایجاد شده باشد، فردی که تحت اکراه قرار گرفته است، مشمول مجازات نخواهد شد و تنها شخصی که اقدام به اکراه کرده است، قابل مجازات خواهد بود. انتقادی که به قانونگذار در این زمینه وارد است، این است که مجازات فردی که در حالت اکراه، دیگری را به برقراری رابطه نامشروع وادار کرده، با مجازات او در شرایط عادی تفاوتی ندارد و به نظر نمیرسد که این موضوع به نحو مناسبی تشدید شده باشد. وکیل مدافع در پروندههای مربوط به رابطه نامشروع میتواند با استناد به شواهد و مدارک موجود، اکراه موکل خود را اثبات کرده و از این طریق او را از اتهام مربوطه رهایی بخشد.
چرا گروه وکلای کیفری ژیوار
وکلای کیفری ژیوار مجموعه ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته و اساتید دانشگاه است.
همچنین 86 درصد پرونده هایی که قبول وکالت کرده اند منجر به نتیجه ای مطلوب بوده است.
رضایت مندی موکلین، ارائه گزارش از روند پرونده، تعهد و مسئولیت پذیری از ویژگیهای وکلای این گروه حقوقی می باشد.
از اینرو، برای مشاوره حقوقی و اعطای وکالت دادگستری به این گروه باتجربه که بعضا بیش از 30 سال سابقه قضایی دارند مراجعه می کنم.
اثبات رابطه نامشروع از طریق پزشکی قانونی
هر نوع رفتار جنسی که بدون رضایت طرف مقابل و خارج از چارچوب ازدواج صورت گیرد، به عنوان رابطه نامشروع شناخته میشود. یکی از روشهای مؤثر برای اثبات رابطه نامشروع، مراجعه به پزشکی قانونی و استفاده از نتایج آن در این زمینه است. زنانی که قربانی تجاوز جنسی یا رابطه نامشروع قرار گرفتهاند، میتوانند در اسرع وقت به پزشکی قانونی مراجعه کنند تا با انجام معاینات تخصصی مرتبط و بررسی آثار و علائم ناشی از آزار جنسی، مانند ترشحات مرد بر روی بدن یا لباسهای زن و همچنین آثار ضرب و جرح، شواهد و مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع جمعآوری شود.
بهترین زمان برای مراجعه به پزشکی قانونی، حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از وقوع رابطه نامشروع است. فرد آسیبدیده باید پس از دریافت نامه قضایی مبنی بر ارجاع به پزشکی قانونی، به این مرکز مراجعه کرده و پس از انجام معاینات لازم، گواهی مربوطه را از پزشکی قانونی دریافت کند. این گواهی در روند اثبات رابطه نامشروع در مراجع قضایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
نمونه شکایت نامه (شکواییه) روابط نامشروع
مجازات رابطه با زن شوهردار چیست؟
در رابطه نامشروع مادون زنا یعنی رابطه نامشروعی که زنا تلقی نمی شود، تفاوتی نمی کند که زن شوهردار باشد یا خیر اما در رابطه نامشروعی که زنا تلقی می شود، اگر زن یا مرد متاهل باشند مجازات زنا برای فرد متاهل با حالتی که زن یا مرد متاهل نیستند متفاوت است. به زنایی که در آن یکی از زن یا مرد و یا هر دو متاهل هستند زنای محصنه گفته می شود. در ماده ۲۲۶ قانون مجازات اسلامی شرایط احصان زن تعریف شده است: احصان زن عبارت است از آن که دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده، با او از طریق قُبُل جماع کرده باشد و امکان جماع از طریق قُبُل را با شوهر داشته باشد.
حد زنا در حالتی که طرفین محصن باشند رجم یا همان سنگسار است و در صورتی که یکی از طرفین محصن و طرف دیگر غیر محصن باشد، حد فردی که محصن است سنگسار و حد کسی که غیر محصن است صد ضربه شلاق است.
تاثیر اثبات رابطه نامشروع بر مهریه، نفقه و طلاق
در صورتی که مرد در دادگاه موفق به اثبات رابطه نامشروع همسر خود شود، این امر تأثیری بر تعهد او به پرداخت نفقه و مهریه زن نخواهد داشت. تنها عاملی که میتواند موجب سلب تعهد مرد به پرداخت نفقه گردد، عدم تمکین زن از او است. همچنین، مهریه از زمان انعقاد عقد نکاح به زن منتقل میشود و او حق مطالبه آن را دارد.
در خصوص امکان طلاق زن از مرد در صورت اثبات رابطه نامشروع مرد با شخص دیگری، زن میتواند به استناد ایجاد عسر و حرج ناشی از این موضوع، از دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید. با این حال، تشخیص اینکه آیا این وضعیت واقعاً موجب عسر و حرج برای زن شده است یا خیر، بر عهده قاضی خواهد بود.
درخواست طلاق در این مورد مستلزم اثبات رابطه نامشروع مرد در دادگاه کیفری است که این امر میتواند با کمک وکیل متخصص در زمینه رابطه نامشروع انجام شود.
رابطه نامشروع جرمی غیر قابل گذشت است؟
رابطه نامشروع از جمله جرایم غیر قابل گذشت است و این بدین معناست که شروع تعقیب و ادامه رسیدگی به آن نیازمند شکایت شاکی خصوصی نیست و حتی بدون شکایت شاکی خصوصی در صورتی که دادستان به نحو قانونی از انجام رابطه نامشروع آگاه شود می تواند رسیدگی به آن را درخواست کند. بنابراین اگر پرونده با شکایت شاکی خصوصی باز شود و شاکی خصوصی در فرایند رسیدگی از شکایت خود صرف نظر کند رسیدگی همچنان پیدا خواهد کرد.
رابطه نامشروع چگونه اثبات می شود؟
رابطه نامشروع می تواند با ادله اثبات عمومی جرم یعنی اقرار متهم، شهادت شهود و یا علم قاضی اثبات شود. عکس افراد با یکدیگر، اسکرین شات چت ها، صوت ضبط شده از صدای افراد جزو ادله اثبات جرم نیستند اما می توانند به عنوان اماره قضایی باعث حصول علم برای قاضی شده و از این طریق جرم را اثبات کنند. جمع آوری مدارک و شواهد برای اثبات جرم را می توان مهم ترین بخش دفاعیات یک وکیل رابطه نامشروع دانست که از عهده افراد عادی و غیر متخصص خارج است.
شبکه های اجتماعی ژیوار
|
بهترین وکیل رابطه نامشروع
همانطور که دیدید رابطه نامشروع یکی از جرایم مورد اختلاف میان حقوقدانان و قضات است که هر کس بنا به تفسیر خود معنا و دامنه شمول آن را تعریف می کند. به علاوه، اثبات رابطه نامشروع به علت ماهیت پنهانی آن امری دشوار و پیچیده است که نیاز به تخصص و تجربه چندین ساله یک وکیل رابطه نامشروع دارد. اگر به دنبال بهترین وکیل رابطه نامشروع در تهران، بهترین وکیل رابطه نامشروع در کرج، بهترین وکیل رابطه نامشروع در مشهد و در کلیه شهرهای سراسر کشور هستید گروه وکلای ژیوار می توانند انواع وکیل کیفری در خیابان فرشته و از جمله آن ها وکیل رابطه نامشروع، وکیل تجاوز را در اختیار شما بگذارند. برای ارتباط با بهترین وکیل رابطه نامشروع با گروه وکلای کیفری ژیوار در تماس باشید.
جمع بندی
در نهایت، رابطه نامشروع به هر نوع ارتباط جنسی یا عاطفی اطلاق میشود که خارج از چارچوب قانونی و شرعی ازدواج صورت گیرد و بدون رضایت طرف مقابل انجام شود. این روابط نه تنها از نظر اخلاقی و اجتماعی مورد انتقاد قرار میگیرند، بلکه از منظر حقوقی نیز عواقب و پیامدهای جدی به همراه دارند. شناخت دقیق و جامع از مصادیق رابطه نامشروع و تبعات آن، به افراد کمک میکند تا از ورود به چنین روابطی پرهیز کنند و در صورت مواجهه با این مسائل، به درستی از حقوق خود دفاع نمایند. در این راستا، آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به روابط نامشروع و مشاوره با وکلای متخصص میتواند نقش مؤثری در حفظ حقوق و منافع افراد ایفا کند.
سوالات متداول در باب رابطه نامشورع
در این قسمت به سوالات متداول شما درباره رابطه نامشروع توسط مشاوره حقوقی و کیفری پاسخ می دهیم:
رابطه نامشروع به چه معناست؟
رابطه نامشروع به هر نوع ارتباط جنسی یا عاطفی خارج از چارچوب قانونی و شرعی ازدواج اطلاق میشود.
آیا تنها روابط جنسی نامشروع هستند؟
خیر، هر نوع ارتباط عاطفی یا اجتماعی غیرمجاز نیز میتواند رابطه نامشروع باشد.
چه عواملی رابطه نامشروع را تشکیل میدهند؟
عدم رضایت یکی از طرفین، وجود ازدواج رسمی و عدم رعایت اصول اخلاقی از عوامل تشکیلدهنده رابطه نامشروع هستند.
پیامدهای رابطه نامشروع چیست؟
پیامدها شامل مجازات قانونی، آسیب به اعتبار اجتماعی و روابط خانوادگی، و احتمال طلاق است.
نظرات ارزشمند شما به ما کمک میکند تا خدمات خود را در زمینه به چه رابطه هایی، رابطه نامشروع می گویند؟ بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
بدون دیدگاه