نحوه شکایت سرقت اینترنتی

شکایت سرقت اینترنتی

با رواج روز افزون اینترنت و استفاده گسترده از آن در میان مردم، ارتکاب برخی از جرائم نیز دچار تغییر و تحولاتی شده که می تواند افراد در معرض جرم را تحت تاثیر خود قرار دهد. یکی از نمونه های ارتکاب جرم به وسیله اینترنت و فضای مجازی سرقت اینترنتی است. در این مقاله که به دست گروه وکلای کیفری ژیوار نوشته شده است، با تعریف سرقت اینترنتی، کلاهبرداری اینترنتی و نحوه شکایت سرقت اینترنتی آشنا خواهید شد. گروه وکلای کیفری ژیوار در صورت نیاز به وکیل سرقت در تهران یا هر یک از شهرهای کشور می‌ توانند بهترین وکیل سرقت را به شما معرفی و انواع خدمات حقوقی با مناسب ترین هزینه در اختیارتان بگذارند.

سرقت اینترنتی چیست؟

اولین موضوعی که در ارتباط با شکایت سرقت اینترنتی باید بدانیم، این است که سرقت اینترنتی یا سرقت رایانه‌ ای با سرقت به معنای سنتی بسیار متفاوت است. موضوع سرقت اینترنتی یا سرقت رایانه ای بر خلاف سرقت سنتی وجه یا اموال متعلق به افراد نیست بلکه داده های رایانه ای متعلق به اشخاص است که در سامانه های رایانه ای نگهداری می شود. در ماده 12 قانون جرایم رایانه ای مصوب سال 1388، سرقت اینترنتی اینگونه تعریف شده است:

هر کس به طور غیر مجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

نمونه شکایت برداشت از حساب:

نمونه شکایت برداشت از حساب

بنابراین، بر اساس قانون جرایم رایانه ای، سرقت اینترنتی یا رایانه ای صرفا مربوط به داده های رایانه ای است و نمی تواند شامل ربودن اموال دیگران بشود. پس در صورت ربوده شده اموال شما از طریق اینترنت و فضای مجازی نمی توانید دعوایی تحت عنوان شکایت سرقت اینترنتی در مراجع قضایی طرح کنید. ربودن وجوه و اموال دیگران از طریق اینترنت موضوع جرم دیگری به نام کلاهبرداری اینترنتی یا رایانه ای است که در ادامه بیان خواهد شد. وکیل کلاهبرداری اینترنتی در گروه وکلای کیفری ژیوار راهنمای شما می باشد.

مقالات مرتبط  کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی

در خصوص مشاوره حقوقی سرقت و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

اگر فردی اقدام به تحصیل مال غیر از طریق اینترنت و بسترهای رایانه ای نماید، مرتکب جرم کلاهبرداری رایانه ای یا کلاهبرداری اینترنتی شده است که دارای مجازات خاص خود می باشد. مجازات کلاهبرداری و شرایط تحقق آن در ماده 13 قانون جرایم رایانه ای به این صورت آورده شده است:

هر کس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا 5 سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

بنابراین هر گونه اقدامی از طریق اینترنت و فضای مجازی که منجر به تحصیل اموال، وجوه، خدمات یا امتیازات مالی متعلق به دیگران شود کلاهبرداری اینترنتی نام دارد و نمی توان از طریق شکایت سرقت اینترنتی آن را پیگیری نمود.

نمونه شکایت نامه (شکواییه) از سایت اینترنتی:

نمونه شکایت نامه (شکواییه) از سایت اینترنتی:

شیوه های مختلف سرقت اینترنتی؟

جرم‌ های اینترنتی در ارتباط با تخلیه حساب‌ های بانکی افراد اتفاق می‌ افتد. این جنایات با بهره‌ گیری از روش‌ های متعدد، از جمله دزدیدن رمزهای افراد و تخریب حریم خصوصی شان، انجام می‌ شود. خلافکاران در مواردی حتی از دستگاه‌ ها استفاده می‌ کنند تا رمزهای چهار رقمی را سرقت کرده و در خریدهای متعدد از حساب افراد مبالغ را کم می‌ کنند. همچنین، هتک حیثیت و منتشر کردن تصاویر و ویدیوها بدون اجازه از اطلاعات شخصی افراد نیز جزء جرایم اینترنتی محسوب می‌ شود. در برخی موارد، افراد سایت‌ های تقلبی تحت عنوان شخصیت‌ های مشهور ایجاد می‌ کنند تا دیگران را در فریب انداخته و اطلاعات شخصی آنها را بدست آورند. از طرف دیگر، جرم فیشینگ نیز شایع است؛ در این روش، سایت‌ های جعلی به عنوان درگاه‌ های اینترنتی ایجاد می‌ شوند تا اطلاعات کارت بانکی افراد را جلب کنند و سپس از طریق این اطلاعات حساب‌ های آنها را خالی کنند. افراد متضرر می‌ توانند با ارسال شکایتی درباره سرقت اینترنتی، اقدام به مقابله با خلافکاران نمایند.

مقالات مرتبط  وکیل کلاهبرداری ارز دیجیتال

اعزام وکیل سرقت و کلاهبرداری اینترنتی به سراسر ایران و جهان توسط گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

شیوه های شکایت سرقت اینترنتی

هر فرد می‌ تواند متن شکایت سرقت اینترنتی خود را به دادگستری ارائه کند. طبق قانون، دستگاه‌ های اجرایی ملزم به پذیرش شکایات متنی یا شفاهی هستند. گزینه‌ هایی مانند پلیس فتا https://cyberpolice.gov.ir/ و ماموران پلیس، مراجع موردنظر هستند.

شاکی می‌ تواند از وکیل خود کمک بگیرد و با تهیه متن شکایت، از اثر انگشت و امضای خود استفاده کند. این اقدامات باعث شناسایی کلاهبرداری‌ های اینترنتی شده و اموال بازگشت داده می‌ شوند. توصیه می‌ شود که کاربران از برنامه‌ های مجهول در فضای مجازی اجتناب کنند. نرم‌افزارهای جعلی کاربران را به درگاه‌ های نامعتبر معطوف کرده و سوءاستفاده می‌ کنند. اطمینان حاصل کنید که از منابع معتبر و مورد اعتماد استفاده کنید.

تفاوت کلاهبرداری اینترنتی با کلاهبرداری سنتی چیست؟

هر چند موضوع کلاهبرداری اینترنتی با کلاهبرداری سنتی تقریبا یکسان است و هر دو ناظر به اموال متعلق به غیر هستند اما شرایط و نحوه ارتکاب این دو بسیار با یکدیگر متفاوت است. در کلاهبرداری اینترنتی تحقق جرم کلاهبرداری اینترنتی منوط به انجام یک مانور متقلبانه و بردن مال دیگری از طریق فریب اوست؛ به نحوی که بزهدیده در نتیجه این فریب خودش مال را در اختیار مجرم قرار می دهد اما در کلاهبرداری اینترنتی، بردن مال دیگری از طریق دستکاری داده ها یا سامانه های اینترنتی انجام می شود و فرد بزهدیده هیچ نقشی در ارتکاب آن ندارد. بنابراین اثبات فریب بزهدیده در کلاهبرداری اینترنتی لازم نیست و صرف انتساب عمل انجام شده به مرتکب برای اثبات جرم کافی است.

سوالات متداول درباره شکایت سرقت اینترنتی

نحوه پیشگیری کردن از سرقت اینترنتی

برای جلوگیری از سرقت اینترنتی از شبکه‌ های عمومی و اینترنت رایگان با احتیاط استفاده کنید. هنگام خرید از مراکز خرید و فروش دستگاه‌ های پست، خودتان استفاده کنید. مواظب پشت سر خود باشید تا افراد رمز شما را مشاهده نکنند. از سایت‌ های معتبر برای خرید اینترنتی استفاده کنید و به نشانی‌ های بانکی دقت کنید. سامانه پیامک را برای برداشت پول فعال کنید و در صورت مشکل، از طریق شکایت سرقت اینترنتی پیگیری کنید. اطلاعات خصوصی خود را در دستگاه‌ های لپ‌ تاپ و گوشی محافظت کنید و از آنتی‌ ویروس‌ های معتبر استفاده کنید. به پیامک‌ ها و ایمیل‌ های مشکوک اهمیت ندهید و در درگاه‌ های امن پرداخت کنید. رمزهای متفاوتی برای کارت‌ های بانکی قرار دهید و به درگاه‌ های اینترنتی با دقت اعتماد کنید.

مقالات مرتبط  نحوه شکایت از جرم سرقت و اثبات آن در مرجع قضایی

متن شکایت سرقت اینترنتی چگونه است؟

در زیر یک نمونه متن شکایت سرقت اینترنتی آمده است

 شاکی: ………… فرزند: ………… کد ملی: ………… متولد: ………… شماره شناسنامه: ………… آدرس: ………… مشتکی عنهم: ………… فرزند: ………… کد ملی: ………… متولد: ………… شماره شناسنامه: ………… آدرس: ………… فرزند: ………… کد ملی: ………… متولد: ………… شماره شناسنامه: ………… آدرس: ………… وکیل شاکی: ………… فرزند: ………… کد ملی: ………… متولد: ………… شماره شناسنامه:  ………… آدرس: ………… محل وقوع جرم: ………… تاریخ وقوع جرم :

ریاست محترم به احترام دادسرای جرایم رایانه‌ ای

با ادب و احترام اعلام می‌ دارم که مشتکی عنهم به نفوذ غیر مجاز به کامپیوترهای شرکت متعلق به موکل دسترسی حاصل کرده و به سرقت بازی رایانه‌ ای رفته و آن را در اینترنت به نام خود منتشر نموده است. بنابراین، خواهشمندم درخواست تعقیب کیفری و مجازات این فرد را مورد تامل و بررسی قرار دهید. مدارک مربوطه پیوست این نامه قرار دارند.

وکیل کلاهبرداری اینترنتی در تهران

وکیل سرقت اینترنتی به وکیلی گفته می شود که مهارت و تجربه کافی در طرح دعاوی از جمله شکایت کلاهبرداری اینترنتی در مراجع قضایی داشته باشد. وکیل سرقت اینترنتی در صورت تحقق جرم سرقت اینترنتی که همان ربودن داده های رایانه ای است می تواند به شما کمک کند. علاوه بر این، در صورت ربوده شدن اموالتان به وسیله رایانه و در بستر اینترنت، اقدام به طرح دعوای کلاهبرداری اینترنتی در مراجع قضایی نموده و با توجه به تسلط بر انواع جرایم رایانه ای می تواند تمامی این جرایم را در دادسرای جرایم رایانه ای به اثبات برساند.

شما می توانید در صورت نیاز به وکیل سرقت در تهران و وکیل جرایم رایانه ای با گروه وکلای کیفری ژیوار تماس گرفته و از انواع خدمات حقوقی موجود متناسب با توان مالیتان استفاده کنید.

سوالات کیفری درباره شکایت سرقت اینترنتی

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات کیفری درباره شکایت سرقت اینترنتی می باشیم:

  • دزدی از وجوه و اموال به وسیله اینترنت تحت چه عنوانی قابل شکایت است؟ دزدی از اموال متعلق به دیگران در بستر اینترنت، کلاهبرداری اینترنتی نام دارد.
  • شکایت سرقت اینترنتی چه زمانی رخ می دهد؟ شکایت سرقت اینترنتی زمانی اتفاق می افتد که شخص مرتکب، داده های رایانه ای متعلق به غیر را بدزدد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.