اثبات رابطه نامشروع در مرجع قضایی به دلیل آنکه معمولا به صورت پنهانی رخ می دهد به لحاظ حقوقی امر بسیار دشواری است. وکلای کیفری ژیوار راهنمای شما می باشند. به دلیل همین دشواری در اثبات رابطه نامشروع است که بدون استفاده از وکیل رابطه نامشروع نمی توان در این پرونده ها به موفقیت رسید و نتیجه دلخواه را به دست آورد. وکیل رابطه نامشروع علاوه بر حمایت و دفاع حقوقی از شما به عنوان موکل خود، مهم ترین بخش یک پرونده رابطه نامشروع که همان اثبات رابطه نامشروع است را بر عهده می گیرد و با کمک تخصص و تجربه خود در طرح دعوا و اثبات رابطه نامشروع شما را به نتیجه دلخواه در روند دادرسی می رساند.
- مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع چیست؟
- آیا اثبات رابطه نامشروع بعد از چند سال امکان پذیر است؟
- اثبات رابطه نامشروع از طریق پزشکی قانونی چقدر طول میکشد؟
- ادله اثبات کیفری موثر در اثبات رابطه نامشروع چیست؟
در این مقاله تلاش می شود نحوه اثبات رابطه نامشروع به کمک وکیل روابط نامشروع توضیح داده شود. در صورت نیاز به استفاده از یک وکیل رابطه نامشروع متخصص و مجرب در امر اثبات رابطه نامشروع می توانید با متخصصان ما در گروه وکلای کیفری ژیوار تماس بگیرید تا در اسرع وقت بهترین وکیل رابطه نامشروع در هر شهر را به شما معرفی کنند.
رابطه نامشروع چیست و انواع رابطه نامشروع کدام است؟
بر اساس قانون ایران، رابطه نامشروع به رابطه میان زن و مردی گفته می شود که بر اساس شرع دارای علقه زوجیت نیستند. این رابطه می تواند از نوع زنا و یا رابطه نامشروع مادون زنا باشد که احکام و مجازات هر کدام از آن ها متفاوت است. منظور از زنا دخول آلت تناسلی مرد به میزان ختنه گاه است که یکی از حدود شرعی است و مجازات آن در صورت محصن بودن مرتکبین یعنی متاهل بودن آن ها رجم یا سنگسار و در صورت غیر محصن بود مرتکبین 100 ضربه شلاق حدی است. اما رابطه نامشروع مادون زنا همانطور که از نامش مشخص است، به هر گونه رابطه نامشروع میان زن و مرد گفته می شود که در در حد زنا نباشد.
این جرم یکی از جرایم تعزیری است که بر اساس ماده 637 قانون مجازات اسلامی تعریف و مجازات آن ذکر شده است: هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.
نحوه اثبات رابطه نامشروع چگونه است؟
رابطه نامشروع با توجه به اینکه از چه نوعی باشد، یعنی از نوع زنا و در نتیجه جرمی حدی باشد یا آنکه رابطه نامشروع مادون زنا و در نتیجه جرمی تعزیری باشد، به شیوه خاصی مورد اثبات قرار می گیرد. اصولا برای اثبات جرایم حدی شرایط و قواعد خاصی وجود دارد که از نحوه اثبات جرم در جرایم دیگر متفاوت است. برای مثال حد نصاب لازم برای اقرار یا شهادت در اثبات جرایم حدی متفاوت از جرایم تعزیری است. حد نصاب اقرار برای اثبات رابطه نامشروع از نوع زنا در ماده 172 قانون مجازات 4 بار بیان شده است. حد نصاب شهادت نیز در عموم جرایم شهادت 2 شاهد مرد است اما برای اثبات جرم زنا شهادت 4 شاهد مرد ضرورت دارد.
در خصوص مشاوره حقوقی رابطه نامشروع و یا اعطای وکالت کلیک کنید.
در اثبات رابطه نامشروع از نوع رابطه نامشروع مادون زنا مانند کلیه جرایم تعزیری، ادله اثبات عمومی جرم حاکم است یعنی جرم با یک بار اقرار نزد قاضی پرونده در دادگاه، شهادت 2 شاهد و یا علم قاضی که ناشی از قرائن و امارات وقوع جرم است اثبات می شود. وکیل رابطه نامشروع در اثبات رابطه نامشروع از هر نوع که باشد نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع
سوال بسیار مهمی که برای اشخاص درگیر در پرونده های رابطه نامشروع به خصوص رابطه نامشروع به عنف یا همان تجاوز به وجود می آید این است که مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع در مرجع قضایی چیست؟ یا به طور معمول چه مدارکی می توانند احتمال اثبات رابطه نامشروع را بالا ببرند؟
مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع می تواند شهادت نامه شهودی باشد که شما می خواهید به شهادت آن ها به عنوان ادله اثبات جرم استناد کنید. شهادت نامه شهود در میان مدارک دیگر از ارزش بسیار بیشتری برای اثبات رابطه نامشروع برخوردار است. البته برای آنکه شهادت شهود در اثبات رابطه نامشروع موثر باشد باید حد نصاب قانونی شهادت که در قسمت قبل بیان شد، رعایت شود.
مدرک دیگر برای اثبات رابطه نامشروع گواهی پزشکی قانونی مبنی بر وقوع رابطه نامشروع است. این مساله در مواردی که رابطه نامشروع به عنف یا همان تجاوز رخ داده است از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا در این موارد معمولا شاهدی برای ادای شهادت وجود ندارد که بتواند جرم را اثبات کند. در نتیجه مراجعه به پزشکی قانونی بلافاصله پس از وقوع رابطه نامشروع و انجام آزمایش های خاصی که بر روی بدن یا لباس شخص صورت می گیرد تا حد زیادی می تواند وقوع رابطه نامشروع را به اثبات برساند. البته لازم به ذکر است که گواهی پزشکی قانونی اعتبار ادله اثبات را ندارد و صرفا به عنوان یک اماره قضایی مهم در نظر گرفته می شود که احتمال دارد با ایجاد علم در قاضی به عنوان یکی از ادله اثبات، قاضی را نسبت به وقوع جرم اقناع کند.
اثبات رابطه نامشروع از طریق پزشکی قانونی
همان طور که در قسمت قبل گفته شد، یکی از مدارکی که می تواند کمک زیادی به اثبات رابطه نامشروع در دادگاه کند، گواهی پزشکی قانونی است. برای آنکه گواهی پزشکی قانونی بتواند وقوع رابطه نامشروع را اثبات کند، مراجعه به پزشکی قانونی باید در اسرع وقت و طی کمترین زمان ممکن پس از وقوع رابطه نامشروع صورت بگیرد. حداکثر زمانی که برای مراجعه به پزشکی قانونی برای اثبات رابطه نامشروع وجود دارد تا 72 ساعت پس از وقوع رابطه است.
سایت پزشکی قانونی: https://www.lmo.ir/
پس از مراجعه به پزشکی قانونی معاینات و آزمایش هایی صورت می گیرد که با بررسی آثار به جا مانده از رابطه مانند ترشحات، پوست، مو و سایر و انطباق آن بر DNA می توان وقوع رابطه نامشروع را اثبات کرد. گواهی پزشکی قانونی پس از انجام این بررسی ها مبنی بر وقوع یا عدم وقوع رابطه به دادگاه فرستاده می شود و به عنوان یکی از امارات وقوع جرم مورد بررسی قاضی پرونده قرار می گیرد.
مزیت مشاوره تلفنی و حضوری با گروه وکلای کیفری ژیوار:
ادله اثبات کیفری موثر در اثبات رابطه نامشروع
به طور کلی ادله اثبات کیفری بر اساس قانون مجازات اسلامی شامل اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی می شود. سوال بسیاری از افراد این است که در فرایند اثبات رابطه نامشروع از کدام یک از ادله کیفری می توان استفاده نمود و کدام یک از این ادله رواج بیشتری در مراجع قضایی رسیدگی کننده به رابطه نامشروع دارند. در پرونده های منافی عفت مانند رابطه نامشروع می توان به شهادت شهود یا قراین و اماراتی استناد کرد که می توانند باعث ایجاد علم در قاضی شوند. قسامه مربوط به اثبات جنایات بر نفس یا اعضا است و سوگند هم قابلیت اثبات جرایمی که از نوع حد یا تعزیر هستند را ندارد. اقرار متهم با وجود آنکه در جرم رابطه نامشروع ممکن است رخ دهد اما در مراجع قضایی بسیار کم اتفاق می افتد.
بنابراین از میان پنج نوع ادله اثبات کیفری شهادت شهود و علم قاضی که می تواند از قرائن و امارات موجود در پرونده مانند پیامک های میان افراد، شهادت های غیر شرعی و سایر به دست آید رواج بیشتری دارند و وکیل رابطه نامشروع باید برای اثبات رابطه نامشروع به این ادله استناد کند تا بتواند وقوع جرم را اثبات نماید. نکته مهم این است که شهادت شهود برای آنکه به عنوان شهادت شرعی مورد پذیرش قرار بگیرد باید دارای ویژگی هاو حد نصاب خاصی باشد که در قانون مجازات ذکر شده است. برای مثال برای اثبات جرم زنا و مجازات آن شهادت 4 شاهد مرد لازم است و در صورتی که تعداد شهود به این مقدار نرسد نه تنها جرم زنا به اثبات نمی رسد، بلکه امکان مجازات شهود به علت قذف متهم هم وجود دارد.
رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی
در جامعه اسلامی، زنا به عنوان یکی از اقسام روابط نامشروع شناخته می شود، اما هنگام طرح شکایت کیفری، از عبارت “رابطه نامشروع” به جای زنا استفاده می شود. این تفاوت در تعبیر باعث شده تا مجازات و شدت آن به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. در واقع، قانونگذار مصادیق رابطه نامشروع را شامل بوسیدن یا در آغوش گرفتن فرد نامحرم، همچنین اعمال منافی عفت در محیط های اجتماعی یا خلوت دانسته و تا حدی پایین تر از زنا جریمه می کند. اثبات رابطه نامشروع در این موارد بر اساس شواهد و شهادت ها انجام می شود، و این تفاوت در تصویرهای حقوقی معنایی دارد که باعث تنظیم مجازات مناسب برای هر یک از اقسام رابطه نامشروع می شود.
نمونه شکایت نامه (شکواییه) روابط نامشروع
شاکی در پرونده های کیفری رابطه نامشروع
در موارد رابطه نامشروع، پرونده ها معمولاً توسط افراد حقیقی به مراجع قضائی ارائه می شوند. اما قانونگذار افراد خاصی را برای شکایت از این جرم معین نکرده و نیروهای انتظامی و دادستان محلی می توانند در موارد اعمال منافی عفت، شکایت کیفری را مطرح کنند و مجرم را به مسئولیت معرفی کنند. در این راستا، اثبات رابطه نامشروع از جمله مهمترین شروط در مرحله مقدماتی برای پذیرش دعوی محسوب می شود. به این ترتیب، پرونده ها تحت تحقیق و تفحص دقیق قرار می گیرند و تصمیم گیری در خصوص اقدامات قانونی براساس این اثباتات انجام می شود. این تدابیر به منظور حفظ اخلاق جامعه و پیشگیری از اعمال منافی عفت انجام می شوند.
اثبات رابطه نامشروع
رابطه نامشروع یکی از جرایم قابل مجازات در قانون مجازات اسلامی ایران است. این جرم در ماده 637 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 به شرح زیر تعریف شده است:
«هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع غیر از زنا شوند، به 91 روز تا 3 ماه حبس و 91 روز تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهند شد.» برای اثبات جرم رابطه نامشروع، باید وجود رابطه نامشروع بین دو نفر اثبات شود. این امر میتواند دشوار باشد، زیرا رابطه نامشروع معمولاً در مکان های خصوصی و دور از چشم دیگران انجام می شود.
چالش های اثبات رابطه نامشروع
اثبات رابطه نامشروع با چالش های متعددی روبرو است. برخی از این چالش ها عبارتند از:
- محرمانه بودن رابطه نامشروع: رابطه نامشروع معمولاً در مکان های خصوصی و دور از چشم دیگران انجام می شود. این امر باعث می شود که جمع آوری مدارک و شواهد برای اثبات رابطه نامشروع دشوار باشد.
- عدم وجود شاهد عینی: در بسیاری از موارد، رابطه نامشروع بدون شاهد عینی انجام می شود. این امر باعث می شود که اثبات رابطه نامشروع بر اساس شهادت شهود دشوار باشد.
- عدم وجود ادله الکترونیکی: در حال حاضر، استفاده از ادله الکترونیکی برای اثبات جرم در حال افزایش است. با این حال، در بسیاری از موارد، رابطه نامشروع بدون استفاده از ادله الکترونیکی انجام می شود.
رأي وحدت رويه شماره 617 ديوان عالي كشور در خصوص ثبت ولادت و اخذ شناسنامه در مورد اطفال متولد از رابطه نامشروع
ذکر شده در سایت سامانه ملی قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران
راهکارهای اثبات رابطه نامشروع
با وجود چالش های موجود، راهکارهای مختلفی برای اثبات رابطه نامشروع وجود دارد. برخی از این راهکارها عبارتند از:
- جمع آوری مدارک و شواهد: مدارک و شواهدی مانند فیلم های دوربین مداربسته، شهادت شاهدان و پیام های متنی می تواند برای اثبات رابطه نامشروع استفاده شود.
- استفاده از ادله الکترونیکی: ادله الکترونیکی مانند پیام های متنی، ایمیل ها و تصاویر می تواند برای اثبات رابطه نامشروع استفاده شود.
- اقرار متهم: اگر متهم به رابطه نامشروع اقرار کند، نیازی به جمع آوری مدارک و شواهد دیگری نیست.
راه های اثبات رابطه نامشروع و مجازات آن
راههای اثبات رابطه نامشروع شامل اقرار متهم، شهادت شهود، وسایل ضبط و ثبت، علم قاضی هستند. قانون مجازات اسلامی برای برقراری رابطه نامشروع تا 99 ضربه شلاق را تعیین کرده و مقدار آن به تشخیص قاضی وابسته است.
اثبات رابطه نامشروع مادر باعث سلب حضانت فرزند و دریافت مهریه می شود؟
پاسخ به این سؤال به شرایط و عوامل متعددی بستگی دارد. در حالت کلی، اثبات رابطه نامشروع یکی از عواملی است که میتواند در تصمیم گیری دادگاه در مورد حضانت و مهریه تأثیرگذار باشد.
- حضانت: در قانون جمهوری اسلامی ایران، حضانت فرزندان تا هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر است. با این حال، دادگاه می تواند با توجه به شرایط و مصلحت فرزند، حضانت را به هر یک از والدین یا شخص ثالثی واگذار کند. اثبات رابطه نامشروع می تواند یکی از عواملی باشد که دادگاه را به این نتیجه برساند که حضانت فرزند برای مادر مناسب نیست. در این صورت، دادگاه می تواند حضانت فرزند را به پدر یا شخص ثالثی واگذار کند. البته، این امر به معنای سلب کامل حضانت از مادر نیست. مادر همچنان می تواند حق ملاقات با فرزند خود را داشته باشد.
- مهریه: مهریه یک حق مالی است که بر عهده مرد است و زن می تواند در صورت طلاق، درخواست دریافت آن را داشته باشد. اثبات رابطه نامشروع نمی تواند باعث سلب مهریه از زن شود. مهریه یک حق مالی است و رابطه زن با مرد دیگری، تأثیری بر این حق ندارد. با این حال، در صورتی که زن به دلیل رابطه نامشروع، طلاق بگیرد، ممکن است دادگاه میزان مهریه را کاهش دهد. این امر به این دلیل است که رابطه نامشروع، می تواند به اعتبار زن لطمه وارد کند و باعث شود که او برای همسر آینده خود، کمتر مطلوب باشد. در نهایت، باید توجه داشت که تصمیم گیری در مورد حضانت و مهریه، با توجه به شرایط و عوامل متعددی صورت می گیرد. اثبات رابطه نامشروع، یکی از عواملی است که می تواند در تصمیم گیری دادگاه تأثیرگذار باشد، اما لزوماً باعث سلب حضانت از مادر یا مهریه از زن نمی شود.
خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:
وکیل رابطه نامشروع
بهترین وکیل رابطه نامشروع با تسلط ویژه ای که بر تمام ادله اثبات دعوا به خصوص ادله اثبات کیفری در اثبات رابطه نامشروع دارد می تواند مهم ترین بخش پرونده که همان اثبات رابطه نامشروع است را به راحتی برای شما انجام دهد. علاوه بر این، با توجه به اینکه رابطه نامشروع یکی از موارد مربوط به زندگی خصوصی اشخاص است، استفاده از وکیل رابطه نامشروعی که دارای نهایت رازداری حرفه ای باشد بسیار مهم است. وکلای ما در گروه وکلای کیفری ژیوار علاوه بر دانش و تجربه حرفه ای در طرح دعاوی رابطه نامشروع و پیگیری آن که در نهایت منجر به اثبات رابطه نامشروع می شود، در نهایت رازداری و حرفه ای گری پرونده شما را به سرانجام می رسانند.
برای استفاده از بهترین وکیل رابطه نامشروع می توانید با وکیل در خیابان فرشته تهران با متخصصان ما در گروه وکلای کیفری ژیوار تماس بگیرید تا در اسرع وقت انواع خدمات حقوقی را در قالب مشاوره حضوری، تلفنی و آنلاین به شما ارائه کنند. سند اجاره ای برای مجازات رابطه نامشروع
سوالات متداول درباره اثبات رابطه نامشروع
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول شما در باب اثبات رابطه نامشروع می باشیم:
آیا اثبات رابطه نامشروع پس از چند سال امکان پذیر است؟
- اثبات رابطه نامشروع پس از چند سال از طریق گواهی پزشکی قانونی امکان پذیر نیست اما با استفاده از امارات و ادله دیگر مانند شهادت شهود ممکن خواهد بود.
- هزینه وکیل رابطه نامشروع چقدر است؟ هزینه وکیل رابطه نامشروع با توجه به هر پرونده و دشواری اثبات رابطه نامشروع متفاوت است و در نهایت این هزینه بر اساس توافق طرفین تعیین می شود.
مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع چیست؟
مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی ایران به شرح زیر است:
– اقرار: متهم به رابطه نامشروع، در دادگاه اقرار کند که مرتکب این جرم شده است.
– شهادت: دو مرد عادل شهادت دهند که متهم را در حال رابطه نامشروع با فرد دیگری دیدهاند.
– علم قاضی: قاضی با بررسی ادله و مدارک موجود، علم پیدا کند که متهم مرتکب رابطه نامشروع شده است.
از میان این مدارک، اقرار و شهادت از جمله راههای مستقیم اثبات رابطه نامشروع هستند. علم قاضی نیز از جمله راههای غیرمستقیم اثبات این جرم است.
در صورتی که شاکی پرونده قصد داشته باشد از طریق پرینت تماسها و مکالمات تلفنی و پیامهای تلگرام برای اثبات رابطه نامشروع اقدام کند، باید توجه داشته باشد که این مدارک به طور مستقیم از ادله اثبات این جرم محسوب نمیشوند. پیشنهاد می¬شود اگر در مشهد هستید حتما با یک وکیل رابطه نامشروع در مشهد مشورت کنید.
با این حال، در صورتی که این مدارک دلالت بر وجود رابطه خارج از چهارچوب شرعی میان دو نفر داشته و موجب ایجاد علم در قاضی رسیدگی کننده به پرونده شود، میتوانند به عنوان مدرک غیرمستقیم برای اثبات رابطه نامشروع مورد استناد قرار گیرند.
نکته مهم دیگر اینکه، اپراتورهای تلفن همراه و شرکت مخابرات، تا 6 ماه موظف به نگهداری اطلاعات مورد استفاده کاربران خود هستند. چنانچه شاکی پرونده قصد استناد به پرینت تماسها و مکالمات تلفنی داشته باشد، ضروری است که حداکثر ظرف 6 ماه از وقوع تماسهای تلفنی، اقدام به طرح شکایت رابطه نامشروع نماید؛ در غیر این صورت، امکان استناد به این اطلاعات در مرجع قضایی برای وی وجود نخواهد داشت.
بغیر مدارک فوق شده در مقاله سایر مدارک برای مدارک برای اثبات رابطه نامشروع چیست؟
از جمله این مدارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– عکسها و فیلمهای مستدل
– گواهیهای پزشکی
– گزارشهای پزشکی قانونی
سایر مدارک و شواهدی که دلالت بر وجود رابطه خارج از چهارچوب شرعی میان دو نفر داشته باشند.