نحوه شکایت از جرم سرقت و اثبات آن در مرجع قضایی

شکایت از جرم سرقت

یکی از سوالاتی که در زمینه حقوق کیفری زیاد پرسیده می شود نحوه شکایت از جرم سرقت و اثبات آن در مرجع قضایی است. در این مقاله پاسخ خود را بیابید. شکایت از جرم سرقت مانند هر جرم دیگری مستلزم تنظیم شکواییه مستدل و ارائه به دادسر است. در این مقاله تلاش کرده ایم برخی از مهم ترین نکات حقوقی لازم درباره شکایت از جرم سرقت را به شما عزیزان ارائه دهیم.

  • پس گرفتن شکایت سرقت از چه طریق ممکن است؟
  • بهترین وکیل سرقت کیست؟

وکیل سرقت می تواند نکات بیشتر و دقیق تری را در رابطه با شکایت از جرم سرقت که با پرونده شما تناسب بیشتری دارد در اختیارتان قرار دهد. برای برخورداری از بهترین وکیل سرقت در هر شهر و دریافت انواع مشاوره حقوقی از او کافی است با گروه وکلای کیفری ژیوار تماس بگیرید.

اینفوگرافیک خدمات تخصصی وکیل سرقت متخصص

شکایت از جرم سرقت چگونه است؟

اولین سوالی که هر بزهدیده انواع سرقت پس از ارتکاب جرم سرقت از خود می پرسد این است که چگونه باید از سرقتی که علیه مال یا اموالش ارتکاب یافته است شکایت کند. پاسخ دقیق به این سوال با توجه به شواهد و مدارک موجود در هر پرونده در تخصص یک وکیل سرقت ماهر و باتجربه است که نحوه طرح شکایت از انواع سرقت و اثبات آن در محضر قاضی یا قضات پرونده آشنایی کامل داشته باشد اما به طور کلی شکایت از جرم سرقت منوط به ارسال شکایت به دادسرای محل ارتکاب جرم سرقت است.

این شکایت می تواند مستقیما و به طور حضوری در داسرای محل وقوع جرم صورت بگیرد و یا شکواییه شکایت از جرم سرقت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به صورت الکترونیکی به دادسرای صالح که همان دادسرای محل وقوع جرم است ارسال شود.

در خصوص مشاوره حقوقی سرقت و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

شکایت از جرم سرقت در جرایم قابل گذشت

در جرایم قابل گذشت، شکایت شاکی تنها جهت تعقیب است که به موجب آن مرجع قضایی خود را مکلف به تعقیب متهم و رسیدگی به اتهام او می داند. در جرایم غیر قابل گذشت سایر جهات تعقیب نمی توانند به تنهایی منجر به آغاز روند تعقیب و دادرسی بشوند و حتما باید شکایت شاکی پرونده برای آغاز و حتی ادامه روند رسیدگی وجود داشته باشد. در شکایت از جرم سرقت نیز برخی از انواع جرم سرقت بر اساس قانون کاهش مجازات حبس تعزیری تبدیل به جرایم قابل گذشت شده اند و در نتیجه، این جرایم بدون وجود شکایت توسط شاکی امکان تعقیب متهم و پیگیری و بررسی را ندارند.

مقالات مرتبط  مرور زمان در جرم سرقت

این انواع سرقت که به تازگی و بر اساس قانون کاهش مجازات حبس تعزیری از جمله جرایم قابل گذشت جدید دانسته شده اند، شامل جرم سرقت ساده، سرقت کیف زنی یا جیب بری، می شوند. بنابراین پس از تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، آغاز فرایند رسیدگی کیفری به این جرایم مستلزم تقدسم شکایت از جرم سرقت توسط بزهدیده یا همان شاکی از جرم است.

پس گرفتن شکایت از جرم سرقت

پس گرفتن شکایت از جرم سرقت

در صورت رضایت یا پس گرفتن شکایت از جرم سرقت چه اتفاقی برای پرونده مطروحه در دادگاه یا دادسرا می افتد؟ در صورتی که شاکی پرونده یعنی کسی که جرم سرقت علیه مال یا اموال او انجام شده از شکایت از جرم سرقت پشیمان شود و بخواهد آن را پس بگیرد یا به عبارت دیگر رضایت بدهد، بسته به آنکه آن نوع از جرم سرقت که مورد شکایت قرار گرفته است از چه نوعی بوده است آثار و تبعات مختلفی برای متهم و پرونده به وجود می آید. در صورتی که جرم سرقت از نوع قابل گذشت بوده باشد، مانند سرقت ساده یا کیف زنی که در قسمت بالا به آن ها اشاره شد، رضایت شاکی در شکایت از جرم سرقت باعث مختومه شدن پرونده در مرجع قضایی و صدور قرار موقوفی تعقیب می شود.

اما اگر جرم سرقت از نوع غیر قابل گذشت باشد مانند سرقت مقرون به آزار، این به این معناست که آن جرم بیشتر از آنکه جنبه خصوصی داشته باشد جنبه عمومی دارد و به علت ایجاد اخلال در نظم و امنیت عمومی به واسطه وقوع جرم، رضایت شاکی نمی تواند باعث بسته شدن آن پرونده بشود. بنابراین در سرقت از نوع غیر قابل گذشت با تحقق رضایت شاکی، پرونده همچنان ادامه پیدا می کند اما متهم می تواند به استناد گذشت شاکی درخواست تخفیف در صدور مجازات نماید.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

محتویات صورت جلسه کلانتری جرم سرقت

شکایت از جرم سرقت اقدام حقوقی است که در صورت دزدیده شدن مال یا اموال توسط سارق، شاکی باید نخستین گام را با تنظیم شکواییه انجام دهد. این شکواییه باید مشتمل بر موارد زیر باشد:

  • مشخصات شاکی به منظور احراز هویت در زمان تنظیم شکواییه
  • تفصیل و جزییات مال مورد دزدی
  • مکان آخرین باری که مال در آن قرار داشته است.
  • مدت زمانی که از مال خود غافل بوده خصوصا در سرقت خودرو و یا زمان دقیق ربایش و دزدی مثلا در سرقت گوشی را که در شکایت از جرم سرقت لازم است را در این صورت جلسه ذکر مینماید.
  • درصورت رویت و یا شناسایی سارق یا همان دزد، اطلاعات وی بعنوان متهم قید می شود.
مقالات مرتبط  وکیل پرونده سرقت خودرو: مجازات انواع سرقت خودرو

چنانچه شاکی به کسی مظنون باشد وی را بعنوان متهم به ماموران انتظامی و سپس در پرونده کیفری معرفی می نماید. بسیاری از نکات و موارد ضروری دیگری نیز وجود دارد که از طرف ضابط دادگستری یا همان نیروی انتظامی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و در صورت جلسه قید میشود. سپس بر مبنای این صورت جلسه شاکی یا وکیل او اقدام به شکایت از جرم سرقت علیه متهم مینمایند.

مراحل رسیدگی به شکایت از جرم سرقت

پس از تنظیم شکواییه و طرح پرونده کیفری شکایت از جرم سرقت، ماموران آگاهی در مرحله دادسرا تحقیقات و تفحص‌ های مورد نیاز را انجام می‌ دهند. اگر متهم دستگیر شود و مال مسروقه هنوز در دست او باشد، این مال به شاکی باز می‌ گردد و ممکن است شاکی از شکایت از جرم سرقت منصرف شود. در دادگاه، مرحله رسیدگی به شکایت از جرم سرقت با تصمیم محکمه شروع می‌ شود و می‌ توان اعتراض به حکم صادره کرد. رای نهایی از مرحله تجدیدنظر قطعی است و به مرحله اجرا می‌ رسد.

پس گرفتن شکایت سرقت

شاکی پرونده سرقت می­تواند در هر مرحله از رسیدگی، پیش از صدور رای قطعی، با ارائه درخواست کتبی به مرجع قضایی، از شکایت خود انصراف دهد. مرجع قضایی نیز موظف است پس از بررسی درخواست شاکی و احراز صحت آن، قرار ختم رسیدگی صادر و پرونده را مختومه کند.

درخواست انصراف از شکایت سرقت می تواند به صورت حضوری یا غیرحضوری (با پست سفارشی) به مرجع قضایی ارائه شود. در صورت ارائه درخواست به صورت حضوری، شاکی باید به دفتر مرجع قضایی مراجعه و درخواست خود را به صورت کتبی ارائه دهد. در صورت ارائه درخواست به صورت غیرحضوری، شاکی باید درخواست خود را به همراه مدارک و مستندات لازم، به صورت پست سفارشی به مرجع قضایی ارسال کند.

مقالات مرتبط  بهترین وکیل سرقت در اهواز ⚖ در سال [1402]

مختومه شدن پرونده سرقت

مراحل رسیدگی به پرونده سرقت

مراحل رسیدگی به پرونده سرقت به طور خلاصه عبارتند از:

  • شکایت شاکی به پلیس
  • تحقیقات مقدماتی توسط پلیس
  • تبدیل پرونده به دادرسی
  • رسیدگی به پرونده توسط دادگاه
  • صدور حکم توسط دادگاه

مدت زمان رسیدگی به پرونده سرقت

گذشت 10 سال برای مرور زمان تعقیب و صدور حکم و 15 سال برای مرور زمان اجرای مجازات. جرم مرتبط با ماده 657 قانون مجازات اسلامی، شامل کیف‌ زنی، جیب‌ بری و جرایم مشابه است. برای مرور زمان تعقیب و صدور حکم 7 سال و برای مرور زمان اجرای مجازات 10 سال در نظر گرفته شده است.

ماده 657 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) در ویکی حقوق: هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف‌ زنی – جیب‌ بری و امثال آن شود به حبس از شش ماه تا دو سال و شش ماه و تا (74) ضربه شلاق ‌محکوم خواهد شد.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

وکیل سرقت

وکیل کیفری سرقت به وکیل پایه یکی گفته می شود که دارای تخصص و تبحر فوق العاده در طرح انواع دعاوی سرقت و دفاع از موکل چه در مقام شاکی و شکایت از جرم سرقت و چه در مقام متهم به جرم سرقت است. وکیل سرقت می تواند بلافاصله پس از ارتکاب جرم سرقت برای شما شکواییه ای مستدل و مستند به قوانین موجود تنظیم و به دادسرای صالح به رسیدگی ارسال کند.

علاوه بر این، توانایی اثبات دعوا ار مهارت های تخصصی است که تنها از عهده یک وکیل سرقت باتجربه بر می آید. بنابراین برای صرفه جویی در وقت، انرژی و هزینه خود بهتر است از همان ابتدا تحت نظر و راهنمایی های یک وکیل سرقت متخصص پرونده خود را پیگیری نمایید. ما در گروه وکلای ژیوار امکان دسترسی شما عزیزان به بهترین وکیل دادگستری در هر شهر را برایتان فراهم نموده ایم. اجاره سند برای زندانی جرم سرقت

سوالات کیفری درباره شکایت از جرم سرقت

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات کیفری شما درباره شکایت از جرم سرقت می باشیم:

  • مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از جرم سرقت کجاست؟ مرجع صالح برای رسیدگی به جرم سرقت دادسرای محل وقوع جرم است.
  • انصراف شاکی از شکایت از جرم سرقت چه تاثیری دارد؟ انصراف یا گذشت شاکی اگر آن جرم از نوع قابل گذشت باشد باعث مختومه شدن پرونده و در صورتی که از نوع غیر قابل گذشت باشد تنها می تواند باعث اعمال تخفیف در مجازات مرتکب شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.