مشارکت در سرقت و مجازات آن در قانون: آنچه باید بدانید!

مشارکت در سرقت

مشارکت در سرقت، این نوع مشارکت یکی از انواع جرائم علیه اموال است که در آن چند نفر با یکدیگر توافق می‌ کنند تا مال دیگری را به صورت غیرقانونی از آن شخص بگیرند. مشارکت در جرم سرقت، یک جرم عمدی است و مرتکب آن، علاوه بر مجازات کیفری، موظف به جبران خسارت نیز می‌ باشد. وکیل سرقت در گروه وکلای کیفری ژیوار می تواند به شما در همین باب کمک کند.

انواع مشارکت در سرقت

این جرم می‌ تواند به دو صورت انجام شود:

  • مشارکت فعال: در این نوع مشارکت، هر یک از شرکا، نقشی فعال در سرقت دارد. به عنوان مثال، یکی از شرکا، اقدام به شناسایی مال مورد نظر می‌ کند، دیگری نقش راننده را بر عهده می‌ گیرد و نفر سوم، اقدام به سرقت می‌ کند.
  • مشارکت غیرفعال: در این نوع مشارکت، یکی از شرکا، نقشی منفعل در سرقت دارد. به عنوان مثال، یکی از شرکا، نقش تشویق کننده را بر عهده می‌ گیرد و دیگری، نقش شاهد را دارد.
مقالات مرتبط  نحوه شکایت از جرم سرقت و اثبات آن در مرجع قضایی

در خصوص مشاوره حقوقی سرقت و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

مجازات مشارکت در سرقت

مجازات مشارکت در سرقت، به میزان ارزش مال مورد سرقت بستگی دارد. در صورتی که ارزش مال مورد سرقت، کمتر از یک میلیون ریال (1.000.000 ریال) باشد، مجازات مرتکب، حبس تعزیری تا یک سال یا جزای نقدی تا ده میلیون ریال (10.000.000 ریال) یا هر دو می‌ باشد.

در صورتی که ارزش مال مورد سرقت، بیشتر از یک میلیون ریال (1.000.000 ریال) تا پنج میلیون ریال (5.000.000 ریال) باشد، مجازات مرتکب، حبس تعزیری تا 2 سال یا جزای نقدی از ده میلیون ریال (10.000.000 ریال) تا پنجاه میلیون ریال (50.000.000 ریال) یا هر دو است.

مشارکت در سرقت و مجازات آن در قانون

در صورتی که ارزش مال مورد سرقت، بیشتر از پنج میلیون ریال (5.000.000 ریال) تا بیست میلیون ریال (20.000.000 ریال) باشد، مجازات مرتکب، حبس تعزیری تا 5 سال یا جزای نقدی از پنجاه میلیون ریال (50.000.000 ریال) تا دویست میلیون ریال (200.000.000 ریال) یا هر دو می‌ باشد.

مقالات مرتبط  مجازات سرقت دسته چک: اثبات + امکان معامله

در صورتی که ارزش مال مورد سرقت، بیشتر از بیست میلیون ریال (20.000.000 ریال) باشد، مجازات مرتکب، حبس تعزیری از 5 سال تا 20 سال یا جزای نقدی از دویست میلیون ریال (200.000.000 ریال) تا یک میلیارد ریال (1.000.000.000 ریال) یا هر دو می‌ باشد.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

جبران خسارت در مشارکت در سرقت

علاوه بر مجازات کیفری، مرتکب مشارکت در جرم سرقت، موظف به جبران خسارت نیز هست. میزان خسارت، معادل ارزش مال مورد سرقت می‌ باشد.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

طرق جبران خسارت در مشارکت در سرقت

مالباخته می‌ تواند برای دریافت خسارت خود از مرتکب مشارکت در جرم سرقت، اقدامات زیر را انجام دهد:

  • شکایت کیفری از مرتکب: مالباخته می‌ تواند با مراجعه به دادسرا، شکایت کیفری از مرتکب را ثبت کند. در صورت محکومیت مرتکب، مالباخته می‌ تواند برای دریافت خسارت خود، از دادگاه درخواست کند که حکم به پرداخت خسارت به او صادر شود.
  • طرح دعوای حقوقی برای مطالبه خسارت: مالباخته می‌ تواند با مراجعه به دادگاه حقوقی، دعوای مطالبه خسارت را علیه مرتکب مطرح کند. در صورت صدور حکم به نفع مالباخته، مالباخته می‌ تواند خسارت خود را از مرتکب دریافت کند.
مقالات مرتبط  حکم سرقت از منزل

مشارکت در سرقت، یک جرم جدی است که می‌ تواند عواقب جبران‌ ناپذیری برای مرتکب داشته باشد. بنابراین، افراد باید از هرگونه مشارکت در سرقت خودداری کنند. چنانچه با مشکلاتی نظیر این سرقت مواجه شده ­اید، می توانید به وکیل متخصص سرقت در گروه وکلای کیفری ژیوار مراجعه کنید تا با استخدام بهترین وکیل مشکلات خود را به صورت قانونی حل کنید. اجاره سند برای پرونده سرقت

سوالات متداول در باب مشارکت در سرقت

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب مشارکت در سرقت می باشیم:

  • انواع مشارکت در سرقت کدام است؟ مشارکت فعال و مشارکت غیر فعال
  • طرق جبران خسارت در مشارکت در سرقت کدام است؟ شکایت کیفری از مرتکب و طرح دعوای حقوقی برای مطالبه خسارت

2 دیدگاه ها

    • مشارکت در سرقت، یکی از انواع جرم سرقت است. در مشارکت در سرقت، دو یا چند نفر با یکدیگر توافق می کنند تا مال متعلق به دیگری را به سرقت ببرند.
      ماده 667 قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات مشارکت در سرقت مقرر می¬دارد:
      «هرکس با علم و آگاهی در سرقت شرکت کند یا وسایل ارتکاب آن را فراهم کند یا در ارتکاب آن معاونت نماید، در حکم شریک است.»
      ماده 668 قانون مجازات اسلامی نیز در خصوص میزان مجازات مشارکت در سرقت مقرر می¬دارد:
      «در صورتی که سرقت مقرون به آزار یا تهدید باشد یا سارق مسلح باشد، در صورتی که از مصادیق محارب نباشد، به حبس از سه تا ده سال و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می¬شود.»
      بنابراین، در مشارکت در سرقت، مجازات متهم، همان مجازات سرقت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.