مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی

مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی

مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی قابل تشدید است که توسط وکیل رابطه نامشروع پیگیری می شود. مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی از 99 ضربه شلاق، حبس تا 90 روز و جزای نقدی می باشد. مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی در ایران در قوانین جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته ­اند. در صورتی که اشخاص در فضای مجازی روابط نامشروع داشته باشند و این امر به مشکلات حقوقی منجر شود، ممکن است مجازات‌ های مختلفی از جمله جریمه مالی یا حتی محاکمه قانونی را تجربه کنند.

از این رو، مهم است که افراد به رعایت قوانین و اخلاقیات در فضای مجازی توجه کنند تا از ورود به مشکلات حقوقی جلوگیری شود. گروه وکلای کیفری ژیوار آماده است تا به افراد در این زمینه‌ها راهنمایی کند و حمایت حقوقی ارائه دهد.

اینفوگرافیک خدمات تخصصی وکیل رابطه نامشروع متخصص

رابطه نامشروع پیامکی چیست؟

رابطه نامشروع پیامکی، به رابطه عاشقانه یا ابراز علاقه بین زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، گفته می‌ شود که از طریق ارسال پیامک انجام می‌ شود. برای مثال، اگر زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، از طریق پیامک با یکدیگر قرار ملاقات بگذارند یا به یکدیگر ابراز علاقه کنند، می‌ توان گفت که مرتکب رابطه نامشروع پیامکی شده‌ اند. در صورتی که رابطه نامشروع پیامکی منجر به برقراری رابطه فیزیکی بین طرفین رابطه شود، می‌ تواند از مصادیق زنا نیز محسوب شود.

گفتنی است که صرف ارسال پیامک رابطه نامشروع، به طور قطع نمی‌ تواند جرم تلقی شود. با این حال، در صورتی که پیامک‌ های ارسالی حاوی عبارات عاشقانه و ابراز علاقه بین زن و مردی باشد که بین آنها علقه زوجیت نباشد، می‌ تواند از مصادیق رابطه نامشروع محسوب شود.

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

قوانین مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی

ماده 637 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) در سایت ویکی حقوق: هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می ‌شود.

این ماده، رابطه نامشروع را به عنوان یک جرم کیفری در نظر گرفته است و مجازات آن را شلاق تا 99 ضربه تعیین کرده است. رابطه نامشروع در فضای مجازی نیز مشمول این ماده می‌ شود.

مقالات مرتبط  اثبات رابطه نامشروع با عکس

با توجه به اینکه رابطه نامشروع در فضای مجازی، یک جرم کیفری است، بنابراین مرتکبان آن می‌ توانند توسط شاکی خصوصی یا دادستان عمومی و انقلاب تعقیب و مجازات شوند. در صورتی که شاکی خصوصی وجود نداشته باشد، دادستان عمومی و انقلاب می‌ تواند با توجه به قراین و شواهد موجود، نسبت به تعقیب و مجازات مرتکبان رابطه نامشروع در فضای مجازی اقدام کند.

مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی

مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی، می‌ تواند شامل موارد زیر باشد:

  • شلاق تا 99 ضربه
  • حبس تا 90 روز
  •  (5.000.000 تومان) جزای نقدی تا 50 میلیون ریال

لازم به ذکر است که مجازات این رابطه در فضای مجازی، در صورت تکرار، تشدید می‌ شود.

در صورتی که فردی مرتکب رابطه نامشروع در فضای مجازی شود، می‌ تواند با مشاوره حقوقی با یک وکیل مجرب از جمله با وکلای کیفری ژیوار، از حقوق خود دفاع کند.

مصادیق رابطه نامشروع در فضای مجازی

در ادامه، برخی از مصادیق رابطه نامشروع در فضای مجازی را بررسی می‌ کنیم:

  • ارسال پیام‌ های عاشقانه یا ابراز علاقه بین زن و مرد نامحرم
  • برقراری تماس تلفنی یا تصویری بین زن و مرد نامحرم
  • ارسال عکس یا فیلم از خود به زن یا مرد نامحرم
  • قرار ملاقات حضوری با زن یا مرد نامحرم

لازم به ذکر است که تشخیص اینکه آیا یک رفتار خاص، رابطه نامشروع محسوب می‌ شود یا خیر، بر عهده قاضی است. با این حال، موارد ذکر شده در بالا، معمولاً به عنوان مصادیق رابطه نامشروع در فضای مجازی در نظر گرفته می‌ شوند.

روش رسیدگی به شکایت از جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی

روش رسیدگی به شکایت از جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی

در ادامه بحث از مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی به نحوه رسیدگی به شکایت از جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی هم اشره می­شود که به شرح زیر است:

شکایت: اولین مرحله از رسیدگی به این نوع شکایت، طرح شکایت توسط شاکی است. شاکی می‌تواند به صورت حضوری یا غیرحضوری (از طریق سامانه دادیاری الکترونیک: www.adliran.ir) شکایت خود را به دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم تسلیم کند. در شکایت باید مشخصات شاکی و متهم، توضیحات کامل در مورد جرم ارتکابی و مدارک و مستندات مربوطه ذکر شود.

تحقیق مقدماتی: پس از ثبت شکایت، پرونده به دادیار ارجاع می‌ شود. دادیار دستورات لازم را برای انجام تحقیقات مقدماتی صادر می‌ کند. این تحقیقات شامل موارد زیر است:

  • احضار متهم و أخذ اظهارات وی
  • اخذ اظهارات شهود
  • جمع‌آوری ادله و مدارک مربوطه
  • قرار جلب به دادرسی

در صورتی که دادیار با توجه به تحقیقات مقدماتی، دلایل کافی برای انتساب جرم به متهم را احراز کند، قرار جلب به دادرسی صادر می‌کند. این قرار به متهم ابلاغ می‌شود و متهم می‌تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ، نسبت به آن اعتراض کند.

مقالات مرتبط  شرایط اجرای حکم شلاق رابطه نامشروع

دادرسی: در ادامه بحث از مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی باید گفت که در صورتی که متهم نسبت به قرار جلب به دادرسی اعتراض نکند یا اعتراض وی رد شود، پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارسال می‌شود. دادگاه کیفری دو پس از بررسی پرونده، رأی خود را صادر می‌کند.

اجرای حکم: در صورت محکومیت متهم، حکم صادره توسط دادگاه کیفری دو به متهم ابلاغ می‌شود. متهم می‌تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ، نسبت به آن اعتراض کند. در صورتی که متهم نسبت به حکم اعتراض نکند یا اعتراض وی رد شود، حکم توسط دادگاه اجرا می‌شود.

مدارک لازم برای شکایت از جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی

مدارک و مستندات لازم برای شکایت از جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی عبارتند از:

  • کپی مدارک شناسایی شاکی و متهم
  • گزارش پلیس فتا www.cyberpolice.gov.ir
  • اسکرین شات از مکالمات، تصاویر یا فیلم‌های مربوط به رابطه نامشروع
  • شهادت شهود

در صورت عدم وجود مدارک و مستندات کافی، امکان طرح شکایت و اثبات جرم وجود نخواهد داشت.

نمونه رای رابطه نامشروع پیامکی در فضای مجازی

در ادامه به نمونه رای در مورد مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی پرداخته ­ایم:

  • رأی دادگاه

در خصوص اتهام آقای الف. ب. دائر بر رابطه نامشروع با خانم ج. م. از طریق ارسال پیامک، با توجه به شکایت خانم ج. م. و اظهارات ایشان مبنی بر اینکه آقای الف. ب. با ارسال پیامک‌های عاشقانه و ابراز علاقه به ایشان، قصد برقراری رابطه نامشروع با وی را داشته است، و با توجه به بررسی پیامک‌های ارسالی از سوی آقای الف. ب. به خانم ج. م. که حاوی عبارات عاشقانه و ابراز علاقه بوده است، دادگاه بزه رابطه نامشروع را از سوی آقای الف. ب. محرز تشخیص داده و ایشان را به تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری محکوم می‌نماید.

  • رأی دادگاه تجدیدنظر

با توجه به اینکه در متن پیامک‌های ارسالی از سوی آقای الف. ب. به خانم ج. م.، هیچ گونه اشاره‌ای به برقراری رابطه فیزیکی با ایشان نشده است، و صرفاً عبارات عاشقانه و ابراز علاقه به وی مشاهده می‌شود، بنابراین دادگاه تجدیدنظر رأی بدوی را نقض و آقای الف. ب. را از اتهام رابطه نامشروع تبرئه می‌نماید.

  • نظریه مشورتی

در خصوص رابطه نامشروع از طریق ارسال پیامک، نظریه مشورتی شماره 7/1400/7/790 مورخ 7/7/1400 اداره حقوقی قوه قضاییه به شرح ذیل صادر شده است:

«با توجه به اینکه در ماده 637 قانون مجازات اسلامی، رابطه نامشروع به عنوان یک جرم کیفری در نظر گرفته شده است و مجازات آن را شلاق تا 99 ضربه تعیین کرده است، بنابراین رابطه نامشروع در فضای مجازی نیز مشمول این ماده می‌شود.

با توجه به اینکه ارسال پیامک، یک رفتار فیزیکی محسوب می‌شود، بنابراین اگر ارسال پیامک‌ ها حاوی عبارات عاشقانه و ابراز علاقه بین زن و مردی باشد که بین آنها علقه زوجیت نباشد، می‌تواند از مصادیق رابطه نامشروع محسوب شود.

مقالات مرتبط  رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع

در خصوص مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی، تشخیص اینکه آیا یک رفتار خاص، رابطه نامشروع محسوب می‌شود یا خیر، بر عهده قاضی است. با این حال، مواردی که در متن پیامک‌ ها، عبارات عاشقانه و ابراز علاقه بین زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مشاهده می‌ شود، معمولاً به عنوان مصادیق رابطه نامشروع در نظر گرفته می‌ شوند.»

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی در شبکه های اجتماعی فیلتر شده امکان پذیر است؟

وقتی صحبت از مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی  است باید به شبکه­ های اجتماعی فیلتر شده هم پرداخت. در پاسخ به سوال فوق باید گفت که شکایت از این شبکه ­ها ممکن نیست، زیرا مراجع قضایی نمی‌ توانند از این سرورها استعلام بگیرند یا صحت مدارکی که از طریق اسکرین‌ شات از این منابع به دست می‌ آید را تایید کنند تا جرم را ثابت کنند. اما پیگیری این جرایم در شبکه­ های اجتماعی که سرور آنها در داخل ایران است، کاری عملی است.

مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی در ایران محور بحث مقاله حاضر بود که در آن به ماده قانون­های مختلف در مورد مجازات این جرم اشاره شد و مصادیق ابن جرم برای آگاهی بیشتر آورده شده­اند. ضمنا گروه وکلای کیفری ژیوار در مورد معرفی وکیل رابطه نامشروع در تهران قرار گرفته است که اگر دچار مشکلات حقوقی در این زمینه شده­اید و یا نیاز به مشاوره دارید، می­ت وانید در اسرع وقت به این وکلای با تجربه مراجعه کنید تا در کمترین زمان ممکن بهترین پاسخ را دریافت کنید.

سوالات متداول در باب مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی می باشیم:

  • مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی در شبکه های اجتماعی فیلتر شده امکان پذیر است؟ وقتی صحبت از مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی  است باید به شبکه­ های اجتماعی فیلتر شده هم پرداخت. در پاسخ به سوال فوق باید گفت که شکایت از این شبکه ­ها ممکن نیست، زیرا مراجع قضایی نمی‌ توانند از این سرورها استعلام بگیرند یا صحت مدارکی که از طریق اسکرین‌ شات از این منابع به دست می‌ آید را تایید کنند تا جرم را ثابت کنند. اما پیگیری این جرایم در شبکه­ های اجتماعی که سرور آنها در داخل ایران است، کاری عملی است.
  • مدارک لازم برای شکایت از جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی چیست؟ کپی مدارک شناسایی شاکی و متهم، گزارش پلیس فتا، اسکرین شات از مکالمات، تصاویر یا فیلم‌ های مربوط به رابطه نامشروع و شهادت شهود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.