مجازات شرب خمر و جرم شراب خواری در قانون جدید سال 1403


در این مطلب میخوانید  پنهان

 

مجازات شرب خمر و جرم شراب خواری در قانون جدید سال 1403؛ شرب خمر یکی از جرائمی است که در قانون مجازات اسلامی ایران به عنوان جرم تعزیری پیش­بینی شده است. مجازات شرب خمر، 80 ضربه شلاق است. شراب‌خواری یا شرب خمر و مصرف مشروبات الکلی از جمله جرایمی است که در قوانین جمهوری اسلامی ایران با مجازات‌های سنگینی روبروست. این مقاله به بررسی مجازات شرب خمر و جرم شراب‌خواری در قانون مجازات جدید می‌پردازد و تغییرات احتمالی در این زمینه را مورد بحث قرار می‌دهد. گروه وکلای کیفری ژیوار می توانند در مورد شرایط اثبات جرم و سایر جزئیات به شما راهنمایی های ارزشمندی داشته باشند. بهترین وکیل دادگستری می تواند به شما در باب مجازات شرب خمر کمک کند.

 

اینفوگرافیک خدمات تخصصی وکیل شرب خمر متخصص

شرب خمر چیست؟

شرب خمر به مصرف هر نوع نوشیدنی الکلی اطلاق می‌شود که باعث مستی و تغییر در رفتار فرد می‌شود. این عمل در فقه اسلامی و همچنین قوانین جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک جرم شناخته می‌شود و برای آن مجازات‌های خاصی تعیین شده است. همچنین ماده 264 قانون مجازات اسلامی، شرب خمر را اینگونه تعریف می کند:

ماده264قانون مجازات اسلامی در سایت ویکی حقوق نقل شده: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه‌ ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است. تبصره ـ خوردن فقاع (آب‌ جو مسکر) موجب حد است هرچند مستی نیاورد.

شرب خمر از دیدگاه فقه و حقوق ایران را در این لینک مطالعه کنید.

مجازات مصرف مشروبات الکلی یا شرب خمر برای بار اول چیست؟

مصرف مشروبات الکلی یا شرب خمر یکی از حدود شرعی محسوب می شود و دارای مجازات حدی است.

طبق ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی، هر فردی که اقدام به شرب خمر کند، به هشتاد ضربه شلاق محکوم می‌شود. این مجازات به عنوان حد شرعی شناخته می‌شود و تغییرپذیر نیست. البته، این مجازات در صورتی اعمال می‌شود که جرم در دادگاه اثبات شود و شواهد کافی برای اثبات آن وجود داشته باشد.

 

ماده 264 قانون مجازات اسلامی در همین رابطه می گوید: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.

ماده 264 قانون مجازات اسلامی: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه‌ ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است. تبصره ـ خوردن فقاع (آب‌ جو مسکر) موجب حد است هرچند مستی نیاورد.

تبصره- خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هرچند مستی نیاورد.

بنابراین، طبق این ماده تفاوتی نمی کند که میزان مشروبات الکلی چقدر باشد و در نهایت فرد مصرف کننده را مست کند یا خیر، بلکه هر میزان و هر گونه مصرف مشروبات الکلی جرم دانسته شده و دارای حد شرعی است. حد شرعی شرب خمر برای بار اول در ماده بعد یعنی ماده 265 ذکر شده است: حد مصرف مسکر، 80 ضربه شلاق است.

مقالات مرتبط  مشاوره حقوقی شرب خمر: تلفنی با شماره 09101923725

ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری: بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می‌کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول، پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به‌طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد، قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می‌شود.

این مجازات شرب خمر با توجه به آن که حد است، امکان تغییر مانند اعمال تخفیف یا تشدید از سوی قاضی را ندارد و باید به همین مقدار ذکر شده در قانون اعمال شود. اما در صورت سه بار تکرار شرب خمر و اعمال حد شرعی در هر سه بار، حد شرعی بر اساس ماده 136 قانون مجازات برای بار چهارم مجازات اعدام است.

مقالات مرتبط  خرید شلاق شرب خمر: 74 ضربه شلاق + پرداخت 5 برابر ارزش عرفی

 

در خصوص مشاوره حقوقی شرب خمر و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

اثبات شرب خمر

اثبات شرب خمر می ­تواند به طرق مختلف انجام شود، از جمله:

  • اقراراقرار مرتکب به شرب خمر، یکی از راه ­های اثبات این جرم است.
  • شهادت دو مرد عادلشهادت دو مرد عادل مبنی بر مشاهده شرب خمر مرتکب، نیز می ­تواند موجب اثبات این جرم شود.
  • تست خونتست خون یکی از راه­ های علمی اثبات شرب خمر است.
  • تست ادرارتست ادرار نیز یکی از راه­ های علمی اثبات شرب خمر است.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

مواد قانونی و شرب خمر

شرب خمر یکی از جرائم کیفری است که در قانون جزای اسلامی مجازات سنگینی را به دنبال دارد. بر اساس ماده 179 قانون جزای اسلامی هر کس که به شرب خمر محکوم شود در صورت تکرار، به حد قطع دست یا پا، حبس یا 74 ضربه شلاق محکوم می شود.

همچنین بر اساس ماده 180 قانون مجازات اسلامی، هر کس که به تولید، نگهداری، خرید و فروش، حمل و نقل، توزیع یا انتقال خمر محکوم شود، به حد قطع دست یا پا، حبس یا 74 ضربه شلاق محکوم می شود. با توجه به شدت مجازات های قانونی برای جرائم شرب خمر، نیاز به وکالت تخصصی و حرفه ای در این زمینه وجود دارد. وکیل شرب خمر کسی است که دارای پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری است و به صورت تخصصی در زمینه پرونده های شرب خمر فعالیت می کند. وظایف وکیل شرب خمر عبارتند از:

  • مشاوره حقوقی به متهم یا متضرر در زمینه جزئیات پرونده، روش های دفاع، راه های کاهش یا بخشودگی مجازات و …
  • تنظیم و ارائه اوراق قضایی مانند دادخواست، لایحه، شکوائیه، اظهارنامه و …
  • حضور در دادگاه و انجام دفاع حقوقی به نمایندگی از موکل- پیگیری رسیدگی و صدور حکم قضایی
  • اعتراض به حکم قضایی در صورت لزوم
  • پیگیری اجرای حکم قضایی

مقالات مرتبط  معرفی بهترین وکیل مشروبات الکلی در کرج در سال  [1403]

 

برخلاف برخی باور های رایج، وکالت شرب خمر نه تنها برای متهمان بلکه برای متضرران نیز ضروری است. زیرا در بعضی از پرونده ­ها، متضرران نظیر خانواده ­های قربانی تصادفات ناشی از شرب خمر، ممکن است با مشکلات حقوقی روبرو شوند که نیاز به حل و فصل با کمک وکالت دارند.

تخفیف یا تشدید مجازات شرب خمر

در برخی موارد، امکان تخفیف یا تشدید این مجازات وجود دارد. تخفیف مجازات برای شرب خمر به معنای کاهش میزان شلاق است. تشدید مجازات برای شرب خمر به معنای افزایش میزان شلاق است.

مقالات مرتبط  مجازات رانندگی در حالت مستی: راننده مست پشت فرمون [ماده 718]

 

تشدید مجازات شرب خمر

مجازات شرب خمر در شرایط مختلف می‌تواند تشدید شود. عوامل اصلی تشدید مجازات عبارتند از:

 

تکرار جرم

اگر فردی چندین بار به جرم شرب خمر محکوم شود، مجازات او به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. تکرار جرم نشان‌دهنده‌ی نافرمانی مکرر از قانون و عدم اصلاح رفتار است.

 

ارتکاب جرم در اماکن عمومی

ارتکاب شرب خمر در اماکن عمومی نظیر پارک‌ها، خیابان‌ها و تجمعات عمومی می‌تواند باعث تشدید مجازات شود. این کار به دلیل تاثیر منفی بر نظم عمومی و امنیت جامعه، مجازات سنگین‌تری را به دنبال دارد.

 

همراهی با سایر جرایم

اگر شرب خمر با سایر جرایم نظیر خشونت، رانندگی در حالت مستی یا مزاحمت همراه باشد، مجازات به مراتب شدیدتر خواهد بود. ترکیب جرم‌ها نشان‌دهنده خطر بالاتر فرد برای جامعه است.

 

تخفیف مجازات شرب خمر

 

تخفیف مجازات شرب خمر در شرایط خاصی امکان‌پذیر است. مواردی که می‌تواند منجر به تخفیف مجازات شود عبارتند از:

توبه

اگر فردی در جرم خود توبه کند و از رفتار خود ابراز ندامت نماید، ممکن است تخفیف مجازات دریافت کند. و یا کلا مجازات نشود. توبه نشان‌دهنده‌ی تمایل به اصلاح و پشیمانی از عمل خلاف است.

 

شرایط خاص فردی

وجود شرایط خاص فردی نظیر بیماری‌های جسمی یا روانی می‌تواند منجر به تخفیف مجازات شود. در این شرایط، قاضی ممکن است به جای مجازات سنگین، به درمان و مراقبت فرد اهمیت بیشتری دهد.

 

همکاری با مراجع قضایی

همکاری با مراجع قضایی و کمک به روشن شدن ابعاد دیگر جرم، می‌تواند منجر به تخفیف مجازات شود. این همکاری نشان‌دهنده‌ی تعهد فرد به بهبود اوضاع و کمک به اجرای عدالت است.

 

 

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

جزییات جدید در مورد مجازات شرب خمر

در سال­ های اخیر، برخی تغییرات در این مجازات در ایران ایجاد شده است. از جمله این تغییرات می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش مجازات شرب خمر در برخی موارددر سال 1399، مجازات برای شرب خمر در برخی موارد مانند شرب خمر توسط افرادی که به عنوان مسئول یا نماینده در سازمان­ ها و نهادهای دولتی یا عمومی فعالیت می­کنند، از 80 ضربه شلاق به 100 ضربه شلاق افزایش یافت.
  • افزایش توجه به حقوق متهمان به شرب خمردر سال­ های اخیر، توجه بیشتری به حقوق متهمان به شرب خمر شده است. از جمله این حقوق می ­توان به حق برخورداری از مشاوره حقوقی و حق برخورداری از وکیل تسخیری اشاره کرد.

این تغییرات، نشان می­ دهد که ایران به دنبال اصلاح نظام کیفری خود و کاهش آسیب­ های ناشی از مجازات شرب خمر است.

مقالات مرتبط  شرب خمر از دیدگاه فقه و حقوق ایران

 

تدابیر پیشگیرانه برای کاهش شرب خمر

برای کاهش شرب خمر در جامعه، می­ توان از تدابیر پیشگیرانه زیر استفاده کرد:

  • آموزش عمومی در مورد مضرات شرب خمرآموزش عمومی در مورد مضرات شرب خمر می ­تواند به کاهش رغبت مردم به مصرف مشروبات الکلی کمک کند.
  • افزایش نظارت بر فروش مشروبات الکلیافزایش نظارت بر فروش مشروبات الکلی می تواند از عرضه غیرقانونی این مواد جلوگیری کند.
  • افزایش حمایت های اجتماعی از افراد مبتلا به اعتیاد به الکلافزایش حمایت­ های اجتماعی از افراد مبتلا به اعتیاد به الکل می تواند به ترک این افراد کمک کند.

قاچاق مشروبات الکلی چه مجازاتی دارد؟

مشروبات الکلی در ایران به عنوان کالای ممنوعه شناخته می شوند و در نتیجه وارد کردن آن ها به کشور به عنوان قاچاق کالا ممنوع و دارای مجازات شرب خمر است. ماده 703 قانون مجازات در همین رابطه است: وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می‌ گردد و واردکننده صرف نظر از میزان آن به 6 ماه تا 5 سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان 10 برابر ارزش عرفی(تجاری) کالای یادشده محکوم می‌ شود. رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم عمومی است.

مقالات مرتبط  اثر انکار در جرم شرب خمر: ماده 168 *تبرئه از شرب خمر*

ماده 703 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) در سایت ویکی حقوق

بر اساس تبصره 1 این ماده در صورتی که مشروبات الکلی موضوع قاچاق بیش از 20 لیتر باشد و در یک وسیله نقلیه کشف شده باشد علاوه بر سایر مجازات شرب خمر، آن وسیله نیز در صورت اطلاع مالک به نفع دولت ضبط می شود.

   

پیام: تعلیق اجرای مجازات بزه نگهداری مشروبات الکلی داخلی فاقد وجاهت قانونی است.

سایت سامانه ملی آرای قضایی

شرب خمر از  جمله جرائمی است که در قانون مجازات اسلامی ایران در زیر مجموعه جرایم تعزیری پیش­بینی شده است. اثبات این جرم دارای شرایط خاصی است و مجازات آن هم تحت شرایط خاصی کم و زیاد می­شود که بهتر است با گروه وکلای کیفری ژیوار در مورد مجازات شرب خمر مشورت کنید. اجاره سند برای جرم شرب خمر از دیگر خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار محسوب می گردد.

 

وکیل پایه یک دادگستری شرب خمر

وکیل دادگستری شرب خمر با راهنمایی به موکل می تواند کمک شایانی داشته باشد. وکیل شرب خمر با استفاده از مواد قانونی و راهکارهای فقهی مانند درخواست توبه می تواند موجبات تخفیف و یا موجبات قرار ترک تعقیب را فراهم کند. گروه .کلای ژیوار با سابقه طولانی در امور مختلف جزایی میتواند همراه شما باشد.

جهت مشاوره حقوقی می توانید با وکلای گروه زیوار در تماس باشید.

 

حق الوکاله وکیل جرم شراب خواری

با توجه به اینکه جرم شراب خواری یک جرم حدی است و مجازات شلاق را درپی دارد با پیچیدگی های همراه است و برای مشخص شدن حق الوکاله باید به روند پرونده و ادله آن توجه شود.

 

جمع بندی

 

مجازات شرب خمر و جرم شراب‌خواری در قانون مجازات جدید، همچنان به عنوان یکی از ابزارهای حقوقی برای مقابله با این پدیده استفاده می‌شود. با این حال، تغییرات جدید در قانون نشان‌دهنده تمایل به استفاده از روش‌های اصلاحی و تربیتی به جای مجازات‌های سنگین است. برای دستیابی به نتایج مثبت در این زمینه، نیاز به هم‌افزایی بین نهادهای قضایی، فرهنگی و آموزشی است تا بتوان به صورت هم‌زمان به کاهش جرایم و اصلاح رفتار افراد کمک کرد.

تشدید و تخفیف مجازات شرب خمر بر اساس عوامل مختلفی انجام می‌گیرد که همگی با هدف برقراری عدالت و اصلاح رفتار افراد صورت می‌پذیرد. شناخت دقیق این عوامل می‌تواند به درک بهتر قوانین و اجرای صحیح آن‌ها کمک کند.

 

 

 

سوالات متداول در باب مجازات شرب خمر

  • چه مجازات برای شراب‌خواری در اسلام تعیین شده است؟

در اسلام، شراب‌خواری به عنوان یک گناه کبیره شناخته می‌شود و مجازات آن حد شرعی است که شامل 80 ضربه شلاق برای افراد بالغ و عاقل است که مرتکب این جرم می‌شوند. این مجازات برای جلوگیری از شیوع فساد و حفظ سلامت جامعه تعیین شده است.

 

  • آیا شرایط خاصی برای اثبات جرم شراب‌خواری وجود دارد؟

بله، برای اثبات جرم شراب‌خواری نیاز به دو شاهد عادل است که شاهد مصرف شراب توسط فرد بوده‌اند یا اقرار صریح فرد متهم به این عمل. همچنین، بوی مشروبات الکلی از دهان فرد نیز می‌تواند یکی از شواهد باشد، اما به تنهایی کافی نیست و باید با دیگر شواهد تکمیل شود.

 

  • امکان تخفیف مجازات شراب‌خواری است؟

در قوانین شرعی اسلام، حد شرعی قابل تخفیف یا تعویق نیست و باید اجرا شود. اما برخی کشورها ممکن است در سیستم حقوقی خود مجازات‌های جایگزین یا تخفیفی تعیین کنند که این امر به قوانین داخلی آن کشور و تفسیر آنها از شریعت بستگی دارد.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.