ادغام محکومیت های کیفری

ادغام محکومیت های کیفری

ادغام محکومیت، ادغام پرونده کیفری، ادغام محکومیت کیفری، تجمیع پرونده کیفری، تجمیع مجازات و قانون ادغام حبس در این محتوا بررسی می گردد. گروه وکلای کیفری ژیوار راهنمای شما می باشد. در خصوص مشاوره می توانید با شماره 09101923725 تماس بگیرید. ادغام محکومیت کیفری یکی از مواردی است که در ماده 184 قانون آیین دادرسی کیفری بیان شده است. هرگاه پس از صدور حکم معلوم شود محکوم علیه دارای محکومیت های قطعی دیگری بوده که مشمول مقررات تعدد جرم می باشند و در میزان مجازات قابل اجرا موثر است.

ادغام محکومیت

برطبق ماده 184 قانون آئین دادرسی کیفری، هرگاه پس از صدور حکم معلوم شود، محکوم‌ علیه دارای محکومیت‌های قطعی دیگری بوده که مشمول مقررات تعدد جرم می‌باشند و در میزان مجازات قابل اجرا مؤثر است، اقدام می شود.

تعدد جرم در ادغام محکومیت ها

تعدد معنوی یا اعتباری جرم یعنی در جرائم قابل تعزیر فعل واحد دارای عناوین متعدده جرم می‌باشد. در این صورت مرتکب به مجازات جرمی محکوم می‌شود که مجازات آن اشد است. در صورتی که جرائم ارتکابی مختلف باشند، مجازات یک یک جرائم تعیین و مجموع آنها درباره متهم به اجراء گذاشته می‌ شود. اگر جمع مجازات ها ممکن نباشد مانند اینکه فردی به علت ارتکاب جرائم متعدد به حبس ابد و اعدام محکوم باشد، مجازات جرم مهمتر اجرا می شود.

برطبق ماده 184 قانون آیین دادرسی کیفری؛ هرگاه احکام صادره از دادگاه‌ های بدوی به لحاظ عدم تجدید نظر خواهی قطعی شده باشد، پرونده به آخرین شعبه دادگاه بدوی صادر کننده حکم، ارسال تا پس از نقض کلیه احکام به رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر کند.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

ادغام محکومیت‌ها در دادگاه بدوی

هرگاه احکام صادره از دادگاه‌ های بدوی به لحاظ عدم تجدید نظرخواهی قطعی شده باشد، پرونده به آخرین شعبه دادگاه بدوی صادر کننده حکم، ارسال تا پس از نقض کلیه احکام به رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر کند.

ادغام محکومیت پس از صدور حکم

در صورتی که پس از صدور حکم معلوم شود که محکوم‌ علیه دارای محکومیت‌ های کیفری دیگری از همان نوع جرم بوده که در موقع انشاء رأی مورد توجه واقع نشده است به منظور اعمال و اجرای مقررات مربوط به تعدد جرم، در صورت اختلاف مجازات های تعیین شده برای آن جرم، دادگاه صادر کننده حکم اشد و در صورت تساوی مجازات ها، دادگاهی که آخرین حکم را صادر نموده باید مبادرت به تصحیح حکم کند.

مقالات مرتبط  وکیل جرایم مالیاتی

ادغام محکومیت پس از صدور حکم

ادغام محکومیت در خلال رسیدگی

 در صورتی که در خلال رسیدگی دادگاه متهم قبلا مرتکب جرمی از همان نوع شده که نسبت به آن حکم صادر ولی غیر مجری مانده و تاریخ ارتکاب بزه مذکور قبل از تاریخی است که تحت رسیدگی می‌باشد. زیرا باید ماده 47 قانون مجازات اسلامی باید درحق متهم اعمال شود و با اینکه دادگاه حق فسخ حکم صادره را ندارد. در این مورد می‌تواند به همان مجازات قبلی اکتفا کرد.

شرایط اعمال ادغام پرونده در دادگاه بدوی

شرط اعمال ادغام محکومیت در دادگاه بدوی شامل موارد ذیل است:

  • بعد از صدور حکم معلوم شود، محکوم‌ علیه محکومیت‌ های قطعی دیگری داشته است.
  • این محکومیت‌ ها، مشمول مقررات تعدد جرم باشد.
  • این محکومیت‌ ها در میزان مجازات وی مؤثر باشد.

شرط اعمال مقررات تجمیع احکام متعدد

پیام: اعمال مقررات تجمیع احکام متعدد، ناظر بر فرضی است که مقررات تعدد جرم رعایت نشده باشد و منصرف از موردی است که متهم پس از قطعیت حکم، مرتکب جرائم دیگری نیز شود.

منبع سامانه ملی آرای قضائی

ادغام محکومیت‌ ها در دادگاه تجدید نظر

برطبق ماده 184 قانون آیین دادرسی کیفری؛ مواردی که صدور حکم واحد از وظایف دادگاه تجدید نظر است، شامل موارد ذیل است:

  • بعد از صدور حکم بدوی معلوم شود متهم دارای محکومیت‌ های دیگری است که توسط دادگاه تجدید نظر انشاء شده است.
  • بعد از صدور حکم توسط دادگاه تجدید نظر، مشخص شود متهم دارای احکام محکومیت قطعی قبلی است که به لحاظ قطعیت در زمان صدور یا عدم تجدید نظر خواهی یا اسقاط حق تجدید نظر خواهی سابقه طرح در دادگاه تجدید نظر نداشته‌ اند.
  • بعد از صدور حکم توسط دادگاه بدوی مشخص شود متهم دارای محکومیت یا محکومیت‌ های قابل تجدید نظری بوده که با طرح در دادگاه تجدید نظر حکم یا احکام محکومیت تأئید شده است.

ادغام محکومیت‌ ها در دیوان عالی کشور

در صورتی که یکی از احکام توسط وکیل دیوان عالی کشور تأئید شده باشد، مرجع صدور حکم واحد حق نقض هیچ یک از احکام را ولو اینکه بعضی از آنها را خود صادر کرده باشد ندارد و تا زمانی که احکام سابق توسط دیوان نقض نشود صدور حکم واحد ممکن نیست.

ادغام پرونده در احکام غیابی

ادغام پرونده در احکام غیابی

در صورتی که شخصی بر طبق احکام غیابی متعدد در جرائم مشابه به مجازات های مختلف محکوم شده باشد. بر طبق ماده 184 قانون آیین دادرسی کیفری؛ تمام پرونده‌ها قانوناً به آخرین دادگاه صادر کننده حکم غیابی برای صدور حکم واحد ارسال می شود. رأی ادغامی حکم جدیدی است که طبق مقررات تجدید نظرخواهی قابل تجدید نظر بوده و به لحاظ امکان استفاده محکوم‌ علیه از این حق ابلاغ رأی ادغامی به وی ضرورت دارد.

تجمیع مجازات ها در ادغام پرونده کیفری

بر طبق ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری؛ هر گاه پس از صدور حکم معلوم شود محکوم علیه دارای محکومیت‌ های قطعی دیگری است و اعمال مقررات تعدد در میزان مجازات قابل اجرا، مؤثر است، قاضی اجرای احکام کیفری به شرح زیر اقدام می‌ کند. شرط اعمال این ماده تأثیر مقررات تعدد جرم که از موارد تشدید مجازات می‌ باشد در میزان مجازات قابل اجرا می باشد.

مقالات مرتبط  مجازات قاچاق کالا و ارز در دادگاه ویژه انقلاب اسلامی

بر طبق ماده 134 قانون مجازات اسلامی؛ در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از 3 جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم می‌ کند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از 3 جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می‌ نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود، مجازات اشد بعدی اجراء می شود. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد، اگر جرائم ارتکابی بیشتر از سه جرم نباشد تا یک ‌چهارم و اگر جرائم ارتکابی بیشتر از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می شود.

در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از 3 جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم می‌ کند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از 3 جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می‌نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیر قابل اجراء شود، مجازات اشد بعدی اجراء می شود. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد، اگر جرائم ارتکابی بیشتر از 3 جرم نباشد تا یک ‌چهارم و اگر جرائم ارتکابی بیشتر از 3 جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می شود.

رأی وحدت رویه شماره 758 دیوان عالی کشور

در مورد صدور حکم واحد با رعایت مقررات تعدد جرم و حقوق قانونی محکوم علیه مطابق تکلیف قانونی مقرر در ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری: منظور از انجام تکلیف قانونی در ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری، حذف احکام متعدد و صدور حکم واحد با لحاظ قاعده تعدد جرم است نه تجدید نظر خواهی که در آن مسأله ممنوع یا مجاز بودن دادگاه از تشدید مجازات که در جریان یک دادرسی عادی لازم‌ الرعایه است، مطرح باشد.

در نتیجه برطبق این ماده در مواردی که محکوم علیه دارای محکومیت‌ های قطعی دیگری است و اعمال مقررات تعدد در میزان مجازات قابل اجرا مؤثر است. در صورتی که یکی از احکام در دیوان عالی کشور تأیید یا احکام متعدد از دادگاه‌ های حوزه‌های قضایی استان‌ های مختلف یا از دادگاه‌ های با صلاحیت ذاتی متفاوت صادر شده باشد، دیوان عالی کشور باید به تقاضای قاضی اجرای احکام کیفری، پس از نقض تمام احکام، پرونده را به دادگاهی که طبق همین ماده صالح اعلام شده است برای صدور حکم واحد با رعایت مقررات تعدد جرم و حقوق قانونی محکوم علیه، ارجاع کند.

مقالات مرتبط  وکیل جرایم اطفال و نوجوانان تهران 

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

بهترین وکیل مواد مخدر کیست؟

بهترین وکیل مواد مخدر فردی است که در کلیه قوانین مبارزه با جرایم مواد مخدر مانند قوانین مربوط به مجازات حمل و نقل، قاچاق و مصرف مواد مخدر، در زمینه رسیدگی و یافتن راه حل موثر، تجربه بالایی داشته باشد تا از متهمان چنین جرایمی دفاع کند. و در نهایت این انتخاب شماست که بتوانید از دانش یک وکیل مجرب و متخصص بهره مند شوید زیرا با اعطای وکالت به وکیل متخصص نقش مهمی در سرنوشت پرونده کیفری خود یا اطرافیان خود دارید.

اما اگر موفق به گرفتن وکیل نشدید می توانید با بهترین وکیل مواد مخدر در تهران برای تهیه لایحه دفاعیه برای انواع اتهامات مربوط به مواد مخدر مانند خرید و فروش، واردات، صادرات و ساخت و توزیع آنها صحبت کنید.

وکیل کیفری ژیوار

با توجه به اهمیت روند رسیدگی به پرونده های کیفری که برای مرتکبین آن در قانون مجازات تعیین شده است، بهتر است قبل از هر اقدام در دفاع از خود در دعاوی کیفری از مشاوره و وکالت وکیل کیفری ژیوار بهره مند شوید تا در وقت و هزینه صرفه جویی شود و حق و حقوق شخص ضایع نشود.

وکیل کیفری ژیوار راهنمای شما در باب:

سئوالات و مشکلات حقوقی درمورد پرونده های کیفری را با وکیل کیفری تهران، وکیل کیفری مشهد، وکیل کیفری قم، وکیل کیفری کرج مربوط به وکلای کیفری ژیوار مطرح نمایید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.

سوالات متداول ادغام محکومیت

در این بخش مفتخر به پاسگویی سوالات متداول در باب ادغام محکومیت می باشیم:

  • ادغام محکومیت چیست؟ برطبق ماده 184 قانون آئین دادرسی کیفری، هرگاه پس از صدور حکم معلوم شود، محکوم‌ علیه دارای محکومیت‌های قطعی دیگری بوده که مشمول مقررات تعدد جرم می‌باشند و در میزان مجازات قابل اجرا مؤثر است، اقدام می شود.
  • ادغام محکومیت پس از صدور حکم؟ در صورتی که پس از صدور حکم معلوم شود که محکوم‌ علیه دارای محکومیت‌ های کیفری دیگری از همان نوع جرم بوده که در موقع انشاء رأی مورد توجه واقع نشده است به منظور اعمال و اجرای مقررات مربوط به تعدد جرم، در صورت اختلاف مجازات های تعیین شده برای آن جرم، دادگاه صادر کننده حکم اشد و در صورت تساوی مجازات ها، دادگاهی که آخرین حکم را صادر نموده باید مبادرت به تصحیح حکم کند.
Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.