دیه لب در واقع مربوط به از بین بردندن دو لب و هر یک، نصف خونبها کامل خواهد داشت. دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام محاسبه میگردد. از این رو حدود لب بالا از نظر عرض، مقداری است که لثه را می پوشاند و به روزنه و دیواره بینی متصل می شود. همچنین طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض، مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها نیز جزء لب ها محسوب نمی شوند.
بدین ترتیب جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دولب و یا قسمتی از آن گردد جرم می باشد. حتی اگر این امر موجب نمایان شدن دندان ها بشود یا نشود. وکیل کیفری ژیوار درباره خونبها لب و مجازات های مربوط به این جرم اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهند داد.
موضوع خونبها فلج شدن لب
یکی از مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت مربوط به موضوع خونبها فلج شدن لب است. در واقع جنایتی که موجب سست و فلج شدن هر یک از لب ها شود به گونه ای که با خنده و مانند آن از دندان ها کنار نرود، موجب دو سوم خونبها یک لب و از بین بردن هر یک از لب های سست و فلج شده موجب یک سوم خونبها لب خواهد شد. مقدار خونبها در نظر گرفته شده برای فلج شدن لب 160 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. البته در نظر داشته باشید که نرخ خونبها هر ساله متفاوت می باشد. با توجه به ناحیه مورد نظر در صورت یا لب این مقدار متغییر است.
دیه لب در صورت جمع شدگی
در صورتی که جراحت وارد شده به لب مربوط به دیه لب در صورت جمع شدگی باشد، مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که به موجب حادثه از روی عمد یا به صورت سهوی لب های فردی جمع شود و به موجب این جمع شدگی لب ها دندان های فرد نمایان شده باشد یا نشده باشد، خونبها به شخص تعلق می گیرد. همچنین مبلغ خونبها در واقع جمع شدن لب طبق ارش تعیین می گردد. از طرفی قاضی با بررسی نظر پزشک قانونی درباره شدت جراحت وارده مبلغ این خونبها را مشخص خواهد نمود. وکیل کیفری تهران می تواند راهنمای شما باشد.
مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:
دیه بخیه لب
مطابق ماده 709 قانون مجازات اسلامی، جراحت ها و صدماتی که به سر و صورت شخص وارد می شوند شامل دیه حارصه یا دامپه می گردند. در صورتی که جراحت وارد شده به لب ها از نوع حارصه باشد و خراشیدگی لب بدون خونریزی و کبودی باشد، مبلغ خونبها برای فرد مشخص می گردد که حدود 1% خونبها کامل یا مبلغ 6 میلیون تومان خواهد بود.
چنانچه جراحت وارده به لبها موجب خونریزی شدید یا خفیف شده باشد و آسیب به گوشت شخص رسیده باشد، باید خونبها دامپه لب به صورت کامل پرداخت گردد. از این رو خونبها جراحت دامپه لب برابر با 2% خونبها کامل یا حدود 12 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
دیه پارگی هر دو لب
طبق ماده 610 قانون مجازات اسلامی به بررسی دیه پارگی هر 2 لب می پردازیم. در صورتی که پارگی لب باعث نمایان شدن دندان ها شود دیه پارگی هر 2 لب حدود یک سوم خونبها کامل است. این موضوع بدین معناست که مطابق نرخ خونبها سال 97 حدود 77 میلیون تومان خواهد بود. در صورتی که خونبها پارگی هر 2 لب در صورتی که لب ها بدون عیب ، بهبود پیدا کنند یک پنجم خونبها کامل خواهد بود. این مقدار مطابق نرخ خونبها سال 97 حدود 46 میلیون و 200 هزار تومان در نظر گرفته خواهد شد.
بررسی دیه شکافتن لب
در بررسی دیه شکافتن لب، شکافتن هر 2 لب به نحوی که باعث نمایان شدن دندان ها شود، یک سوم خونبها کامل و در صورت بهبودی بدون عیب، یک پنجم خونبها کامل را خواهد داشت. همچنین شکافتن یک لب موجب یک ششم خونبها کامل و در صورت بهبودی بدون عیب، موجب یک دهم دیه کامل خواهد شد. بدین ترتیب جراحات وارده بر لب هرگاه باعث نمایان شدن دندان ها نشود، در صورتی که از مصادیق حارصه، دامیه و متلاحمه باشد، حکم جراحات مذکور را خواهد داشت.
بهتر است قبل از هر اقدام در دفاع و یا شکایت از مشاوره و وکالت وکیل دیه بهره مند شوید. در صورت ارتباط با گروه وکلای کیفری ژیوار در وقت و هزینه خود جهت پیشبرد پرونده حقوقی یا کیفری صرفه جویی کی شود و حق و حقوق شخص ضایع نخواهد شد.
سوالات متداول در باب دیه لب
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب دیه لب می باشیم:
- دیه لب در صورت جمع شدگی چقدر است؟ در صورتی که جراحت وارد شده به لب مربوط به دیه لب در صورت جمع شدگی باشد، مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که به موجب حادثه از روی عمد یا به صورت سهوی لب های فردی جمع شود و به موجب این جمع شدگی لب ها دندان های فرد نمایان شده باشد یا نشده باشد، خونبها به شخص تعلق می گیرد.
- دیه بخیه لب چقدر است؟ مطابق ماده 709 قانون مجازات اسلامی، جراحت ها و صدماتی که به سر و صورت شخص وارد می شوند شامل دیه حارصه یا دامپه می گردند. در صورتی که جراحت وارد شده به لب ها از نوع حارصه باشد و خراشیدگی لب بدون خونریزی و کبودی باشد، مبلغ خونبها برای فرد مشخص می گردد که حدود 1% خونبها کامل یا مبلغ 6 میلیون تومان خواهد بود.
بدون دیدگاه