وکیل جرایم مطبوعاتی

وکیل جرایم مطبوعاتی

وکیل جرایم مطبوعاتی، جرم مطبوعاتی، شماره تماس 09020038664 و خدمات مشاوره با گروه وکلای کیفری ژیوار به صورت تخصصی صورت می گیرد. در واقع وکیل جرایم مطبوعاتی به حوزه جرم اتفاق افتاده در مطبوعات تعریف می شود. مطبوعات عبارتند از نشریاتی که به صورت منظم و با نامی ثابت و داشتن تاریخ و شماره ردیف و در زمینه های گوناگونی از قبیل خبری، سیاسی، اقتصادی، انتقادی، کشاورزی، علمی، فنی، فرهنگی اخباری را منتشر سازند.

طبق تبصره 2 این ماده نشریه هایی که بدون گرفتن پروانه از هیئت نظارت بر مطبوعات خبری را منتشر می سازند، قانون مطبوعات شامل آنها نمی شود و تابع قوانین عمومی هستند. همچنین طبق تبصره 3 همین ماده نیز همه نشریات الکترونیکی مشمول مواد قانون مطبوعات خواهند بود. گروه وکلای کیفری ژیوار با ارائه وکیل دادگستری کارآمد در خصوص جرایم مطبوعاتی همراه شما خواهند بود.

کلیات جرم و وکیل جرایم مطبوعاتی

در این بخش درباره کلیات جرم و وکیل جرایم مطبوعاتی اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت‌. در واقع جرم مطبوعاتی به کلیه جرائمی گفته می شود که با ارتکاب به آن، مطبوعات می توانند جرایمی را مرتکب شوند. از این رو جرایم مطبوعاتی یک جرم عادی است که به عنوان مثال اگر توهین، از طریق مطبوعات صورت گیرد، تبدیل به جرم مطبوعاتی می شود. البته این موضوع به این معنی نیست که چنانچه جرمی توسط مطبوعات صورت گیرد، نتوان آن را جرم عادی تلقی نمود.

گستردگی جرایم مطبوعاتی سبب شده است در قوانین مطبوعات، طبقه بندی های ویژه ای در نظر گرفته شود. در لیست زیر به بررسی انواع جرایم مطبوعاتی می پردازیم:

  • تمایز جرایم مطبوعاتی بر اساس اهمیت و سنگینی جرم
  • تمایز جرایم مطبوعاتی با توجه به منشا قانونی
  • تمایز براساس نوع دادرسی صلاحیت دار
  • تفکیک برحسب موضوع جرایم مطبوعاتی

عملکرد وکیل جرایم مطبوعاتی بر مبنای اهمیت جرم

یکی از مواردی است که بایستی به آن توجه نمود، عملکرد وکیل جرایم مطبوعاتی بر مبنای اهمیت جرم می باشد. از این رو بر مبنای اهمیت و خطر جرایم مختلف مطبوعاتی، برای مجرمین مجازات های سنگین یا سبک در نظر گرفته می شود. بدین ترتیب بدیهی است که از این حیث، افشای اسرار دفاع ملی و انتشار اخبار نادرست به مراتب دارای مجازات سنگین تری نسبت به جرایمی نظیر توهین به افراد است. از این رو ایراد این نوع طبقه بندی جرم در این است که اهمیت جرم مطبوعاتی غالبا از طبیعت جرم جدا خواهد بود.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

تفکیک جرم مطبوعاتی بر حسب نوع دادرسی

در خصوص تفکیک جرم مطبوعاتی بر حسب نوع دادرسی، وکیل جرایم مطبوعاتی بیان می نماید که این مدل از تقسیم بندی معمولا با طبقه بندی بر اساس سنگینی و اهمیت آنها، منطبق است. همین امر باعث شده برای رسیدگی به این جرایم قواعد دادرسی خاصی همچون الزام به برگزاری دادگاه علنی و وجود هیات منصفه پیش بینی شود.

مقالات مرتبط  دعاوی تعزیرات

سایر تفکیک های مربوط به جرایم مطبوعاتی بدین شرح می باشند که برخی از جرایم مربوط به دین و ارزش های دینی مانند توهین به دین و مقدسات خواهد بود. همچنین جرایم مطبوعاتی مربوط به حقوق فردی از جمله توهین یا افشای اسرار خصوصی از قبیل جرایم مربوطه می باشند. همچنین جرایمی که در مطبوعات علیه نظام و امنیت نیز صورت می گیرد جرم بوده و بررسی های لازم بر عهده وکیل جرایم مطبوعاتی می باشد.

وجود شاکی و وکیل جرایم مطبوعاتی

جرائم مطبوعاتی ممکن است شامل تعرض به حدود الهی و حقوق عمومی باشد و یا تعرض به حقوق خصوصی، که در چنین حالتی وجود شاکی محرز بوده و وکیل جرایم مطبوعاتی به بررسی این موضوع خواهد پرداخت. بدین ترتیب برای طرح شکایت علیه مطبوعاتی که تعرض و جرم رخ داده باشد این است که باید مدعی خصوصی و یا دادستان طرح شکایت را به صورت دقیق بررسی نماید.

این طرح شکایت یکی از 2 حالت زیر را خواهد داشت و به هر حال دادستان مسئول پیگیری آنها است:

  • حالت اول و دوم عبارتند از مواردی که شاکی خصوصی و یا عمومی به شکایت مطبوعات مورد نظر می پردازد، ولی گذشت آنها نمی تواند باعث متوقف شدن رسیدگی به جرم صورت گرفته باشد.
  • حالت سوم نیز زمانی است که شاکی خصوصی طرح شکایت را مطرح کرده باشد و با رضایت شاکی رسیدگی به جرم مطبوعاتی متوقف می شود.

وجود شاکی و وکیل جرایم مطبوعاتی

رای هیات منصفه و وکیل جرایم مطبوعاتی

در خصوص جزئیات رای هیات منصفه و وکیل جرایم مطبوعاتی بایستی بدانید که اعضای هیات منصفه که در تهران 21 نفر و در سایر شهرستان ها 14 نفر هستند از بین اقشار مختلف جامعه همچون اساتید دانشگاه، نویسندگان، روزنامه نگاران، کارگران، روحانیون بر طبق ماده 36 قانون مطبوعات مشخص می گردند. اعضای هیات منصفه مستقل بوده و وابستگی فکری و نظری به دادگاه نخواهند داشت. از این رو در اعلام نظر خود آزاد می باشند حضور آنها در جلسه دادگاه به منظور حفظ حقوق متهم و تامین استقلال و بی طرفی است.

در انتهای دادرسی و پیش از صدور حکم، رای اکثریت و هیات منصفه به صورت کتبی به دادگاه ارائه می گردد. بدین ترتیب رای صادره قابلیت تجدیدنظر خواهی خواهد داشت. از این رو طبق ماده 34 قانون مطبوعات، جرایم مطبوعاتی، جرایمی هستند که در محاکم عمومی یا سایر مراجع قضایی به صورت علنی و با حضور هیات منصفه به آنها رسیدگی می شود. در مجموع به کلیه جرایمی می تواند اطلاق شود که از طریق مطبوعات انجام می شود.

حقوق متهم و وکیل جرایم مطبوعاتی

یکی از موضوعات مهم حقوق متهم است که جلسه رسیدگی متهم علنی باشد و دیگران شاهد اجرای عدالت باشند. در خصوص جرایم مطبوعاتی نیز چون این جرایم دارای وضعیت خاصی هستند و جامعه بر مرتکبین این جرائم به عنوان روشنفکر نگاه می کنند، لذا جریان رسیدگی بایستی به نحوی باشد که وجدان جمعی اقناع پیدا کند که مرتکب جرم مستحق مجازات می باشد.

لذا طبق ماده 168 قانون مجازات اسلامی که در این بارع به صورت مطلق بیان نموده که رسیدگی به جرائم مطبوعاتی علنی می باشد. صرفا مگر طرفین پرونده جهت حفظ آبروی خود تقاضا کنند دادگاه غیر علنی باشد که در این صورت جلسه دادگاه غیر علنی برگزار خواهد شد.

مقالات مرتبط  حکم جلب چیست و چه شرایطی دارد؟

این حق در قوانین شکلی یعنی قانون اساسی و آئین دادرسی مدنی و کیفری بر آن تاکید شده است. از این رو رسیدگی به جرایم مطبوعاتی در حضور وکیل جرایم مطبوعاتی خواهد بود. البته بدین صورت است که وکیل را خود متهم انتخاب می کند و در صورتی که توان اختیار وکیل کیفری نداشته باشد با تقاضای متهم دادگاه وکیلی برای متهم انتخاب می کند. در صورتی که مجازات عملی اعدام و یا حبس ابد باشد در این چنین مواردی داشتن وکیل الزامی است.

بررسی مسئولیت در جرم و وکیل جرایم مطبوعاتی

در میان مسئولیت های وکیل جرایم مطبوعاتی چنین توضیح داده شده است که یکی از اصول پذیرفته شده حقوق جزا اصل شخصی بودن مسئولیت می باشد. در متون حقوقی و احکام اسلام نیز اصل شخصی بودن مسئولیت کیفری به جزء در مورد ضمان عاقله پذیرفته شده است. این موضوع بدین معناست که هر شخصی بایستی تاوان خطای خود را پرداخت کند.

 از این رو دیگران مسئول اعمال خطای یک دیگر نیستند. ولی در مورد جرائم مطبوعاتی مقررات به نحوی تنظیم شده که به استناد تبصره های 4 و 7 ماده صاحب امتیاز، مدیرمسئول، نویسنده و دیگر اشخاصی که در ارتکاب جرم مطبوعاتی دخیل بوده اند همگی یا چند نفر از آنها می توانند به عنوان مسئول جرم شناخته شوند.

مسئولیت هر یک از مسئولین مطبوعاتی در بخش های بعدی شرح داده شده است:

بررسی مسئولیت در جرم و وکیل جرایم مطبوعاتی

مسئولیت کیفری صاحب امتیاز و مدیر مسئول مطبوعات

در این بخش به بررسی جرم و مسئولیت کیفری صاحب امتیاز و مدیر مسئول مطبوعات می پردازیم. صاحب امتیاز یک نشریه کسی است که تحت شرایط مقرر در قانون مطبوعات، پروانه انتشار نشریه رادریافت نموده است. بر اساس تبصره 4 ماده 9 قانون مطبوعات، صاحب امتیاز در قبال خط مشی کلی نشریه مسئول است . بدبن ترتیب مسولیت صاحب امتیار نظارت به عدم رعایت تشریفات قانونی است که مطبوعات ملزم به رعایت آن می باشد.

از سوی دیگر مدیر مسئول، مدیر نشریه است که پاسخگوی اصلی جرایم مطبوعاتی است. بر اساس ماده ذکر شده، مدیر مسئول، مسولیت امور مربوط به نشریه و تمامی مطالبی است که در نشریه به چاپ می‌ رسد. البته این وظیفه که در این ماده بیان شده است جزء وظایف مدنی است و قانون‌ گذار در مواد 30 و 31 و 37 به حق و حقوق کیفری او نیز اشاره نموده است.

صلاحیت دادگاه و وکیل جرایم مطبوعاتی مقامات خاص

در این بخش به بررسی صلاحیت دادگاه و وکیل جرایم مطبوعاتی مقامات خاص خواهیم پرداخت. دادگاه صلاحیت رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط اعضاء مجمع تشخیص مصلحت نظام، دارندگان پایه قضایی، وزرا و معاون های رییس جمهور، استانداران، فرمانداران، امرای ارتش و دارندگان درجه سرتیپی به بالا، معاونان و مشاوران روسای سه قوه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونین وزرا ، سفرا و روسای قوای سه گانه، دادستان و رییس دیوان محاسبات کشور و مدیران کل اطلاعات استان ها را به عهده دارد. بدین ترتیب در صورت ارتکاب جرم مطبوعاتی و رسانه ای در هر کجای ایران توسط افراد فوق، دادسرای فرهنگ و رسانه تهران و دادگاه کیفری یک تهران به رسیدگی و اعمال مجازات مربوطه خواهد پرداخت.

مقالات مرتبط  تخلفات بهداشتی تعزیرات حکومتی

صلاحیت دادگاه در مبحث فضای مجازی وکیل جرایم مطبوعاتی

در خصوص فضاهای مجازی نیز جرایمی رخ می دهد. از این رو در این بخش به بررسی صلاحیت دادگاه در مبحث فضای مجازی وکیل جرایم مطبوعاتی می پردازیم. از این رو انتشار روزنامه ها و نشریات آنلاین، باعث بروز پدیده جرایم مطبوعاتی رایانه‌ ای می گردد. از این رو با توجه به اینکه مکان مشخصی جهت ارتکاب جرایم مطبوعاتی رایانه‌ ای قابل تشخیص نخواهد بود. به استناد ماده 29 قانون جرایم رایانه‌ ای، اگر محل وقوع جرایم رایانه‌ ای مشخص نباشد، دادسرای محل کشف یا گزارش جرایم رایانه‌ ای صالح به رسیدگی است. در بحث صلاحیت دادگاه رسیدگی به جرایم مطبوعاتی، محل محاکمه مجرم مشخص می گردد.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

رسیدگی به مجازات‌ از طریق وکیل جرایم مطبوعاتی

در رسیدگی به مجازات‌ از طریق وکیل جرایم مطبوعاتی طبق ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری، رسیدگی به جرائم مطبوعاتی در دادگاه کیفری یک صورت می گیرد. همچنین در ماده 305 همین قانونی آمده است که نحوه و چگونگی رسیدگی به جرایم مطبوعاتی به صورت علنی است. از این رو رسیدگی در دادگاه کیفری یک مرکز استان صورت می گیرد.

بدین ترتیب تخلف از مقررات این قانون جرم است و چنانچه در قانون مجازات اسلامی و این قانون برای آن مجازات تعیین نشده باشد متخلف به یکی از‌مجازات های زیر محکوم می گردد:

  • جزای نقدی از 1 میلیون ریال تا 20 میلیون ریال
  • تعطیلی نشریه حداکثر تا 6 ماه در مورد مذکور همچنین تعطیلی روزنامه‌ ها حداکثر تا 1 سال در مورد سایر نشریات

از طرفی دادگاه می‌ تواند در جرائم مطبوعاتی مجازات حبس و شلاق را به یکی از مجازات های زیر تبدیل نماید:

  • جزای نقدی از 2 میلیون ریال تا 50 میلیون ریال
  • تعطیلی نشریه حداکثر تا 6 ماه، همچنین تعطیلی روزنامه‌ ها تا یک سال در مورد سایر نشریات
  • اعمال محرومیت از مسئولیت های مطبوعاتی حداکثر تا 5 سال

سوالات و مشکلات حقوقی در مورد پرونده های جرایم مطبوعاتی را در تمام ساعات شبانه روز حتی ایام تعطیل با وکیل جرایم مطبوعاتی و گروه وکلای کیفری ژیوار مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند. گروه وکلای کیفری ژیوار راهنمای شما در باب وکیل کلاهبرداری در مشهد و سایر استان های ایران می باشد.

سوالات متداول در باب وکیل جرایم مطبوعاتی

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب وکیل جرایم مطبوعاتی می باشیم:

  • تفکیک جرم مطبوعاتی بر حسب نوع دادرسی به چه صورت است؟ در خصوص تفکیک جرم مطبوعاتی بر حسب نوع دادرسی، وکیل جرایم مطبوعاتی بیان می نماید که این مدل از تقسیم بندی معمولا با طبقه بندی بر اساس سنگینی و اهمیت آنها، منطبق است. همین امر باعث شده برای رسیدگی به این جرایم قواعد دادرسی خاصی همچون الزام به برگزاری دادگاه علنی و وجود هیات منصفه پیش بینی شود.
  • رسیدگی به مجازات‌ از طریق وکیل جرایم مطبوعاتی چگونه است؟ در رسیدگی به مجازات‌ از طریق وکیل جرایم مطبوعاتی طبق ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری، رسیدگی به جرائم مطبوعاتی در دادگاه کیفری یک صورت می گیرد. همچنین در ماده 305 همین قانونی آمده است که نحوه و چگونگی رسیدگی به جرایم مطبوعاتی به صورت علنی است. از این رو رسیدگی در دادگاه کیفری یک مرکز استان صورت می گیرد.
Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.