زمانی که با پرونده اطفال و نوجوانان مواجه شدید 2 راه حل دارید که یکی پیگیری توسط وکیل جرایم اطفال و نوجوانان می باشد. راه دوم این است که شما بدون آگاهی از قوانین و مقررات دفاع از پرونده را پیش ببرید. به طور کلی جرایم اطفال، یکی از جرایمی است که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین شده است.
- بهترین وکیل کیفری در تهران کیست؟
- بهترین وکیل دادگستری متخصص در تهران کیست؟
رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان مستلزم وجود یک دادرسی ویژه برای آنان است. همچنین به جرایم اطفال در دادسرا و دادگاه ویژه اطفال رسیدگی می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله پیشرو که متعلق به گروه وکلای کیفری ژیوار است، مطالعه بفرمائید.
موضوع وکیل جرایم اطفال و نوجوانان
در خصوص موضوع وکیل جرایم اطفال و نوجوانان، مهمترین جرایم اطفال و نوجوانان به شرح ذیل توضیح داده است:
موضوع ضرب و جرح در بین کودکان و نوجوانان فراوان است. این گونه جرایم بیشتر در سنین 16 تا 20 سالگی در میان نوجوانان دیده می شود. زیرا در این سنین نوجوانان در اوج بلوغ و بحران های جوانی هستند. همانطور که می دانید اغلب نوجوانان مخصوصا پسران در این سن و سال افرادی پرخاشجو، خشن و زود رنج می باشند. از این رو مشاهده می شود که به کمتر بهانه ای از کوره در رفته و با طرف مقابل به زد و خورد می پردازند. همچنین تعداد سرقت کودکان و نوجوانان نسبت به سایر جرایم به اندازه ای زیاد است که می توان حتی مبحث جرایم کودکان و نوجوانان را به سرقت های ارتکابی آنها اختصاص داد.
معمولا سرقت کودکان در بدو امر از داخل منزل شروع می شود. به صورتی که کودک اشیاء را در 4 یا 5 ماهگی لمس می کند و در 5 ماهگی بی اراده اشیا راکه در دسترس او قرار دارد برداشته و با آن بازی می کند. به طور کلی اگر چند مداد را در جلوی بچه نگه داریم، بدون اینکه تشخیص دهد که چه نوع وسیله ای است همه آنها را با دست ضعیف و ناتوان خود می گیرد و اگر بخواهیم آنها را از او پس بگیریم از خود مقاومت نشان داده و حاضر به پس دادن آنها نیست.
در خصوص مشاوره حقوقی و یا اعطای وکالت کلیک کنید.
بهترین وکیل جرایم اطفال و نوجوانان تهران
در بین جرایم بر ضد اموال، جرایمی وجود دارند که ارتکاب آن منحصرا از طرف بزرگسالان صورت می گیرد. بدین ترتیب کودکان و نوجوانان بزهکار یا اصلا مرتکب این قبیل جرائمی نمی شوند و یا به ندرت مرتکب می شوند.
این جرایم عبارتند از:
- کلاهبرداری
- خیانت در امانت
- صدور چک بلا محل
- جعل و تزویر
یکی از جرایم رایجی که غالبا از طرف کودکان و نوجوانان بزهکار وقوع می یابد، می توان به خرابکاری و ایجاد خسار ات مالی اشاره نمود. به طور کلی خرابکاری و ایجاد خسارت از طرف کودکان و نوجوانان، امروزه به صورت یک مساله حاد اجتماعی درآمده و در اکثر کشورها کودکان و نوجوانان با مسائل ذیل رو به رو خواهند شد:
- شکست وسائل روشنایی معابر و جاده ها و اماکن عمومی
- شکستن صندلی های پارک ها
- شکستن شیشه درب و پنجره ساختمان هایی که بدون سکنه هستند.
- کندن و ویران ساختن علایم راهنمایی و رانندگی که به منظور حفاظت جان عابرین و مسافرین و رانندگان نصب شده اند.
- پاره کردن روکش صندلی اتوبوس ها، مینی بوس ها و واگن های راه آهن سالیانه میلیون ها ریال خسارت به جامعه و دولت و صاحبان آن وسایل وارد می سازد.
مسئولیت کیفری وکيل جرایم خردسالان
در این بخش درباره مسئولیت کیفری و وکيل جرایم اطفال و نوجوانان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. وکیل جرایم اطفال و نوجوانان توضیح می دهد که طبق قانون مجازات اسلامی مصوب در سال 1392 بررسی جرایم اطفال به 3 دسته تقسیم می شوند:
- اطفال تا 9 سالگی، به علت نرسیدن به بلوغ و فقدان قوه تشخیص و تمیز، فاقد مسئولیت کیفری می گردند.
- اطفال بین 9 تا 15 سالگی، در صورت ارتکاب جرایم تعزیری از سوی این افراد، مجازات بزرگسالان در مورد آنها اعمال نمی گردد. بلکه در صورت ارتکاب شدیدترین جرم نیز، در نهایت به یک سال حبس در کانون اصلاح و تربیت محکوم خواهند شد.
- نوجوانان بین سنین 15 تا 18 سال، مانند گروه دوم مجازات بزرگسالان در خصوص آنها اعمال نمی شود. بلکه در صورت ارتکاب شدیدترین جرم نیز، در نهایت به 5 سال حبس در کانون اصلاح و تربیت محکوم می گردند.
مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:
رسیدگی به پرونده های مربوط به جرایم اطفال و نوجوانان
در خصوص رسیدگی به پرونده های مربوط به جرایم اطفال و نوجوانان بایستی جرم اتفاق افتاده با توجه به سن فرد مورد بررسی قرار گیرد. بدین ترتیب دادگاه وقت جلسه رسیدگی را تعیین و به والدین، اولیا، سرپرست قانونی طفل یا نوجوان، یا وکیل دادگستری وی و دادستان و شاکی ابلاغ می کند. لازم به توضیح است که در مورد جرایم تعزیری درجه 6 و 7 و 8 که مجازات آنها غیر از حبس باشد.
اگر طفل متهم و والدین یا سرپرست قانونی او و در صورت داشتن وکیل، دادگاه می تواند بدون تعیین وقت، رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید. بدین ترتیب رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان علنی نخواهد بود. همچنین هرگاه مصلحت طفل ایجاب کند ممکن است تمام یا قسمتی از دادرسی در غیاب او به عمل آید. اما در هر صورت رای دادگاه حضوری محسوب می گردد.
بررسی مجازات و مسئولیت وکیل جرایم اطفال و نوجوانان
در این بخش به بررسی مجازات و مسئولیت وکیل جرایم اطفال و نوجوانان می پردازیم. همانطور که در مطالب فوق اشاره شد، مجازات نوجوانان با توجه به سن و نوع جرم متفاوت خواهد بود.
طبق ماده 88 قانون مجازات اسلامی، اطفال و نوجوانانی که مرتکب جرایم تعزیری می شوند و سن آنها بین 9 تا 15 سال تمام است بر حسب مورد، دادگاه یکی از تصمیمات زیر را اتخاذ می کند:
- تسلیم به والدین یا سرپرست قانونی با اخذ تعهد
- تربیت در حسن اخلاق طفل یا نوجوان
- تسلیم به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگری که دادگاه به مصلحت طفل یا نوجوان بداند
- نصیحت به وسیله قاضی دادگاه
- اخطار و تذکر و یا اخذ تعهد کتبی به عدم تکرار جرم
- نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از 3 ماه تا یک سال
طبق ماده 89 قانون مجازات اسلامی برای نوجوانانی که بین 15 تا 18 سال مرتکب جرم می شوند، چنین مجازات هایی در نظر گرفته می شود:
- نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از 2 تا 5 سال برای جرایم درجه 3
- نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از یک تا 3 سال برای جرایم درجه 4
- نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از 3 ماه تا یک سال یا پرداخت جزای نقدی از 10 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال
- پرداخت جزای نقدی از یک میلیون ریال تا 10 میلیون ریال یا انجام 60 تا 180 ساعت خدمات عمومی رایگان برای جرایم درجه 6
- پرداخت جزای نقدی تا یک میلیون ریال در مورد جرایم درجه 7 و 8
تخفیف مجازات جرایم اطفال نوجوانان
وکیل جرایم اطفال و نوجوانان در خصوص تخفیف جرایم اطفال و نوجوانان این گونه بیان می کند:
- دادگاه می تواند با توجه به وضع طفل یا نوجوان و رفتار او در کانون اصلاح و تربیت یک بار در رای خود تجدیدنظر کند و مدت نگهداری را تا یک سوم به تقلیل بیاندازد.
- موضوع نگهداری به تسلیم طفل یا نوجوان به ولی یا سرپرست قانونی تبدیل نماید. البته این تصمیم هنگامی اتخاذ می گردد که طفل یا نوجوان حداقل یک پنجم از مدت نگهداری را در کانون اصلاح و تربیت گذرانده باشد.
- دادگاه می تواند در صورت احراز جهات تخفیف، مجازات ها را تا نصف حداقل کاهش دهد و اقدامات تربیتی را به اقدام دیگری تبدیل کند.
روند رسیدگی وکیل جرایم اطفال و نوجوانان
در این بخش درباره روند قانونی وکیل جرایم اطفال و نوجوانان در خصوص روند رسیدگی به جرم در دادگاه اطفال را توضیحاتی شرح داده شده است که شامل مراحل ذیل می گردد:
در مرحله رسیدگی در دادگاه، ابلاغیه اطفال مانند دادگاه های دیگر، با تعیین وقت قبلی و ابلاغ به طرفین صورت میگیرد. مگر در مواردی که جرایم سبک و جرایمی که مجازات آنها غیر از حبس است، صورت گرفته باشد. بدین ترتیب می توانند از دادگاه بخواهند که به دعوا رسیدگی کند و اگر دادگاه شرایط رسیدگی را داشته باشد، این امکان به وجود میآید که دادگاه بدون تعیین وقت قبلی، رسیدگی و رأی صادر کند.
در هنگام بررسی های لازم در دادگاه، حضور والدین یا سرپرست طفل یا نوجوان، وکیل مدافع تعیینی، شاکی، اشخاصی که نظر آنان در تحقیقات مقدماتی استماع شده است، شهود و مطلعان و مددکار اجتماعی سازمان بهزیستی الزامی است. برای حاضر شدن افراد دیگر، دادگاه باید موافقت کند. حتی اگر در صورت مصلحت دانستن دادگاه محترم، بهتر باشد که خود طفل در جلسه رسیدگی حضور نداشته باشد که رای صادره در هر صورت حضوری محسوب می گردد.
مرجع صالح رسیدگی به جرم های خردسالان
رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان مستلزم وجود یک دادرسی ویژه برای آنان است. به همین دلیل امروزه یکی از پیشرفت های قابل توجه در حقوق کیفری کودکان، پیش بینی سیستم دادرسی مختص آنان خواهد بود. از این رو این سیستم مورد توجه و استقبال اکثر کشورها قرار گرفته است. بدین ترتیب به طور کلی به جرایم اطفال در دادسرا و دادگاه ویژه اطفال رسیدگی می گردد.
تحقیقات مقدماتی در مورد جرایم افراد 15 تا 18 سال توسط این دادسرا انجام می شود. سپس پرونده جهت رسیدگی و صدور حکم به دادگاه ویژه اطفال فرستاده خواهد شد. البته در این خصوص استثنا نیز وجود خواهد داشت. اینکه به جرائم زنا، لواط، سایر جرائم منافی عفت و نیز جرائم تعزیری درجه 7 و 8 طبق مواد 306 و 340 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 93 مستقیما در دادگاه ویژه اطفال رسیدگی می شود.
در هر حوزه قضایی شهرستان، یک یا چند شعبه دادگاه اطفال و نوجوانان برحسب نیاز تشکیل می شود. از این رو تا زمانی که دادگاه اطفال و نوجوانان در محلی تشکیل نشده است، به کلیه جرائم اطفال و نوجوانان به جزء جرائم مشمول ماده 315 این قانون، در شعبه دادگاه کیفری 2 یا دادگاهی که وظایف آن را انجام می دهد رسیدگی می شود.
خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:
مشاوران دادگاه خردسالان
برای رسیدگی به جرایم اطفال در جلسه رسیدگی یک مشاور نیز حضور دارد. طبق ماده 410 قانون آیین دادرسی کیفری این مشاوران از بین متخصصان علوم تربیتی، روانشناسی، جرم شناسی، مددکاران اجتماعی، دانشگاه ها و فرهنگیان آشنا به مسائل روانشناختی و تربیتی کودکان و نوجوانان اعم از افراد شاغل و بازنشسته انتخاب می شوند.
طبق تبصره 2 ماده 315 قانون آیین دادرسی کیفری، حضور مشاوران با رعایت شرایط مقرر در قانون آیین دادرسی کیفری، برای رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان در دادگاه کیفری یک ویژه، رسیدگی به جرایم آنان الزامی خواهد بود. همچنین در صورتی که طفل متهم، مونث (دختر) باشد، حضور مشاور زن الزامی در جلسه دادگاه الزامی خواهد بود.
با توجه به اهمیت روند رسیدگی به پرونده های کیفری جرایم اطفال و نوجوانان که برای مرتکبین آن در قانون مجازات تعیین شده است، بهتر است قبل از هر اقدام در دفاع از جرایم اطفال و نوجوانان از مشاوره گروه وکلای کیفری ژیوار بهره مند شوید.
سوالات متداول در باب وکیل جرایم اطفال و نوجوانان تهران
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب وکیل جرایم اطفال و نوجوانان تهران می باشیم:
- مرجع صالح رسیدگی به جرم های خردسالان کیست؟ در هر حوزه قضایی شهرستان، یک یا چند شعبه دادگاه اطفال و نوجوانان برحسب نیاز تشکیل می شود. از این رو تا زمانی که دادگاه اطفال و نوجوانان در محلی تشکیل نشده است، به کلیه جرائم اطفال و نوجوانان به جزء جرائم مشمول ماده 315 این قانون، در شعبه دادگاه کیفری 2 یا دادگاهی که وظایف آن را انجام می دهد رسیدگی می شود.
- تخفیف مجازات جرایم اطفال نوجوانان به چه صورت است؟ دادگاه می تواند با توجه به وضع طفل یا نوجوان و رفتار او در کانون اصلاح و تربیت یک بار در رای خود تجدیدنظر کند و مدت نگهداری را تا یک سوم به تقلیل بیاندازد. موضوع نگهداری به تسلیم طفل یا نوجوان به ولی یا سرپرست قانونی تبدیل نماید. البته این تصمیم هنگامی اتخاذ می گردد که طفل یا نوجوان حداقل یک پنجم از مدت نگهداری را در کانون اصلاح و تربیت گذرانده باشد. دادگاه می تواند در صورت احراز جهات تخفیف، مجازات ها را تا نصف حداقل کاهش دهد و اقدامات تربیتی را به اقدام دیگری تبدیل کند.
بدون دیدگاه