پس از مطالعه، در صورت مفید بودن، این متن را برای دیگران نیز ارسال نمایید تا آنها نیز از مطالعه مفید آن بهرهمند شوند.
اتهام سرقت به معنای نسبت دادن یکی از انواع سرقت که در قانون به رسمیت شناخته شده است، به یک یا چند فرد است که در نتیجه این اتهام، متهم نامیده می شوند. دفاع از اتهام سرقت یک عمل کاملا تخصصی است که تنها از عهده یک وکیل سرقت متخصص و مجرب در دعاوی مربوط به سرقت بر می آید. برای آشنایی با نکات مرتبط با دفاع از اتهام سرقت در مراجع قضایی می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
- مجازات مظنون به سرقت چیست؟
- نمونه شکایت مظنون به سرقت
- رد اتهام سرقت به چه صورت ممکن است؟
- نحوه دفاع از عدم دزدی چیست؟
- وکیل سرقت چگونه به اتهام سرقت کمک میکند؟
برای آشنایی دقیق تر با نحوه دفاع از اتهام سرقت در مراجع قضایی از جمله دادگاه و دادسرا بهتر است با یک وکیل سرقت باتجربه مشورت کنید. گروه وکلای کیفری ژیوار متشکل از چندین وکیل پایه یک دادگستری با تخصص ویژه در کلیه امور کیفری از جمله اتهام سرقت هستند که می توانند متناسب با نیازمندی های شما انواع خدمات حقوقی را به شما ارائه دهند.
دزدی یا سرقت در حقوق کیفری به گرفتن غیرقانونی اموال دیگران بدون رضایت آنها می گویند. در حقوق کیفری دو نوع سرقت ذکر شده است، سرقت حدی و سرقت تعزیری.
رد اتهام سرقت یعنی چه؟
بر اساس ماده 265 قانون مجازات اسلامی، اتهام سرقت به معنای ربودن مال دیگران است. این جرم از نوع های مختلفی از جمله سرقت حدی و سرقت تعزیری تشخیص داده شده و هر یک دارای مجازات خود هستند.
ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری در سایت ویکی حقوق: بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال میکند.
شاکی می تواند با ارائه شکواییه، از سارق شکایت کند و این شکواییه در دادسرا و سپس در دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد. اگر متهم مجرم تشخیص داده شود، به مجازات معینه محکوم می شود. در این فرآیند، تفهیم اتهام نیز مهم است، و متهم باید دفاع از اتهام سرقت را انجام دهد و دلایل و مدارک مختلف را ارائه کند تا از خود رد اتهام کند. تهمت زدن به دیگران بابت جرم دزدی نیز جرمی جداگانه به نام افترا است، و اگر تهمت زننده نتواند اثبات کند، به مجازات افترا محکوم می شود.
نحوه رد اتهام سرقت در دادگاه کیفری
در دادگاه کیفری، رد اتهام سرقت به معنای اثبات عدم وجود عناصر جرم سرقت از جمله عنصر قانونی، مادی، و معنوی در اتهام می باشد. متهم می تواند از مدارک و شواهد مختلف استفاده کند تا این ادعا را نقض کند. به عنوان مثال، می تواند با ارائه فیلم ها یا شهادت های شاهدان، ادعا کند که در زمان جرم متهم در جای دیگری بوده یا قصد سرقت نداشته است. همچنین، اثبات عدم وجود عنصر مادی می تواند از طریق ارائه مستنداتی که نشان می دهد متهم در رفتارهایی که به سرقت منجر می شوند شرکت نکرده است، انجام شود.
علاوه بر این، شهادت شاهدان که به اثبات بی گناهی متهم در جرم سرقت می پردازند، نیز می تواند به عنوان یک روش مؤثر برای رد اتهام سرقت در دادگاه مطرح شود. در کل، در دادگاه کیفری، متهم می تواند با استفاده از مدارک، شهادت ها و دفاع متناسب با شرایط، اتهام سرقت را با موفقیت رد کند تا از مجازات جرم سرقت جلوگیری کند.
سرقت چه انواعی دارد؟
سرقت بر اساس قانون مجازات اسلامی به معنای ربودن مال غیر است که می تواند به دو صورت سرقت حدی و سرقت تعزیری انجام شود. منظور از سرقت حدی سرقتی است که دارای تمامی 14 شرط ذکر شده در قانون باشد. سرقت حدی با توجه به آنکه به عنوان یکی از حدود اسلامی از فقه استخراج و در قانون مجازات به عنوان جرم تعیین شده است، قابل تخفیف، تشدید، تعلیق، تعویق و اعمال سایر نهادهای ارفاقی کیفری نیست. تنها امر موثر بر مجازات سرقت حدی عفو مرتکب است که اگر قبل از اثبات جرم در دادگاه صورت بگیرد باعث سقوط مجازات می شود. مجازات سرقت حدی برای بار اول قطع دست راست مرتکب است.
در تعریف سرقت تعزیری می توان گفت به هر نوع سرقتی که مشمول سرقت حدی نیست و قانون گذار نوع، شرایط و مجازات آن را تعیین کرده است سرقت تعزیری گفته می شود سرقت تعزیری خودش به انواع مختلفی تقسیم می شود که با توجه به شرایط ارتکابشان مجازات های مختلفی برای اتهام سرقت دارند.
در خصوص مشاوره حقوقی سرقت و یا اعطای وکالت کلیک کنید.
انواع سرقت تعزیری و مجازات مظنون به سرقت
همان طور که گفتیم، سرقت تعزیری دارای انواع مختلفی است که ارتکاب هر کدام مجازات خاصی را در پی خواهد داشت. در این قسمت انواع سرقت تعزیری و مجازات مظنون به سرقت را که دارای اتهام سرقت است بررسی می کنیم.
سرقت مقرون به 5 شرط مشدد
بر اساس ماده651 قانون مجازات، این سرقت باید دارای 5 شرط ذکر شده باشد که به شرح زیر است:
ماده 651 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر گاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد مرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا (74) ضربه شلاق محکوم می گردد:
1 – سرقت در شب واقع شده باشد. 2 – سارقین دو نفر یا بیشتر باشند. 3 – یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند. 4 – از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا بر خلاف حقیقت خود را مأمور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند. 5 – در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.
تبصره – منظور از سلاح مذکور در این بند موارد ذیل می باشد:1- انواع اسلحه گرم از قبیل تفنگ و نارنجک. 2- انواع اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو و پنجه بوکس. 3- انواع اسلحه سرد جنگی مشتمل بر کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آنها و سرنیزه های قابل نصب بر روی تفنگ. 4- انواع اسلحه شکاری شامل تفنگهای ساچمه زنی، تفنگهای مخصوص بیهوش کردن جانداران و تفنگهای ویژه شکار حیوانات آبزی.
سرقت مقرون به آزار یا سرقت مسلحانه
مجازات اتهام سرقت در این نوع سرقت تعزیری در ماده 652 قانون مجازات بیان شده است:
ماده 652 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر گاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از 3 ماه تا 10 سال و شلاق تا (74) ضربه محکوم می شود و اگر جرحی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم می گردد.
وکیل سرقت مسلحانه و وکیل سرقت مقرون به آزار می تواند در این خصوص به شما راهنمایی و قبول وکالت کند.
نمونه شکایت نامه (شکواییه) سرقت و زورگیری به عنوان مسافرکش:
راهزنی در راه ها و شوارع
ماده 653 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) ویکی حقوق: هر کس در راه ها و شوارع به نحوی از انحاء مرتکب راهزنی شود در صورتی که عنوان محارب بر او صادق نباشد به 3 تا 15 سال حبس و شلاق تا (74) ضربه محکوم می شود.
سرقت با حمل سلاح در شب توسط دو نفر یا بیشتر
هر گاه چنین شرایطی برای اتهام سرقت وجود داشته باشد مجازات آن بر اساس قانون حبس از 5 تا 15 سال و شلاق تا (74) ضربه شلاق است.
مزیت مشاوره تلفنی و حضوری گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:
سرقت مقرون به یک شرط
شرایط و مجازات سرقت ساده در ماده 656 قانون مجازات بیان شده که به این صورت است:
ماده 656 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) ویکی حقوق: در صورتی که سرقت جامع شرایط حد نباشد و مقرون به یکی از شرایط زیر باشد مرتکب به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه و تا (74) ضربه شلاق محکوم می شود: 1 – سرقت در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا در توابع آن یا در محل های عمومی از قبیل مسجد و حمام و غیر اینها واقع شده باشد. 2 – سرقت در جایی واقع شده باشد که به واسطه درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد. 3 – در صورتی که سرقت در شب واقع شده باشد. 4 – سارقین دو نفر یا بیشتر باشند. 5 – سارق مستخدم بوده و مال مخدوم خود را دزدیده یا مال دیگری را در منزل مخدوم خود یا منزل دیگری که به اتفاق مخدوم به آن جا رفته یا شاگرد یا کارگر بوده و یا در محلی که معمولاً محل کار وی بوده از قبیل خانه، دکان، کارگاه، کارخانه و انبار سرقت نموده باشد. 6 – هرگاه اداره کنندگان هتل و مسافرخانه و کاروانسرا و کاروان و بطور کلی کسانی که به اقتضای شغل اموالی در دسترس آنان است تمام یا قسمتی از آن را مورد دستبرد قرار دهند.
کیف زنی و جیب بری
مجازات کیف زنی و جیب بری بر اساس ماده 657 قانون مجازات اسلامی:
ماده 657 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف زنی – جیب بری و امثال آن شود به حبس از شش ماه تا دو سال و شش ماه و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
سرقت ساده
ماده 661 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): در سایر موارد که سرقت مقرون به شرایط مذکور در مواد فوق نباشد مجازات مرتکب، حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و تا (74) ضربه شلاق خواهدبود.
شکایت از مظنون به سرقت
در این بخش یک نمونه شکواییه در شکایت از مظنون به سرقت آورده شده تا با نحوه شکایت از فردی که ظن به سرقت علیه او وجود دارد و می خواهید به او اتهام سرقت بزنید آشنا شوید.
دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب
سلام علیکم
احتراماً به استحضار می رساند اینجانب ……… فرزند……… دارای شماره شناسنامه …… و کد ملی………… شکایت خود را نسبت به جرم سرقت خودرو اعلام می نمایم.
در تاریخ 25/07/1399 حوالی ساعت 21 یک دستگاه خودرو سواری پژو پارس متعلق به اینجانب به شماره انتظامی ……… درحالی که مقابل در ورودی ساختمان پارک کرده بودم به سرقت رفت. سارقین که دو نفر بوده و یک نفر مشغول باز کردن در خودرو و دیگری درحال نگهبانی بود، توسط یکی از همسایگان رؤیت شدند که با سر و صدای همسایه، سارقان بلافاصله ماشین را روشن کرده و از محل متواری شدند.
در این هنگام با شنیدن سر و صدای همسایه بنده و سایر اعضای خانواده سریع خودمان را به محل پارک ماشین رساندیم؛ ولی با توجه به عکس العمل سریع سارقان، متأسفانه امکان دستگیری آنها فراهم نبود.
بنده بلافاصله با پلیس 110 تماس گرفته و سرقت را گزارش دادم که چند دقیقه بعد مأمور کلانتری در محل حاضر و اقدام به نوشتن صورتجلسه کرد، که نسخه ای از آن به پیوست تقدیم میگردد.
حال با عنایت به شرح ماوقع و گزارش پلیس 110 و شهادت شهود که به پیوست تقدیم می گردد، تقاضا دارم تا دستورات لازم را جهت توقیف خودروی مذکور صادر نموده و همچنین نسبت به دستگیری و مجازات سارقان و رد مال با توجه به مواد 214 و 215 قانون مجازات اسلامی و همچنین ماده 148 قانون آئین دادرسی کیفری اقدامات مقتضی را به عمل آورید.
مرجع شکایت از سرقت
مرجع صالح برای شکایت از جرم سرقت دادسرایی است که جرم سرقت در آن حوزه قضایی ارتکاب یافته است. دادسرا در صورت جرم دانستن عمل ارتکابی با صدور قرار جلب به دادرسی، پرونده را به دادگاه صالح که می تواند به تناسب مجازات نوع سرقت دادگاه کیفری یک یا دادگاه کیفری دو باشد ارجاع می دهد.
مزیت تنظیم لایحه و شکواییه در گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:
نحوه دفاع از اتهام سرقت
نحوه دفاع از اتهام سرقت، بسته به شرایط وقوع جرم، متفاوت است. در صورتی که متهم، بیگناه باشد، باید با ارائه مدارک و مستندات، بیگناهی خود را اثبات کند. این مدارک و مستندات میتواند شامل موارد زیر باشد:
- شهادت شهود
- برگه های پزشکی
- فیلم های ضبط شده توسط دوربین های مداربسته
- اسناد و مدارک مالی
- سایر مدارک و مستندات مرتبط با پرونده
در صورتی که متهم، مجرم شناخته شود، میتواند با استفاده از راهکارهای زیر، به کاهش مجازات خود کمک کند:
- اقرار به جرم
- رضایت شاکی
- گذراندن دوره های آموزشی
- پرداخت دیه
نمونه شکایت مظنون به سرقت
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان/استان
با سلام و احترام
اینجانب، [نام و نام خانوادگی مظنون به سرقت]، فرزند [نام پدر]، متولد [تاریخ تولد]، به شماره شناسنامه [شماره شناسنامه]، صادره از [محل صدور شناسنامه]، به نشانی [آدرس]، به استحضار می رساند:
در تاریخ [تاریخ وقوع جرم]، به اتهام سرقت [نوع مال مسروقه] به ارزش [مبلغ] ریال، توسط [نام شاکی]، به کلانتری [شماره کلانتری] مراجعه و دستگیر شدم.
منکر هرگونه اتهامی هستم و معتقدم که این اتهام، به ناحق متوجه من شده است. من در تاریخ [تاریخ وقوع جرم]، در محل وقوع جرم نبودهام و هیچ مدرکی علیه من وجود ندارد.
در این خصوص، مدارک و مستندات زیر را به پیوست ارائه میدارم:
[فهرست مدارک و مستندات]
تقاضا دارم دستور فرمایید تا تحقیقات لازم در این خصوص انجام شود و با توجه به مدارک و مستندات ارائه شده، از اتهام مطروحه تبرئه شوم.
با تشکر و احترام
[نام و نام خانوادگی مظنون به سرقت]
[تاریخ]
لایحه دفاع از اتهام سرقت
لایحه دفاع از اتهام سرقت، سندی حقوقی است که توسط وکیل متهم تنظیم می شود و در آن، دلایل و مدارک مستند بر بی گناهی متهم به اتهام سرقت، بیان می شود. در لایحه دفاع از اتهام سرقت، باید به طور صریح و روشن، اتهام وارده به متهم، دلایل و مدارک مستند بر بی گناهی متهم و خواسته خود را از دادگاه بیان کرد.
خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:
وکیل سرقت در تهران
اولین اقدام پس از از دست دادن مال خود در نتیجه سرقت مراجعه به وکیل سرقت در تهران در محل وقوع جرم است. در صورت ارتکاب جرم سرقت در تهران باید به یک وکیل سرقت در تهران که دارای تجربه موفق در طرح شکایت از انواع سرقت در تهران باشد مراجعه کنید. علاوه بر این استفاده از وکیل سرقت در صورتی که دچار اتهام سرقت هستید ضرورت بیشتری پیدا می کند زیرا باید به عنوان یک متهم با حقوق خود و نحوه دفاع از خود برای کسب تبرئه از دادگاه آشنا باشید. ما در گروه وکلای کیفری ژیوار بهترین وکیل سرقت در تهران را با تضمین کیفیت عملکرد در اختیار شما می گذاریم. در صورت نیاز به انواع خدمات حقوقی مانند مشاوره تلفنی، آنلاین یا حضوری کافی است با گروه وکلای کیفری ژیوار تماس بگیرید. اجاره سند برای پرونده سرقت
سوالات کیفری درباره اتهام سرقت
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات کیفری درباره اتهام سرقت می باشیم:
- مجازات اتهام سرقت چیست؟ مجازات اتهام سرقت با توجه به نوع سرقت ارتکابی متفاوت است. مجازات سرقت حدی برای بار اول قطع دست راست است و مجازات حبس در سرقت تعزیری با توجه به نوع و شرایط سرقت از حداکثر 2 سال تا حداکثر 20 سال متغیر است.
- مرجع صالح برای شکایت از سرقت کجاست؟ مرجع صالح برای شکایت از سرقت دادسرای آن حوزه قضایی است که سرقت در آن به وقوع پیوسته.
از طریق دکمه زیر میتوانید لینک صفحه را اشتراک گذاری کنید.
بدون دیدگاه