اثر انکار در جرم شرب خمر: ماده 168 *تبرئه از شرب خمر*

اثر انکار در جرم شرب خمر

اثر انکار در جرم شرب خمر موضوعی است که شاید باعث تبرئه از شرب خمر را به دنبال داشته باشد. این مقاله را به بررسی این موضوع اختصاص داده ­ایم که ببینیم چه نتایجی بعد از اقدام فرد مرتکب جرم شرب خمر می ­شود. پیشنهاد می­ کنیم به گروه وکلای کیفری ژیوار مراجعه کنید تا پاسخ سوالات تخصصی ­تر را از وکلای باتجربه این مرکز دریافت کنید.

کاربر گرامی، در صورت نیاز به مشاوره حقوقی  کلیک نمایید.

مجازات و اثر انکار در جرم شرب خمر چیست؟

در ابتدا به مجازات جرم شرب خمر می­ پردازیم و سپس به بررسی موضوع انکار جرم اشاره خواهد شد.

  • حد: در صورتی که شرب خمر به اقرار متهم در دادگاه منتهی شود، موجب حد است. حد شرب خمر برای مرد 80 ضربه شلاق و برای زن هفتاد ضربه شلاق است.
  • تعزیر: در صورتی که متهم در دادگاه منکر شرب خمر شود، اما قرائن و اماراتی بر ارتکاب جرم توسط وی وجود داشته باشد، قاضی می‌تواند وی را به مجازات تعزیری محکوم کند. مجازات تعزیری برای شرب خمر، حبس از 6 ماه تا 2 سال و یا شلاق از 31 تا 70 ضربه و یا جزای نقدی از 5.000.000 ریال تا 40.000.000 ریال است.
مقالات مرتبط  حمل و نگهداری مشروبات الکلی چه مجازاتی دارد؟ ماشین یا خانه

مزیت مشاوره تلفنی و حضوری در گروه وکلای کیفری ژیوار عبارتست از:

 
 

نکات مجازات و اثر انکار در جرم شرب خمر، آنچه باید بدانید

پیش از بحث از اثر انکار در جرم شرب خمر باید چند نکته در مورد مجازات شراب خواری آورده شده است:

  • مجازات حد شرب خمر، در صورتی که متهم در دادگاه اقرار کند، قابل اجرا است.
  • در صورتی که متهم در دادگاه منکر شرب خمر شود، اما قرائن بر ارتکاب جرم توسط وی وجود داشته باشد، قاضی می‌تواند وی را به مجازات تعزیری محکوم کند.
  • مجازات تعزیری شرب خمر، بسته به شرایط مختلف، می‌تواند حبس، شلاق یا جزای نقدی باشد.
  • در صورت تکرار شرب خمر، مرتکب علاوه بر مجازات تعزیری، به تبعید نیز محکوم می‌شود.

شبکه های اجتماعی ژیوار

ایتااینستاگرامتلگرامروبیکا

نتیجه اثر انکار در جرم شرب خمر چیست؟

نتیجه اثر انکار در جرم شرب خمر، این است که حد جاری نخواهد شد. در این صورت، قاضی می‌ تواند وی را به مجازات تعزیری محکوم کند.

بر اساس ماده 168 قانون مجازات اسلامی، شرب خمر در صورتی که به اقرار متهم در دادگاه منتهی شود، موجب حد است. بنابراین، اگر متهم در دادگاه منکر شرب خمر شود، حد جاری نخواهد شد. البته، در صورتی که متهم در دادسرا اقرار به شرب خمر کرده باشد، اما در دادگاه منکر شود، اقرار وی در دادسرا قابل استناد نیست و حد جاری نخواهد شد. این امر به دلیل این است که اقرار در دادسرا، در صورتی که در دادگاه انکار شود، اعتبار شرعی ندارد.

علاوه بر این، در صورتی که متهم در دادگاه منکر شرب خمر شود، اما قرائن و اماراتی بر ارتکاب جرم توسط وی وجود داشته باشد، قاضی می‌ تواند وی را به مجازات تعزیری محکوم کند.

مقالات مرتبط  دفاع از اتهام انتسابی شرب خمر

حد جاری اثر انکار در جرم شرب خمر

اثر انکار در جرم شرب خمر این است که حد جاری نخواهد شد. در این صورت، قاضی می‌ تواند وی را به مجازات تعزیری محکوم کند. در صورتی که متهم در دادگاه منکر شرب خمر شود، قاضی باید دلایل و مستندات ارائه شده توسط متهم را بررسی کند. در صورتی که دلایل و مستندات متهم، قوی و معتبر باشد، قاضی ممکن است وی را تبرئه کند. در صورتی که دلایل و مستندات متهم، ضعیف یا غیرمعتبر باشد، قاضی ممکن است وی را به مجازات تعزیری محکوم کند. وکیل شرب خمر در گروه وکلای کیفری ژیوار راهنمای شما در همین باب هستند.

جمع بندی

انکار پس از اقرار در جرم شرب خمر موضوعی پیچیده و چالش‌برانگیز است که نیازمند بررسی دقیق قوانین و رویه‌های قضایی می‌باشد. به طور کلی، اقرار یکی از مهم‌ترین ادله اثبات جرم است، اما در موارد خاص، از جمله در زمینه‌های کیفری، امکان انکار پس از اقرار وجود دارد. با توجه به سکوت قانون در زمینه شرب خمر، قاضی می‌تواند با لحاظ کردن شرایط خاص و شواهد موجود، تصمیم به صدور حکم برائت بگیرد. این نکته اهمیت دارد که افراد در نظر داشته باشند که اقرار ممکن است پیامدهای سنگینی داشته باشد و انکار نیز در شرایط خاص ممکن است به تبرئه شخص منجر شود.

مقالات مرتبط  مجازات رانندگی در حالت مستی: راننده مست پشت فرمون [ماده 718]

سوالات متداول

خیر، اقرار متهم در دادسرا در دادگاه قابل استناد نیست. در صورتی که متهم در دادسرا اقرار به شرب خمر کرده باشد، اما در دادگاه منکر شود، اقرار وی در دادسرا قابل استناد نیست و حد جاری نخواهد شد.

عواملی همچون فساد در اقرار، عدم اهلیت اقرارکننده و وجود خطاهای مرتبط با اقرار می‌توانند بر قابلیت پذیرش انکار تأثیرگذار باشند. همچنین، قاضی می‌تواند با توجه به شواهد و قرائن موجود در پرونده، به تشخیص نهایی برسد.

اگر متهم در دادگاه منکر شرب خمر شود، اما قرائن و اماراتی بر ارتکاب جرم توسط وی وجود داشته باشد، قاضی می‌تواند وی را به مجازات تعزیری محکوم کند. قرائن و اماراتی که می‌تواند بر ارتکاب جرم شرب خمر توسط متهم دلالت داشته باشد، عبارتند از: وجود شرب خمر در بدن متهم، مشاهده متهم در حال شرب خمر، وجود شیشه یا بطری نوشابه الکلی در محل وقوع جرم، شهادت شهود

نظرات ارزشمند شما به ما کمک می‌کند تا خدمات خود را در زمینه اثر انکار در جرم شرب خمر بهبود بخشیم. لطفاً تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.