محکومیت کیفری از منظر قانون

محکومیت کیفری از منظر قانون

محکومیت کیفری، محکومیت کیفری موثر و غیرموثر، سوء پیشینه کیفری، وکیل دادگستری، وکیل کیفری در این محتوا بررسی می گردد. محکومیت کیفری برطبق ماده 40، محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم بر اساس ماده 25 این قانون از حقوق اجتماعی محروم می نماید. در صورتی که فردی طی یک رای قطعی دادگاه مجرم شناخته و محکوم شده باشد، در واقع دارای محکومیت قطعی کیفری می گردد که در پیشینه‌ کیفری محکوم شناخته می شود. به طور کلی همه محکومیت‌ های قطعی کیفری در گواهی‌ های صادره از مراجع مربوطه منعکس نمی گردد.

 بدین ترتیب تنها در صورتی محکومیت قطعی کیفری در گواهی‌های صادره منعکس می‌شود که فرد محکوم به ارتکاب جرائمی شده باشد که علاوه بر مجازات اصلی، قانون برای محکومین به آن مجازات تبعی نیز در نظر گرفته باشد. گروه وکلای کیفری ژیوار در این خصوص راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.

مجازات تبعی و محکومیت کیفری

یکی از موضوعات مورد بررسی در این مقاله بررسی موضوع مجازات تبعی و محکومیت کیفری است. در واقع مجازات تبعی به معنی محرومیت فرد از پاره ای از حقوق اجتماعی می‌ باشد که بر خلاف مجازات اصلی در حکم دادگاه قید نمی گردد. همانطور که از نام آن پیداست به تبع مجازات اصلی بر محکوم تحمیل می‌گردد.

 در نتیجه محکومیت به جرائمی که قانون گذار برای محکومین مجازات تبعی در کنار مجازات اصلی در نظر گرفته است، محکومیت کیفری موثر نامیده می‌ شود و تا مدت زمانی که قانون مقرر کرده است، این محکومیت‌ ها در گواهی های صادره از مراجع مربوطه منعکس می گردد.

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

انواع محکومیت کیفری

محکومیت کیفری، می‌ تواند به یکی از انواع زیر باشد:

  • محکومیت مالی: محکومیتی است که در آن، محکوم، ملزم به پرداخت مبلغی به عنوان جزای نقدی یا ضرر و زیان به شاکی یا دولت می‌ شود.
  • محکومیت حبس: محکومیتی است که در آن، محکوم، ملزم به سپری کردن مدتی در زندان می‌ شود.
  • محکومیت تبعید: محکومیتی است که در آن، محکوم، ملزم به ترک محل اقامت خود و اقامت در محل دیگری می‌ شود.
  • محکومیت شلاق: محکومیتی است که در آن، محکوم، ملزم به تحمل ضربات شلاق می‌ شود.
  • محکومیت اعدام: محکومیتی است که در آن، محکوم، ملزم به اعدام می‌ شود.
مقالات مرتبط  اجرای مجازات در قانون مجازات اسلامی

در پایان، لازم به ذکر است که محکومیت کیفری، یک امر جدی است و می‌تواند آثار حقوقی و اجتماعی زیادی داشته باشد. بنابراین، در صورت ارتکاب جرم، باید از وکیل کیفری متخصص کمک بگیرید.

محکومیت های کیفری موثر و غیر موثر

مبحث محکومیت در واقع به 2 بخش محکومیت موثر و محکومیت غیر موثر تبدیل می گردد. در واقع محکومیت‌ های کیفری موثر محکومیتی است که فرد را با مجازات تبعی محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت مشخص مواجه می‌ سازد و اگر فردی محکومیت کیفری موثر نداشته باشد، محکومیت وی در گواهی‌ های صادره منعکس نخواهد شد. اما اگر همان فرد مرتکب جرمی دیگر شود، محکومیت وی در پیشینه کیفری وی قابل ملاحظه و استناد خواهد بود و ممکن است در شدت قرارهای تامینی صادره از دادسرا یا میزان مجازات وی تاثیر داشته باشد.

محکومیت دیگر، محکومیت کیفری غیرموثر نام دارد که درباره موضوع عدم تاثیر محکومیت در حقوق اجتماعی محکوم می باشد و به معنای کاملا بی اثر بودن آن نیز نخواهد بود. به این وسیله ضمن آنکه مقامات قضایی می توانند متهمین را بهتر بشناسند، افراد به صرف ارتکاب جرائم از حقوق اجتماعی محروم نمی‌ شوند و اگر طبق قانون محکومیت آنها مجازات تبعی دربر نداشته باشد، می‌ توانند پس از اختتام یا توقف مجازات مانند دیگران در جامعه معیشت خود را از سر گیرند.

کلیات محکومیت های درجه یک تا 5

از نظر قانون سوء‌ پیشینه کیفری به نوعی محکومیت مؤثر کیفری می‌ باشد که به آن مجازات تبعی نیز گفته می‌شود و طبق قانون مجازات اسلامی محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی که مرتکبین آن، مجازات‌ های درجه یک تا 5 را متحمل می‌ شوند، دارای محکومیت های تبعی نیز هستند. در واقع شخصی که مرتکب این نوع و درجه از جرایم شود، علاوه بر تحمل مجازات اصلی، دارای سوءسابقه نیز خواهد شد و به اصطلاح عامیانه یعنی اسم فرد در لیست سابقه‌ دارها وارد می گردد. مجرمینی که محکوم به مجازات‌ های درجه یک تا 5 می‌ شوند، محکوم به مجازات تبعی نیز هستند یعنی برای آنها سوء پیشینه کیفری ایجاد می گردد.

مقالات مرتبط  وکیل قصور پزشکی

لیست مجازات و محکومیت های درجه یک تا 5

مجازات های درجه یک عبارتند از:

  • حبس بیش از 25 سال
  • جزای بیش از 1 میلیارد ریال
  • مصادره کل اموال
  • انحلال شخص حقوقی

مجازات های درجه 2 عبارتند از:

  • حبس بیش از 15 تا 25 سال
  • جزای نقدی بیش از 550 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال

مجازات های درجه 3 عبارتند از:

  • حبس بیش از 10 تا 15 سال
  • جزای نقدی بیش‌ از 360 میلیون ریال تا 550 میلیون ریال

مجازات های درجه 4 عبارتند از:

  • حبس بیش‌ از 10 تا 15 سال
  • انفصال دائم از خدمات دائمی و عمومی
  • جزای نقدی بیش از 180 میلیون ریال تا 360 میلیون ریال

مجازات های درجه 5 عبارتند از:

  • حبس بیش از 2 تا 5 سال
  • جزای نقدی بیش از 80 تا 180 میلیون ریال
  • محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت 5 تا 15 سال
  • ممنوعیت دائم از فعالیت شغلی و اجتماعی

حکومت کیفری در جرایم عمدی

حکومت کیفری در جرایم عمدی

محکومیت کیفری در جرایم عمدی بر طبق ماده 62 قانون مجازات اسلامی محكوميت قطعی كيفری در جرايم عمدی به شرح ذيل محكوم عليه را از حقوق اجتماعی محروم می نمايد و پس از انقضاء مدت معینی تعيين می گردد و اجرای حكم رفع بر موارد زیر اثر می گذارد:

  • محكوم به قطع عضو در جرايم مشمول حد، 5 سال پس از اجرای حكم
  • محکوم به شلاق در جرايم مشمول حد، یک سال پس از اجرای حكم
  • محكوم به حبس تعزيری بيش از 3 سال، 2 سال پس از اجرای حكم

وکیل زندانی می تواند راهنمای شما در این خصوص باشد.

محرومیت حقوق اجتماعی در محکومیت کیفری

محکومیت موثر کیفری محکومیتی است که محکوم را به ‌تبع اجرای حکم، از حقوق اجتماعی محروم می‌ سازد. بدین ترتیب در چهارچوب قوانین حقوقی، افراد در صورت ارتکاب برخی جرایم و فراخوانده شدن به دستگاه قضایی پس از محکومیت، علاوه بر مجازات جرم مربوطه، از حقوق اجتماعی نیز محروم می‌ گردند. به‌ عبارت دیگر، در برخی از انواع جرایم مرتکب علاوه بر مجازات اصلی به مجازات تبعی نیز محکوم می گردد که نتیجه ‌آن محرومیت از حقوق اجتماعی خواهد بود.

مقالات مرتبط  تخلفات بهداشتی تعزیرات حکومتی

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

مدت زمان رفع محکومیت سابقه‌ کیفری

مدت زمان پاک شدن سابقه کیفری در خصوص افرادی که مرتکب جرم خاص شده‌ اند، با توجه به نوع جرم ارتکابی و نوع مجازاتی که متحمل شده‌ اند متفاوت است و شامل موارد ذیل می باشد:

  • اگر فردی که به دلیل ارتکاب جرم، محکوم به اعدام و یا حبس ابد شده باشد ولی بنا بر دلایلی گذشت شاکی، اجرای مجازات او متوقف شود، از تاریخ توقف اجرای حکم مجازات به مدت 7 سال دارای سوء پیشینه می‌ شود و بعد از گذشت 7 سال سابقه‌ کیفری فرد پاک می شود.
  • فردی که محکوم به قطع عضو و قصاص عضو باشد، نفی بلد و حبس درجه‌ 4 می باشد، بدین ترتیب بعد از محکومیت و تحمل مجازات در نظر گرفته شده، به مدت 3 سال دارای سوء سابقه کیفری شده و پس از آن سابقه کیفری وی پاک می گردد.

 جهت دریافت وقت مشاوره در خصوص پرونده های کیفری و حقوقی خود با کارشناسان و گروه وکلای کیفری ژیوار تماس حاصل فرمائید.

سوالات متداول در باب محکومیت کیفری از منظر قانون

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب محکومیت کیفری از منظر قانون می باشیم:

  • محکومیت های کیفری موثر و غیر موثر چیست؟ حکومیت در واقع به 2 بخش محکومیت موثر و محکومیت غیر موثر تبدیل می گردد. در واقع محکومیت‌ های کیفری موثر محکومیتی است که فرد را با مجازات تبعی محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت مشخص مواجه می‌ سازد و اگر فردی محکومیت کیفری موثر نداشته باشد، محکومیت وی در گواهی‌ های صادره منعکس نخواهد شد. محکومیت دیگر، محکومیت کیفری غیرموثر نام دارد که درباره موضوع عدم تاثیر محکومیت در حقوق اجتماعی محکوم می باشد و به معنای کاملا بی اثر بودن آن نیز نخواهد بود.
  • مدت زمان رفع محکومیت سابقه‌ کیفری چقدر است؟ مدت زمان پاک شدن سابقه کیفری در خصوص افرادی که مرتکب جرم خاص شده‌ اند، با توجه به نوع جرم ارتکابی و نوع مجازاتی که متحمل شده‌ اند متفاوت است.
Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.