شکایت از پزشک


مراحل شکایت از پزشک، درخواست خسارت از دادسرا امور پزشکی در صورت قصور پزشکی توسط وکیل دادگستری از خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار می باشد. در پزشکی نیز مانند سایر مشاغل احتمال خطا یا اشتباه و حتی سهل انگاری در ارتکاب جرم وجود دارد. بنابراین بهتر است در صورت مرتکب تخلف از پزشکان در مورد نحوه شکایت از آنها اطلاعات کسب کنید. در بعضی از مورد ها نیز در اثر تخلف یا سهل انگاری پزشک، مریض ها دچار آسیب های جسمی و روحی می شوند.

در این شرایط ارائه شکوائیه می تواند در تامین حقوق مالی و معنوی افراد موثر باشد. همچنین ارائه مستندات قوی در نتیجه پرونده بسیار تاثیر گذار است. به همین جهت اشخاص باید برای پیگیری شکایت از پزشک به وکیل متخصص و مجرب در این حوزه مراجعه کنند. طبق قانون جرایمی که برخی پزشکان مرتکب می شوند ممکن است به دلایل مختلفی باشد.

از جمله این دلایل می توان به بی احتیاطی، سهل انگاری، عدم رعایت مقررات دولتی، عدم مهارت و سایر اشاره کرد. بی تردید چگونگی شکایت پزشکان و مجازات های مقرر در قانون برای هر یک از این جهات متفاوت خواهد بود.

بررسی شکایت از پزشک

چنانچه در اثر قصور یا اشتباه عمدی پزشک آسیبی به بیمار وارد شود، طبق مقررات جرایم شبه عمد با وی برخورد می شود. تخلفات پزشکی شامل سهل انگاری و افشای اسرار بیمار است که در حیطه نظام پزشکی است. برخی از موارد منجر به شکایت از پزشک می شود که عبارتست از:

  • پزشک تمام تلاش خود را برای درمان بیمار انجام ندهد.
  • سهل انگاری در انجام وظیفه
  • موازین قانونی، علمی و شرعی را رعایت نکند.
  • نوع بیماری و سایر اسرار بیمار را فاش کند.
  • کارهایی را انجام دهد که خلاف عمل پزشکی است.
  • جذب بیماران از طریق تبلیغات فریبنده

در واقع جرایم پزشکی شامل مواردی است که در قانون مجازات اسلامی مقرر شده است. رسیدگی به جرایم پزشکی در صلاحیت دادگاه های عمومی قوه قضائیه خواهد بود. قتل عمد، صدمه بدنی و قتل از روی شفقت و سقط جنین از جرایم کیفری عمده عمل پزشکی هستند.

انواع خطاهای پزشکی

به طور خلاصه، موارد زیر برخی از اشتباهاتی است که پزشک ممکن است مرتکب شود، به شرح زیر می باشند:

  • بی احتیاطی توسط پزشک: بی احتیاطی پزشکی به مواردی اطلاق می شود که کاری توسط پزشک انجام شده باشد که نباید انجام می شد. در این صورت آسیب جسمی یا روحی به بیمار وارد می شود. این موارد شامل صدمات حین جراحی یا قرار دادن وسایل جراحی در بدن می شود.
  • عدم رعایت قوانین و مقررات پزشکی: در صورت نیاز به جراحی، رضایت والدین و نمایندگان قانونی بیمار باید جلب شود. اما در موارد فوری نیازی به اخذ چنین رضایتی نیست. اما اگر پزشک از این کار امتناع کند، در واقع قوانین و مقررات را زیر پا گذاشته است.
  • نداشتن مهارت کافی: از آنجایی که حرفه پزشکی با روح و روان انسان ها سروکار دارد، داشتن مهارت یکی از ضروریات این حرفه است. نداشتن سواد کار و بهره وری لازم از دانش پزشکی باعث آسیب به بیمار می شود.
  • سهل انگاری توسط پزشک: وقتی پزشک از انجام کاری برای بیمار خود امتناع می ورزد به آن سهل انگاری در این حرفه می گویند. به عنوان مثال عدم انجام آزمایشات و عکسبرداری های لازم قبل از درمان و جراحی یکی از موارد سهل انگاری در حرفه پزشکی است.
مقالات مرتبط  دادسرای جرایم پولی و بانکی

مراجع ذی صلاح رسیدگی به جرایم و شکایت از پزشکی

مراجع ذی صلاح رسیدگی به جرایم و شکایت از پزشکی

مراجع ذی صلاح برای رسیدگی به جرایم پزشکی عبارتند از:

  • دادگاه های عمومی: شما می توانید شکایت کیفری یا حقوقی در مورد آسیبی که پزشک به شما وارد کرده است در دادگاه های عمومی مطرح کنید. در این دادگاه ها به دلیل تخصصی بودن شکایت از کارشناسان مربوطه استفاده می شود.
  • دادگاه جرایم پزشکی: در برخی از شهرهای بزرگ از جمله تهران، تعدادی دادگاه تخصصی جرایم پزشکی وجود دارد. برای رسیدگی به مشکلات و شکایات خود می توانید به چنین مکان هایی بروید.
  • شورای حل اختلاف: در اکثر استان ها محل هایی به نام شورای حل اختلاف برای مسائل بهداشتی و درمانی وجود دارد. در بین اعضای شورای حل اختلاف نیز اعضای واجد شرایط و دارای تخصص در این حوزه وجود دارد.
  • سازمان تعزیرات حکومتی: سازمان تعزیرات حکومتی نیز یکی از مراکز معتبر برای رسیدگی به شکایات پزشکی است. در این سازمان به تخلفاتی مانند تاسیس موسسه پزشکی توسط متخصصان بدون مجوز، تاسیس موسسه درمانی توسط افراد غیرمتخصص و همچنین مواردی از جمله عدم پذیرش بیماران اورژانسی توسط بیمارستان ها رسیدگی می شود.

مراحل شکایت از پزشک

شما می‌ توانید برای آنکه نتیجه مطلوب را در مورد شکایت از پزشک معالج به دست آورید با یک وکیل مجرب مشورت و در تهیه متن شکایت از وی کمک بگیرید. این مراحل به شرح زیر است:

مراحل شکایت از پزشک

شکایت از پزشکان زیبایی

در میان پزشک ها، بالاترین آمار شکایت از جراحان زیبایی می باشد به خصوص درخواست دیه، از جراحی بینی و شکایت از درمانگاه‌های غیر مجاز در پوشش جراحان زیبایی است. جراحان زیبایی قبل از شروع جراحی از مریض برائت نامه دریافت می کنند، ولی قضات توجهی به این موارد ندارند و در صورت بروز شکایت و اثبات جرم یا قصور بدون توجه به امضاهایی که معمولا می گیرند رای خود را اعلام می دارند.

توجه کنید که مرجع صدور حکم دیه برای پزشکان صرفا دادسرای ویژه جرایم پزشکی می باشد و دادسرای انتظامی اجازه ندارد حکم به دیه بدهد.

مقالات مرتبط  ترک انفاق

مراحل رسیدگی به شکایت پزشک در دادگاه

پس از طرح شکایت از پزشک و تشکیل جلسه مقدماتی در دادسرای جرایم پزشکی، طی مراحل شکایت، پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه صالح ارسال می شود. رسیدگی بعد از این مرحله در دادگاه کیفری طی دو مرحله پیگیری می شود. پس از رسیدگی قاضی بنا به دستور وی طرفین در روز و ساعت معین به جلسه دعوت می گردد.

حال سوال پیش می آید که آیا حضور شاکیان در روز رسیدگی الزامی است؟ حضور طرفین در جلسه الزامی نیست و جلسه بدون حضور هر یک از آنها تشکیل می شود.

مرحله رسیدگی به کیفرخواست

مرحله دوم شکایت کیفری از پزشک در دادگاه رسیدگی به جرایم پزشکی و رسیدگی به کیفر خواست صادره از دادسرا جرایم پزشکی است. در این مرحله از شاکی خواسته می شود که شکایت خود را به پزشک متخلف اعلام کند. پس از شکایت شاکی، دادگاه خطاب به پزشک می گوید: طبق کیفرخواست صادره از دادگاه جرایم پزشکی، متهم هستید اگر دفاعی داشته باشید، به دادگاه بیان کنید

اظهارات پزشک در این گونه جرایم پزشکی اخذ شده و در خصوص اعتراض به گواهی خسارت پزشکی قانونی از وی سوال می شود که میزان خسارت را قبول دارید یا خیر؟ در جرایم پزشکی در صورت اعتراض پزشک مجدداً به پزشکی قانونی معرفی می شود. در صورت قبول میزان خسارت تایید شده توسط پزشکی قانونی، تحقیقات ادامه خواهد داشت.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

مرحله اخذ آخرین دفاع از متهم

این مرحله از رسیدگی به شکایت از پزشک در دادگاه انجام می شود. در صورت داشتن دفاعیه به پزشک اطلاع داده می شود تا در یک زمان معین در دادگاه حاضر شوید تا آخرین دفاع را بیان کنید. متهم در دادگاه حاضر می شود و آخرین دفاع خود را انجام می دهد. وکیل جرایم پزشکی می تواند در تمامی مراحل شکایت اعم از کلیه تحقیقات بدون حضور موکل حاضر شود و جلسه دفاع نهایی را بدون حضور موکل انجام دهد.

مرحله صدور رای در جرایم پزشکی

در این مرحله از شکایت، دادگاه پس از دریافت آخرین دفاعیات متهم به بررسی اوراق و محتویات پرونده و با استعانت از خداوند متعال و تکیه بر شأن و وجدان استناد می کند. با فرض اینکه دادگاه شکایت را بی اساس تشخیص دهد. یعنی از متهم ایراد نمی گیرد، حکم بر بی گناهی متهم صادر می کند. با فرض اینکه کلیه مدارک و محتویات پرونده و نظر قاضی رسیدگی کننده حاکی از مجرمیت متهم باشد، طبق گواهی پزشکی قانونی متهم به پرداخت دیه مذکور محکوم خواهد شد. رأی صادره حضوری یا غیابی و قابل واخواهی در محاکم محترم قضایی و یا قابل تجدیدنظرخواهی است.

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

شکایت از پزشک در دادگاه بهتر است یا در نظام پزشکی؟

در مطالب فوق عنوان شد که برخی از اقدامات پزشکان در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و اگر پزشکان مرتکب این اعمال شوند مشمول مجازات قانون مجازات اسلامی می شوند. همچنین برخی از اقدامات پزشکان در قانون مجازات اسلامی پیش بینی نشده است. در این صورت با توجه به اقدامات انجام شده شاید بتوان از پزشک مورد نظر در سازمان نظام پزشکی شکایت کرد.

مقالات مرتبط  وکیل انتقال مال غیر

چه مدت طول می کشد تا پرونده پزشکی تکمیل شود؟

مدت زمان رسیدگی به پرونده اتهامات و تخلفات پزشک در تمام مراحل نظام پزشکی و قوه قضاییه بستگی به تراکم پرونده در آن مراجع دارد. بنابراین وکیل کیفری پزشکی کلیه امور لازم مربوط به پیگیری پرونده را به نحو احسن و در مهلت مقرر قانونی انجام می دهد. و در جلسه مشاوره حقوقی شکایت از پزشک به مشتری توضیح می دهد که زمان تقریبی که برای حل شکایت طول می کشد ممکن است از 4 ماه تا 2 سال طول بکشد.

با مراجعه به لینک مذکور می توانید به اطلاعات جامعی در باب مشاوره حقوقی قصور پرشکی دست یابید.

کادر مجرب وکلای پایه یک دادگستری فعال در گروه وکلای کیفری ژیوار در زمینه دعاوی کیفری پزشکی مفتخر است مقالات حقوقی را بر اساس دانش و تجربه حاصل از فعالیت در زمینه های مختلف پرونده های پزشکی ارائه نماید. بهترین پیشنهاد برای شما عزیزان استفاده از مشاوره حقوقی وکیل کیفری در امور پزشکی می باشد. از دانش، تجربه و تخصص وکلای موسسه حقوقی ما در مواردی مانند شکایت از پزشک مقصر و در جریان شکایت، طرح شکایت، تشریح موسسات و مراجعی مانند پزشکی قانونی، کمیسیون نظام پزشکی و نحوه مراجعه به پزشکی استفاده کنید. 

سوالات متداول در باب شکایت از پزشک

سوالات متداول در باب شکایت از پزشک در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب شکایت از پزشک می باشیم:

  • شکایت از پزشک در دادگاه بهتر است یا در نظام پزشکی؟ در مطالب فوق عنوان شد که برخی از اقدامات پزشکان در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و اگر پزشکان مرتکب این اعمال شوند مشمول مجازات قانون مجازات اسلامی می شوند. همچنین برخی از اقدامات پزشکان در قانون مجازات اسلامی پیش بینی نشده است. در این صورت با توجه به اقدامات انجام شده شاید بتوان از پزشک مورد نظر در سازمان نظام پزشکی شکایت کرد.
  • چه مدت طول می کشد تا پرونده پزشکی تکمیل شود؟ مدت زمان رسیدگی به پرونده اتهامات و تخلفات پزشک در تمام مراحل نظام پزشکی و قوه قضاییه بستگی به تراکم پرونده در آن مراجع دارد. بنابراین وکیل کیفری پزشکی کلیه امور لازم مربوط به پیگیری پرونده را به نحو احسن و در مهلت مقرر قانونی انجام می دهد. و در جلسه مشاوره حقوقی شکایت از پزشک به مشتری توضیح می دهد که زمان تقریبی که برای حل شکایت طول می کشد ممکن است از 4 ماه تا 2 سال طول بکشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.