دیه ازاله بکارت

دیه ازاله بکارت

طبق ماده 658 قانون هرگاه ازاله بکارت غیر همسر با مقاربت یا به هر وسیله دیگری و بدون رضایت باشد موجب ضمان مهرالمثل و دیه ازاله بکارت میشود. بدین ترتیب هرگاه ازاله بکارت با مقاربت و با رضایت انجام گرفته باشد چیزی ثابت نیست. رضایت دختر نابالغ یا مجنون یا مکرهی که رضایت واقعی به زنا نداشته در حکم عدم رضایت خواهد بود.

اما طبق ماده 659 قانون هرگاه به همراه ازاله بکارت جنایت دیگری نیز به وجود آید مانند آنکه مثانه آسیب دیده و شخص نتواند ادرار خود را ضبط کند، جنایت مزبور حسب در مورد دیه یا ارش به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مقاله پیشرو به نگارش کارشناسان گروه وکلای کیفری ژیوار می باشد.

 

ماده 660 قانون درباره دیه ازاله بکارت

در ماده 660 قانون درباره دیه ازاله بکارت و افضای همسر به ترتیب ذیل موجب ضمان و بررسی قرار خواهد گرفت:

  • هرگاه همسر، بالغ و افضاء به سببی غیر از مقاربت باشد، دیه کامل زن باید پرداخت شود.
  • هرگاه همسر، نابالغ و افضاء به سبب مقاربت جنسی باشد علاوه بر تمام مهر و دیه کامل زن، نفقه نیز تا زمان وفات یکی از زوجین بر عهده زوج است هر چند او را طلاق داده باشد. افضاء عبارت از یکی شدن دو مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است.

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

تعریف افضا در دیه ازاله بکارت

پیش از بررسی موضوع دیه ازاله بکارت ابتدا به بررسی تعریف افضا در دیه ازاله بکارت می پردازیم.

مقالات مرتبط  اجرای حکم دیه و مراحل آن

طبق تعریف افضا، در تبصره ماده 660 قانون مجازات اسلامی به این موضوع کاملا اشاره شده است. در واقع تبصره این ماده، در تعریف افضا، مقرر می دارد که افضا، عبارت از یکی شدن 2 مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است. از این رو بر اساس این تبصره، افضا، یعنی، مجرای ادرار و عادت ماهیانه زنان یا مجرای عادت ماهیانه آنها، با محل دفع مدفوع، یکی شود. این موضوع جرم می باشد و مجرم به مجازات محکوم می گردد.

افضا می تواند بر اثر اتفاقاتی نظیر رابطه جنسی خشونت آمیز، ضربه، فشار یا ورود جسم سخت به ناحیه تناسلی و مواردی از این قبیل، رخ دهد. از این رو چنانچه شخصی از طریق رابطه جنسی، فشار، ضربه، وارد کردن جسم سخت به ناحیه مقعدی و تناسلی دیگری، سبب افضای او شود، باید، دیه این امر را پرداخت نماید. در بخش بعدی به بررسی میزان دیه افضا می پردازیم.

مزیت اعزام وکیل به سراسر ایران و جهان در گروه وکلای کیفری ژیوار:

 

میزان دیه افضا

چنانچه شخصی، به سبب دخول و مقاربت جنسی، فشار، وارد کردن ضربه یا وارد کردن جسم سخت در ناحیه مقعدی و تناسلی دیگری یا همسر، سبب افضای او که در واقع یکی شدن مجرای ادرار و عادت ماهیانه یا یکی شدن مجرای عادت ماهیانه یا مدفوع فرد شود، باید، دیه افضا را به مجنی علیه، پرداخت نماید. خونبها افضا، همانند دیه ازاله بکارت، در قانون مجازات اسلامی تعیین شده است. در این بخش از مقاله در خصوص میزان دیه افضا صحبت خواهیم نمود. برای بررسی دیه افضا، باید، به ماده 660 و 661 قانون مجازات اسلامی، مراجعه کرد.

مقالات مرتبط  وکیل جعل سند تهران

بر اساس ماده 660 این قانون، اگر افضای همسر، به سبب عاملی غیر از مقاربت جنسی، صورت گیرد، باید، دیه کامل زن، بر اساس نرخ دیه در سال 1401 که 600 میلیون تومان است، پرداخت شود. اما در صورتی که افضای همسر، به سبب مقاربت جنسی و دخول ایجاد شده باشد، علاوه بر دیه کامل و مهریه کامل زن، نفقه بعد از طلاق، تا زمان فوت زن بایستی به طور کامل پرداخت گردد.

میزان دیه ازاله بکارت

میزان دیه ازاله بکارت

میزان خونبها ازاله بکارت و عدم ضبط ادرار و مدفوع، در قانون مجازات اسلامی مشخص گردیده است. بدین ترتیب با این توضیح که دیه ریزش دائمی ادرار در سال 1401 به عنوان دیه کامل انسان در نظر گرفته شده است. از این رو در صورتی که جنایت، سبب ریزش غیر دائمی ادرار شود، ارش به مجنی علیه، تعلق خواهد گرفت.

افضاء در قانون

در خصوص میزان دیه ازاله بکارت در سال 1401، باید گفت که مطابق آنچه در ماده 658 قانون مجازات اسلامی آمده است، مجرم ملزم به پرداخت دیه می باشد. از این رو دیه ازاله بکارت، مهر المثل نیز خواهد بود. مهر المثل، یکی از انواع مهریه، در قانون مدنی است که با در نظر گرفتن وضعیت شغلی، اجتماعی، خانوادگی و شخصی زن و با توجه به میزان مهر افرادی که از نزدیکان او می باشد و شرایط مشابه با او دارند، توسط کارشناس دادگستری، تعیین خواهد شد. در خصوص دیه لب می توانید با وکیل کیفری تهران مشاوره و از میزان دیه و قوانین مرتبط به این موضوع آگاه شوید.

ماده 661 قانون در خصوص دیه ازاله بکارت

در ماده 661 قانون در خصوص دیه ازاله بکارت و افضای غیر همسر، به ترتیب ذیل موجب ضمان است:

  • هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد، علاوه بر مهرالمثل و خونبها کامل زن، در صورت ازاله بکارت، ارش ‌البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیر مقاربت باشد، دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت، مهرالمثل نیز ثابت است.
  • هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد، تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود.
مقالات مرتبط  مشاوره حقوقی جعل مدرک

سوالات و مشکلات حقوقی خود را در مورد پرونده های کیفری دیه را با وکیل دیه مربوط به گروه وکلای کیفری ژیوار مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.

سوالات متداول در باب دیه ازاله بکارت

در این بخش مفتخر به پاسخگویی در باب سوالات متداول دیه ازاله بکارت می باشیم:

  • ماده 660 قانون درباره دیه ازاله بکارت چیست؟ هرگاه همسر، بالغ و افضاء به سببی غیر از مقاربت باشد، دیه کامل زن باید پرداخت شود. هرگاه همسر، نابالغ و افضاء به سبب مقاربت جنسی باشد علاوه بر تمام مهر و دیه کامل زن، نفقه نیز تا زمان وفات یکی از زوجین بر عهده زوج است هر چند او را طلاق داده باشد. افضاء عبارت از یکی شدن دو مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است.
  • میزان دیه ازاله بکارت چقدر است؟ میزان خونبها ازاله بکارت و عدم ضبط ادرار و مدفوع، در قانون مجازات اسلامی مشخص گردیده است. بدین ترتیب با این توضیح که دیه ریزش دائمی ادرار در سال 1401 به عنوان دیه کامل انسان در نظر گرفته شده است. از این رو در صورتی که جنایت، سبب ریزش غیر دائمی ادرار شود، ارش به مجنی علیه، تعلق خواهد گرفت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.