آیا جرم مزاحمت تلفنی قابل گذشت است؟⭐جرم پیامک

جرم مزاحمت تلفنی

طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی، جرم مزاحمت تلفنی⭐جرم پیامک علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، حبس از یک تا 6 ماه در نظر گرفته خواهد شد. همچنين بایستی بدانید که در صورت گذشت شاکی تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد شد.

  • دفاع از اتهام انتسابی مزاحمت تلفنی
  • نمونه شکواییه جرم مزاحمت تلفنی

این موضوع به این دلیل است که این جرم از دسته جرایم عمومی می باشد. همچنین طبق ماده 722 قانون مجازات اسلامی این جرم در گروه جرایم قابل گذشت قرار نگرفته است. گروه وکلای کیفری ژیوار در خصوص جرم مزاحمت تلفنی و مجازات های مربوط به این جرم از طریق مشاوره با وکلای کارآمد در خدمت شما جهت راهنمایی های لازم خواهند بود.

مزاحمت تلفنی چیست؟

در خصوص تعریف جرم مزاحمت تلفنی بایستی بدانید که این جرم یک فعل عمدی آگاهانه است که به محض کشف، ملاک مسئولیت کیفری مزاحم شناخته می‌شود. از این رو مجرم طبق قانون باید پاسخگوی عمل ناشایست خود باشد. در این گونه موارد مزاحم با استفاده از تلفن یا سایر وسایل مخابراتی، بدون جهت، ضمن اشغال خط تلفن متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی، موجبات اذیت و آزار و سلب آسایش طرف دیگر را فراهم خواهد نمود.

انواع مزاحمت تلفنی

انواع مزاحمت تلفنی به صورت های مختلف صورت می گیرد که به شرح زیر می باشند:

  • سوت کشیدن، سکوت و سپس فوت کردن بدون وقفه
  • فحاشی و زدن حرف های رکیک به مخاطب
  • بیان خبرهای کذب و غیر واقعی به مخاطب
  • بیان تهمت های ناروا که ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
  • دادن خبرهای کذب و تکان دهنده که بعضا باعث شوک آنی یا سنکوپ شدن آرامش خانواده ها می شود.

در خصوص مشاوره و یا اعطای وکالت کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

بررسی قانونی جرم مزاحمت تلفنی

در این بخش به بررسی قانونی جرم مزاحمت تلفنی می پردازیم. طبق اصل قانونی بودن جرائم و مجازات‌ ها تنها جرمی قابلیت تعقیب و اعمال مجازات است که قانون صراحتا در خصوص آن جرم انگاری کرده باشد. در خصوص جرم مزاحمت تلفنی طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی، هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه‌ های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا 6 ماه محکوم می گردد.

مقالات مرتبط  آزادی مشروط

بررسی عنصر روانی در جرم مزاحمت تلفنی

در کنار عنصر قانونی در این بخش به بررسی عنصر روانی در جرم مزاحمت تلفنی می پردازیم. بدین ترتیب برای برای تحقق هر جرمی، علاوه بر 2 عنصر قانونی و مادی عنصر دیگری تحت عنوان عنصر روانی نیز لازم است. این عنصر به عنوان متداعی حالت روانی مرتکب در حین ارتکاب جرم روی می دهد و از 2 جزء سوء نیت عام و سوء نیت خاص تشکیل شده است.

در واقع سوء نیت عام از روی عمد و اراده در رفتار مجرم مشاهده می شود. همچنین اگر مرتکب جرم مزاحمت تلفنی در ارسال پیام یا زنگ زدن یا ارسال ایمیل عمد داشته باشد و با آگاهی این اعمال را انجام دهد، مرتکب جرم شده است. سوء نیت خاص که در واقع به وجود انگیزه یا نتیجه خاص از انجام رفتار مجرمانه تعبیر می شود. بنابراین جرم مزاحمت تلفنی یک جرم مقید به نتیجه و دارای سوءنیت خاص است.

روند شکایت در خصوص جرم مزاحمت تلفنی

پس از بررسی های لازم و صورت بروز جرم بایستی وارد مرحله بعدی شوید. در این مرحله روند شکایت در خصوص جرم مزاحمت تلفنی شرح داده شده است. مزاحمت تلفنی موضوعی است که علاوه بر امکان پیگیری از سوی شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل پیگیری خواهد بود. بدین ترتیب برای این کار کافی است به دادسرای محل خود یعنی جایی که مزاحمت در آنجا رخ داده است مراجعه کنید. همچنین داشتن نامه‌ ای از مخابرات نیز می‌ تواند باعث سرعت در روند شکایت از جرم اتفاق افتاده باشد.

در این مرحله روی یک برگه کاغذ شکایت خود را مطرح نمایید. بدین ترتیب اگر توهین شدیدی هم صورت گرفته باشد، شاکی می‌ تواند تقاضای اعاده حیثیت را هم مطرح کند. از این رو ممکن است طرف مقابل نامشخص باشد و در چنین حالتی در بخش مربوط به شاکی نوشته خواهد شد: نامشخص.

در مرحله بعد با ارجاع شکایت به یکی از شعبه‌ های بازپرسی، با نامه‌ ای که دادگاه خطاب به کلانتری برای تکمیل کردن تحقیقات می‌ نویسد، کلانتری از مخابرات درخصوص این شماره تلفن استعلام و درخواست پرینت مکالمات تلفنی را عنوان می نماید. همچنین ممکن است این استعلام به طور مستقیم از طرف دادگاه خطاب به مخابرات ارسال شود، اما بخش اولیه کار در این مرحله شناسایی مزاحم است.

مقالات مرتبط  تخلفات بهداشتی تعزیرات حکومتی

پس از این مرحله و مشخص شدن شماره تماس، از سوی دادسرا برای آن نشانی و صاحب خط تلفن اخطاریه ارسال می‌شود و دادسرا فرد را به دادگاه جهت بررسی تحقیقات احضار می کند. اگر فردی در مرحله اول در دادسرا یا کلانتری حاضر نشود، برای بار دوم نیز برای او اخطاریه ارسال خواهد شد. در نهایت با عدم حضور مجدد فرد برای بار سوم دادستان برای مجرم حکم جلب صادر می گردد.

نظریه مشورتی درباره جرم مزاحمت تلفنی

نظریه مشورتی درباره جرم مزاحمت تلفنی

در خصوص جرم مزاحمت تلفنی نظریه مشورتی نیز صورت خواهد گرفت. در این نظریه اگر تماس تلفنی به طور مکرر و توام با توهین باشد یا ارسال پیامک‌ های تلفنی با محتوی توهین آمیز بیش از یک بار صورت گیرد، در این صورت موارد دیگری بررسی خواهد شد. به طور کلی اگر مجموع اعمال ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاص مزاحمت تلفنی تلقی گردد،‌ لذا مجازات مرتکب طبق تبصره 2 ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 تعیین خواهد شد.

 اما در صورتی که تماس تلفنی یک بار توام با توهین یا ارسال یک پیامک با محتوی توهین آمیز باشد، در این صورت فقط توهین قلمداد می شود. با این حال تطبیق اعمال ارتکابی متهم با عناوین مجرمانه مقرر در قانون به عهده قاضی رسیدگی کننده پرونده خواهد بود.

نشست قضایی و بررسی موضوع مجازات مزاحمت تلفنی

در نشست قضایی و بررسی موضوع جرم مزاحمت تلفنی اگر ارسال الفاظ رکیک غیر اخلاقی از طریق پیام متنی (sms) صورت گیرد، روند رسیدگی به پرونده تغییر خواهد کرد. این عمل ارتکابی جرم است، ولی نمی توان آن را در قالب ماده 641 قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار داد. بدین ترتیب عمل صورت گرفته مزاحمت تلفنی نیست.

مزاحمت تلفنی زوج علیه زوجه یا برعکس

پیام: ارسال پیامک و تماس تلفنی از سوی زوج به هیچ وجه دلالتی بر مزاحمت تلفنی ندارد.

سامانه ملی آرای قضائی

همچنین بر اساس ماده 608 قانون مذکور نسبت به کلمه اهانت، توهین و یا هتک حرمت مصوب در دی‌ ماه 1379، هر چند کلمات اهانت‌ آمیز از طریق به‌ کارگیری الفاظ صریح، به کار نرفته است و این عمل که به لحاظ عرف آن جامعه و با توجه به شرایط زمانی و مکانی و موقعیت گیرنده پیام (sms)، می‌ تواند توهین آمیز باشد. از این رو قابل مجازات با ماده 608 قانون مجازات اسلامی مجرم محکوم می گردد.

مقالات مرتبط  وکیل دادسرا

بیانیه کمیسیون کیفری درباره مجازات مزاحمت تلفنی

در بخش نهایی درباره بیانیه کمیسیون کیفری درباره جرم مزاحمت تلفنی اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. درصورتی که پیام کوتاه ارسالی به دارنده تلفن همراه اهانت‌ آمیز باشد، مصداق ماده 608 قانون مجازات اسلامی است. ولی در صورتی‌ که فردی غیر از مخاطب در پیام مورد اهانت قرار گرفته باشد. شخص متضرر از پیام می‌ تواند حسب مورد بر طبق مواد 608 و 641 از قانون مجازات اسلامی و سایر شکایت کند.

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار به شرح زیر است:

خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار

با توجه به اهمیت روند رسیدگی به پرونده های کیفری از جمله جرم مزاحمت تلفنی برای مرتکبین آن در قانون مجازات هایی بر حسب نوع جرم تعیین شده است. وکیل کیفری تهران راهنمای شما می باشد. از این رو بهتر است قبل از هر اقدام در دفاع از خود در دعاوی کیفری از گروه وکلای کیفری ژیوار وقت مشاوره اخذ نمایید تا بتوانید از طریق وکلای کارآمد نتیجه بهتری را کسب نمایید‌. وکیل خیانت در امانت مدیران و امثالهم از دیگر خدمات گروه وکلای کیفری ژیوار می باشد. اجاره سند برای جرایم کیفری و حقوقی از دیگر خدمات می باشد.

سوالات متداول در باب جرم مزاحمت تلفنی

در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب جرم مزاحمت تلفنی می باشیم:

  • مزاحمت تلفنی چیست؟ در خصوص تعریف جرم مزاحمت تلفنی بایستی بدانید که این جرم یک فعل عمدی آگاهانه است که به محض کشف، ملاک مسئولیت کیفری مزاحم شناخته می‌شود. از این رو مجرم طبق قانون باید پاسخگوی عمل ناشایست خود باشد. در این گونه موارد مزاحم با استفاده از تلفن یا سایر وسایل مخابراتی، بدون جهت، ضمن اشغال خط تلفن متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی، موجبات اذیت و آزار و سلب آسایش طرف دیگر را فراهم خواهد نمود.
  • انواع مزاحمت تلفنی چیست؟ سوت کشیدن، سکوت و سپس فوت کردن بدون وقفه، فحاشی و زدن حرف های رکیک به مخاطب، بیان خبرهای کذب و غیر واقعی به مخاطب، بیان تهمت های ناروا که ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.، دادن خبرهای کذب و تکان دهنده که بعضا باعث شوک آنی یا سنکوپ شدن آرامش خانواده ها می شود.
Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.